Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Софтуер
Има колеги от форума, който го ползват почти година вече...
(7-8-9 месеца)

- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
Къде в ГТ1 ДИС мога да видя реалните километри на колата (в смисъл къде са всички модули)?
Надявам се в правилната тема да питам

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Stefan_666 написа:Къде в ГТ1 ДИС мога да видя реалните километри на колата (в смисъл къде са всички модули)?
В правилната питаш.... НИКЪДЕ не можеш да ги видиш с ДИС

Последна промяна milennyc на 28 Дек 2010, 9:36, променена общо 1 път
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
До колкото съм разбрал с БМВ скенер може да се променят показанията на километража и да се четат модулите за моказания на километри или направо цялата история на промените върху показанията на общия пробег или е нещо друго?
Има ли някъде версия v.2.1.0 в бг и тя ли е най-новата?
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Stefan_666 написа:До колкото съм разбрал с БМВ скенер може да се променят показанията на километража и да се четат модулите за моказания на километри или направо цялата история на промените върху показанията на общия пробег или е нещо друго?
Да най новата е към 400-500$ е китайска а в руския сайт е 2000$

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
1. Има ли начин да се преправи такъв vag kkl кабел, но не с usb накрайник, ами със serial com накрайник?
Въпроса ми идва от там, поради факта, че лаптопа ми има rs232 порт и не е ли по добре да се диагностицира през него?
2. Имам USB кабел с чип FT232RL, сега видях, че има писано за този чип на 27ма страница, прочетох я и имам въпрос.
Понеже на 232BL се обединяват 17ти и 18ти пин (GND и Ri#), аз съм обединил съответно 6ти и 7ми на 232RL, а прочетох, че не трябва. Да си ги разпоя ли, или може и така да остане?
Въпроса ми идва от там, поради факта, че лаптопа ми има rs232 порт и не е ли по добре да се диагностицира през него?
2. Имам USB кабел с чип FT232RL, сега видях, че има писано за този чип на 27ма страница, прочетох я и имам въпрос.
Понеже на 232BL се обединяват 17ти и 18ти пин (GND и Ri#), аз съм обединил съответно 6ти и 7ми на 232RL, а прочетох, че не трябва. Да си ги разпоя ли, или може и така да остане?
- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Значи,четох чеетох и стигнах до никъде.Имам карсофта и работи но както всички знаете за по-стари коли не става много.Инсталирах инпата четейки от еди американски форум дето сте дали и пича казва че работи с карсофт интерфейс да да ама не,нищо не става има ли някаква врътка дето да кажете инпата ми тръгва ама не може да се свърже.Променил съм ини файловете и портовете,но удрям на камък.Ако може дайте някакъв съвет
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
exvitermini написа:2. Имам USB кабел с чип FT232RL, сега видях, че има писано за този чип на 27ма страница, прочетох я и имам въпрос.
Виж от 55 стр. до към 60 стр. моите мнения, там има отговор.
роско бмв gr написа:Значи,четох чеетох и стигнах до никъде.Имам карсофта и работи но както всички знаете за по-стари коли не става много.Инсталирах инпата четейки от еди американски форум дето сте дали и пича казва че работи с карсофт интерфейс да да ама не,нищо не става има ли някаква врътка дето да кажете инпата ми тръгва ама не може да се свърже.Променил съм ини файловете и портовете,но удрям на камък.Ако може дайте някакъв съвет
Виж това ---> http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... ?t=1312104
Последна промяна Se7ven на 23 Яну 2011, 18:54, променена общо 1 път
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз имам един стар лаптоп на гаджето и бих искал да си го направя само за диагностика.
Та се питам ако му сложа Unix (което до колкото разбрах е операционна система която поддържа DIS програмата и така няма да е нужна виртуална машина) ще стане ли хватката и въобще добре ли съм разбрал това с unix-а?
Питам щото лаптопа е Fujitso Siemens от 2006 някъде ако не се лъжа и рама не е кой знай колко и като наблъскам уиндоуса и виртуалната машина и ще има да мисли и да запецва...
Та се питам ако му сложа Unix (което до колкото разбрах е операционна система която поддържа DIS програмата и така няма да е нужна виртуална машина) ще стане ли хватката и въобще добре ли съм разбрал това с unix-а?
Питам щото лаптопа е Fujitso Siemens от 2006 някъде ако не се лъжа и рама не е кой знай колко и като наблъскам уиндоуса и виртуалната машина и ще има да мисли и да запецва...

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
Не знам дали ще се справиш с настройките,ще трябва да конфигурираш цялата мрежа.Не се знае и UNIX-a какви драйвъри ще иска за дъно ,чипсет видео и т.н
Другото нещо беше (до колкото с сещам) ,че самата машина на GT1 иска да имаш 18.635MB хард диск
Следващото нещо което си мисля е ,как точно ще симулираш диагностичната глава?
Не искам да те отказвам,но ми се струва че доста часове игра ще ти отнеме и резултата може да не ти хареса.
Другото нещо беше (до колкото с сещам) ,че самата машина на GT1 иска да имаш 18.635MB хард диск
Не искам да те отказвам,но ми се струва че доста часове игра ще ти отнеме и резултата може да не ти хареса.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
boXeer написа:Не знам дали ще се справиш с настройките,ще трябва да конфигурираш цялата мрежа.Не се знае и UNIX-a какви драйвъри ще иска за дъно ,чипсет видео и т.н
А колко рам лапа тоя софтуер, то на гаджето стария лап топ има некви 700-800мб рам, би трябвало да стигнат, щото ако и зема новия лап топ ще реве кат заклана

Иначе ще вида като си дойда в Бг да изтегля тия файлове и да си ги кача на флашката, че тука много бавно се тегли и прекъсва и после ще се захвана.
До тогава ще чета, че изглежда много сложно подкарването на тоя софтуер.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- boXeer
- кандидат ентусиаст
-
- Местоположение: <<Valencia,Spain >>.......... <<през лятото-Pleven,Bulgaria>>
- Кара: Е46 330D 204hp (M57N)
С този лаптоп ще видиш зор.Доста е бавничък ,сигурно процесора му е на 1GHz ,а рамта му 512+256 DDR so-dimm най много на 333MHz. С две думи - ще ти се окоти котето от чакане докато направиш всички процедури.
Софтуера лапа малко ,с 256 рам върви добре.
Чети ,чети ,че не е лесно ако сега започваш.
А колко рам лапа тоя софтуер
Софтуера лапа малко ,с 256 рам върви добре.
До тогава ще чета, че изглежда много сложно подкарването на тоя софтуер

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
boXeer написа:С този лаптоп ще видиш зор.Доста е бавничък ,сигурно процесора му е на 1GHz ,а рамта му 512+256 DDR so-dimm най много на 333MHz. С две думи - ще ти се окоти котето от чакане докато направиш всички процедури.А колко рам лапа тоя софтуер
Софтуера лапа малко ,с 256 рам върви добре.До тогава ще чета, че изглежда много сложно подкарването на тоя софтуер
Май ще и правя задушаващо тръшване на жената и ще и гепя новия лаптоп и без това аз и го купих и съм го избирал точно за такива случаи "in case shit happens" или по-точно ако на мен ми потрябва