Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Масло за Е46
v.chilingirov написа:Колеги някой знае ли каква е разликата и дали въобще има м/у Castrol Magnatec 5w40 C3 Fully Synthetic и Castrol Magnatec 5w40 C3 HC- Synthese? Благодаря!!
Няма разлика.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Здравейте,
Взех кола с мотор m47n чуденето ми е, че не знам какво масло да взема поради това, че пак не знам какво масло е слагал предишния собственик. Дали да купя евтино total quartz 9000 5w40, но както се знае не може да се източи цялата кола и ще се омаже със старото, което може и да е 5w30 и да стане мармалат. Или направо да купувам по-скъпо и качествено 5w40 пък квото е било старото, било то ше се смеси ? Също така не знам колата дали има филтър за твърди частици, защото някой масла се водят DPF и не знам какво да взема.
Една фирма ми препоръчва DIVINOL SYNTHOLIGHT 5W-40, защото са били немски и още нямало ментета на тях, някой да е слагал такова ?
Също така знам, че събира 5.5л, но това цялото количество на колата ли е, защото всичкото масло не може да се източи, та колко би поело или направо 6 литра да взимам пък колкото толкова ?
Мерси
Взех кола с мотор m47n чуденето ми е, че не знам какво масло да взема поради това, че пак не знам какво масло е слагал предишния собственик. Дали да купя евтино total quartz 9000 5w40, но както се знае не може да се източи цялата кола и ще се омаже със старото, което може и да е 5w30 и да стане мармалат. Или направо да купувам по-скъпо и качествено 5w40 пък квото е било старото, било то ше се смеси ? Също така не знам колата дали има филтър за твърди частици, защото някой масла се водят DPF и не знам какво да взема.
Една фирма ми препоръчва DIVINOL SYNTHOLIGHT 5W-40, защото са били немски и още нямало ментета на тях, някой да е слагал такова ?
Също така знам, че събира 5.5л, но това цялото количество на колата ли е, защото всичкото масло не може да се източи, та колко би поело или направо 6 литра да взимам пък колкото толкова ?
Мерси

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Slu4ainiK написа:Здравейте,
Взех кола с мотор m47n чуденето ми е, че не знам какво масло да взема поради това, че пак не знам какво масло е слагал предишния собственик. Дали да купя евтино total quartz 9000 ...............Мерси
Мотора ти събира точно 5,5 литра.
Купи си 6 литра масло.
За този мотор го дават 5/30 масло.
Не е проблем, че са останали 100-150 грама от старото масло при смяната.
Ползвай истински масла, пази се от ментета.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Моята събира 5лит. и маслото е до средата на щеката.Вече 2 смени на маслото ползвам БМВ 5в40 купено от форума и съм много доволен.От смяна на смяна(10к до 12к км.) ми губи някъде около 200-300гр.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Малко пресна информация. В дару кар вече не предлагат бмв масло(поне 5в40) Имат масло кастрол магнетик C 3 за 16 лв литъра.

Озадачен съм с избора на масло за м52б20ту. Според сайтовете на различни производители на масла, препоръчват различни масла като вискозитет.
0в30,0в40,5в30 и 5в40.
Не знам какво да избера, в30 е по-скъпо от в40, а пък според някои хора в40 било по-добро, други пък препоръчват в30.
Бихте ли ме посъветвали какво масло да избера?
0в30,0в40,5в30 и 5в40.
Не знам какво да избера, в30 е по-скъпо от в40, а пък според някои хора в40 било по-добро, други пък препоръчват в30.
Бихте ли ме посъветвали какво масло да избера?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
в 90% от случаите 0в40 и 5в40 покриват изискванията за в БГ... всякакви други отклонения зависят от стила ти на шофиране
- rap17ka7a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF
Да споделя малко опит. 330i с газов инжекцион. Като го купих ме предупредиха че харчи масло и там където сменях маслото ми препоръчаха да сложа 10W40 Castrol Magnatec. С него ми харчеше 1л. на 1000км(на всеки 1000км светваше жълтата лампа). На смяната на маслото (след 10 000км) сложих Texaco Havoline 5W40 и разхода падна драстично като за първи път ми светна жълтата лампа след 2500км. Сега долях около 1литър пак за да докарам нивото по средата на пръчката и ще видя дали ще се задържи разхода или ще се увеличи. При следващата смяна ще сложа 5W30 но какво ще е предстои да реша. Определено вискозитета трябва да се спазва според книжката според мен. Това е което аз изпитах.
П.П. Колата се кара в Англия, ако въобще има някакво значение.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
rap17ka7a написа:Определено вискозитета трябва да се спазва според книжката според мен. Това е което аз изпитах.
10W60 и няма да доливаш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
lubeto написа:Mobil 5w30 или 5w40 .. Колкото сипя, толкова източвам. Колата е е46 323ci
Е твоя мотор е друга бира

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- itan75
- Потребител
-
- Кара: БМВ 318и M43TU B19
- Мечтае да кара: БМВ 750
Искам да те попитам колега,щом казваш,че ти е паднал драстично разхода на масло,забелязал ли си да ти е спаднал и разхода на бензин/газ? Аз сега съм с някакво наливно 15/40,защото скоро купих Бавареца от Дупница,който е внос от Италия.Това масло го купих от първия автосервиз след като изкарах БМВ-то от авто къщата.Досега съм минал с него около 1-1.5х.км.Не е мръднало от мах. на щеката.Купих едно 5л 5/40 Карлубе или Дуралубе,което беше на промоция за 30лв или дойде 6 лв литъраrap17ka7a написа:Да споделя малко опит. 330i с газов инжекцион. Като го купих ме предупредиха че харчи масло и там където сменях маслото ми препоръчаха да сложа 10W40 Castrol Magnatec. С него ми харчеше 1л. на 1000км(на всеки 1000км светваше жълтата лампа). На смяната на маслото (след 10 000км) сложих Texaco Havoline 5W40 и разхода падна драстично като за първи път ми светна жълтата лампа след 2500км. Сега долях около 1литър пак за да докарам нивото по средата на пръчката и ще видя дали ще се задържи разхода или ще се увеличи. При следващата смяна ще сложа 5W30 но какво ще е предстои да реша. Определено вискозитета трябва да се спазва според книжката според мен. Това е което аз изпитах.

.
Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Колеги, можели едно мнение от карам с Тоtal Quartz 9000 5W-40 (маслото не е пълна синтетика и е за 15000 км) навъртял съм 11000 км и съм долял 4 литра тоест гори 0,5 л. на 2000 км. Идеята ми е да го сменям ли или да продължа да карам с него а имам още 1,5 литра ново.. 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
torettos написа:Колеги, можели едно мнение от карам с Тоtal Quartz 9000 5W-40 (маслото не е пълна синтетика и е за 15000 км) навъртял съм 11000 км и съм долял 4 литра тоест гори 0,5 л. на 2000 км. Идеята ми е да го сменям ли или да продължа да карам с него а имам още 1,5 литра ново..
е за какво да го сменяш, ти почти си го сменил

сериозно - не ми се струва нормален този разход, защо не минеш на пълна синтетика, както дават по каталог за този мотор

п.с. аз бих го сменил
You said: "Time will change!" What if it changes you?