Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Gameon_BG » 07 Апр 2015, 16:11

vicho написа:
snaiperist0 написа:първата изглежда екстра за парите :yes:

мен пък нито една не ме грабна, първата е готина, ама да не беше Х

************DSC на 330i e СЕРИЙНО!*********

Нямам ресурс за по-скъпи варианти. Знам че има доста по-добри предложения но ще трябва да дам поне 10к. За сега 7-8 ми е максимум за кола, газово, регистрация, обслужване. Зимен комплект гуми може и на зима. Не си търся кукли, нито ще я правя кукла. Трябва ми сравнително добре гледано е46

Тва за DSC при 330 е ясно.

Аватар
Кара: бавно
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от snaiperist0 » 07 Апр 2015, 16:23

vicho написа:
snaiperist0 написа:първата изглежда екстра за парите :yes:

мен пък нито една не ме грабна, първата е готина, ама да не беше Х

************DSC на 330i e СЕРИЙНО!*********

от набелязаните имах предвив , поне има газ,пакет джанти . Другите не ми харесаха :ok:
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 07 Апр 2015, 16:55

Gameon_BG написа:Аз да питам за ето тези ако някой ги е поглеждал и ако може да дадете съвет:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9bjmt2 325xi м-тех1, рекаро, газ и два комплекта гуми с джанти.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9bjmt2 328 с М броня, кожено рекаро.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9bjmt2 330 с кожено рекаро
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9bjmt2 330 с кожено рекаро и два комплекта гуми с джанти(тази се продава от доста време).
Като цяло търся нещо с тези двигатели и прилични екстри като ДСЦ е задължително. Комби/седан, задно/4х4 не са определящи.

Аз преди време гледах една като първата, но беше без М пакет, реално се отказах защото беше Х, за мен е излишно. Помисли си дали наистина ти трябва Х. Иначе от всички ми изглежда най - заслужаваща парите си /сметни само джантите и гумите, а и газовата колко пари са и разправии ако тръгнеш да купуваш/. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gameon_BG » 07 Апр 2015, 17:22

hotride написа:
Аз преди време гледах една като първата, но беше без М пакет, реално се отказах защото беше Х, за мен е излишно. Помисли си дали наистина ти трябва Х. Иначе от всички ми изглежда най - заслужаваща парите си /сметни само джантите и гумите, а и газовата колко пари са и разправии ако тръгнеш да купуваш/. :bchug:

325Х изглежда най-добре но сравнена с 330-ката за 2,5 повече получавам газово на 4 години(с навъртяно бог знае колко км) втори чифт 16-ки с гуми нисък-среден клас. Общо взето нещата излизат на кантар от към цена. Но при 330-ката аз ще си избера ГИ-то и ще си взема нови гуми.

Често си ходя към В. Търново(хората знаят колко стръмни улици има) + на вилата има един два стръмни участъка + че карам сноуборд зимата. Не че с едно старо Толедо със стари гуми съм закъсвал до сега някъде, но не съм карал кола на задно. Освен на бащата Джипа.
За това и търся кола с DSC, а дали има X или не съм все още на кантар.

Потребител
Аватар
Кара: 330i SMG E46 03`
Мечтае да кара: 330i SMG E46 03`

Мнение от burningb0w » 08 Апр 2015, 11:13

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9bv5b3 колеги мнения дали сте я гледали на живо , мерси предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 08 Апр 2015, 11:52

Gameon_BG написа:
hotride написа:

325Х изглежда най-добре но сравнена с 330-ката за 2,5 повече получавам газово на 4 години(с навъртяно бог знае колко км) втори чифт 16-ки с гуми нисък-среден клас. Общо взето нещата излизат на кантар от към цена. Но при 330-ката аз ще си избера ГИ-то и ще си взема нови гуми.

Често си ходя към В. Търново(хората знаят колко стръмни улици има) + на вилата има един два стръмни участъка + че карам сноуборд зимата. Не че с едно старо Толедо със стари гуми съм закъсвал до сега някъде, но не съм карал кола на задно. Освен на бащата Джипа.
За това и търся кола с DSC, а дали има X или не съм все още на кантар.

Незнам дали си карал подобна кола, но не очаквай чудеса от ДСЦ-то.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Апр 2015, 11:55

hotride написа:Незнам дали си карал подобна кола, но не очаквай чудеса от ДСЦ-то.

Ти, как го тества и какво не ти харесва в DSC-то?! Супер адекватно е :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D Exclusive Editio 2003
Мечтае да кара: БМВ Е46 330CD 2005
Детайли за колата: ЗА КАКВО Е СЛОЖЕНА ТАЗИ ГРАФА КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕМ В НЕЯ !!!

Мнение от gogo_05 » 08 Апр 2015, 12:14

Много хора си мислят че задното не може да се кара на сняг ина баир но грешат имаш ли хубави гуми всичко е ок
Един пат като си ходих на вилата имаше кам 30 сантиметра сняг по един лек баир и никои не беше минавал ДСЦ-то трагна да ме спира защото бронята ме ореше снега но след като го исключих се позабавлявах и с дрифт си искачих баира без проблем :)
колата е е39 530д автомат но са сходни
пожелавам на всички които си търсят кола да си намерят читава и много безаварийни километри макар и на пазара да има много таратаики ;)
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 08 Апр 2015, 12:28

vicho написа:
hotride написа:Незнам дали си карал подобна кола, но не очаквай чудеса от ДСЦ-то.

По-скоро неадекватната система при е46 е ASC-то :dummy: Нямам опит с DSC, но от това което съм чувал е много по-добре от бездарното ASC :mhihi:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Апр 2015, 12:38

M-coupe написа:
vicho написа:

По-скоро неадекватната система при е46 е ASC-то :dummy: Нямам опит с DSC, но от това което съм чувал е много по-добре от бездарното ASC :mhihi:

Що се излагаш? :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 08 Апр 2015, 12:48

vavilon написа:
M-coupe написа:
vicho написа:

Що се излагаш? :kuku:

Защото всички са чули ,ама никой не го е тествал както трябва
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i G30, 120d F20
Мечтае да кара: M5

Мнение от AlonsoBest » 08 Апр 2015, 12:56

От скоро карам Е46 с DSC. Мотора е М54В22. Няколко пъти пробвай DSC мога да кажа, че се държи много добре в мокри условия. Докато тръгне на някъде колата да се върти системата веднага я оправя. Като до колкото съм запознат тя е вързана и с ABS-а и в зависимост от ситуацията или натиска спирачките или контролира дросела. (колеги да ме поправят ако греша)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gameon_BG » 08 Апр 2015, 13:12

Предпочитам ДСЦ най-вече заради стабилността в завой или ако съм в някоя екстремна ситуация.
Иначе в е46 се използват и два различни модула ДСЦ в зависимост от годината, които имат и разлика във функционирането им.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 08 Апр 2015, 13:13

И какво точно помага това ASC на сняг ? Даже и точно щото нищо не прави миналата година се возих в една е46 с включено ASC (с 4 чисто нови зимни гуми, сложени в същия ден) и в един по-голям завой и бяхме извън пътя хвърлени :bowdown: За сравнение аз си карах цяла зима 36-цата без да имам дори ASC без особени проблеми... То такова нещо като се случи не пита де, но искам да кажа, че в случая изобщо не помогна - само си мига там и толкова :mhihi: Та не видях никаква разлика в поднасянето на кола с ASC и такава без (на сняг) :dunno: За DSC-то сте прави - само съм чувал, както и написах :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 08 Апр 2015, 13:20

Да,любимо ми е някой като каже : " Тея БМВта зимата не стават с това задно " :lol: :lol: Taзи зима подведен от времето през миналата си мислех,че нямаше да има смисъл да взимам зимни гуми .Все пак са ми 18ки джантите и 4 броя зимни хубави са поне 300 лева. И си викам ,ако пак е толкова топло и няма сняг за кво са ми само да ги търкам хубавите гуми.И до Коледа времето беше наистина топло.След това обаче си паднаха много стабилни снегове и имаше доста студ.Но пък тогава си казах,бързо ще стане март няма смисъл за 1-2 месеца да взимам гуми.И общо взето цяла зима карах със летни гуми и задно в големите снегове.Абсолютно навсякъде се движех ,е да малко по- бавно и със светкащо дсц,но успявах да стигам от едно място до друго.Не съм закъсвал никъде ,леко бутане ми трябваше само при влизане назад в гаража, много надигнат беше прага му и много заледено точно там и един път влезнах в една огромна преспа в затънтена улица където забоксуваха почти всички коли. А пък с едни хубави зимни гуми,щях да съм като булдозер.Така,че дсцто и проходимостта на БМВтата си е уникална и няма никаква разлика с предно предаване.Представям си пък какъв кеф е хд !

ПредишнаСледваща

Назад към E46