Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от swetlioo » 20 Авг 2020, 12:10

Не, всичко е както трябва. Онзи ден мерих напрежението, което е 12.4 В на загасена кола и 14.1 В запалена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 20 Авг 2020, 13:00

Аз лично силно се съмнявам, че запалката ти гори флашките.
Според мен са си биле пътници
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 20 Авг 2020, 15:38

Възможно е, но да съм такъв карък, че да уцелвам няколко подред дефектни трансмитера.

Имам и още няколко въпроса, но свързани с друг проект, който ми се върти в главата.
Колата е с обикновен салон с подгряване, като съм решил да го сменям с рекаро салон, без подгрев. Но не искам да губя подгрева.
Трудно се намират читави рекаро, с подгрев на достъпна цена, затова съм решил да направя следното - рекаро без подгрев, на който да прехвърля подгрева от стандартния салон.

Дали имате представа, дали би се получило? В нета и YouTube, има достатъчно видеа, как се разглобява рекаро седалки, как се ретрофитва подгрев към тях, но е с подложки за рекаро седалки. Не намирам инфо в нета, някой да е правил, това което аз искам, НО това не ме спира да съм първият, до колкото знам, който да го направи. Съответно, при разглобяването, ако тапицерията от рекарото е скъсана, ще бъде поправена.

Още не съм намерил рекаро седалки, които да взема, но търся усилено и ще взема в скоро време. Преди това сондирам за мнения ако, някой е срещал, чувал, виждал или правил, подобна интервенция, ще съм благодарен, ако сподели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 21 Авг 2020, 7:20

swetlioo написа:Възможно е, но да съм такъв карък, че да уцелвам няколко подред дефектни трансмитера.

Имам и още няколко въпроса, но свързани с друг проект, който ми се върти в главата.
Колата е с обикновен салон с подгряване, като съм решил да го сменям с рекаро салон, без подгрев. Но не искам да губя подгрева.
Трудно се намират читави рекаро, с подгрев на достъпна цена, затова съм решил да направя следното - рекаро без подгрев, на който да прехвърля подгрева от стандартния салон.

Дали имате представа, дали би се получило? В нета и YouTube, има достатъчно видеа, как се разглобява рекаро седалки, как се ретрофитва подгрев към тях, но е с подложки за рекаро седалки. Не намирам инфо в нета, някой да е правил, това което аз искам, НО това не ме спира да съм първият, до колкото знам, който да го направи. Съответно, при разглобяването, ако тапицерията от рекарото е скъсана, ще бъде поправена.

Още не съм намерил рекаро седалки, които да взема, но търся усилено и ще взема в скоро време. Преди това сондирам за мнения ако, някой е срещал, чувал, виждал или правил, подобна интервенция, ще съм благодарен, ако сподели.

Колега моя съвет е да търсиш предни седалки от X5(e53) или от X3 (E83) пасват перфектно и почти винаги са с фулл екстри , отделно ще дебнеш за задни кожени от е46-ца (изпадат от време на време)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 21 Авг 2020, 10:10

Знам го това, оглеждам се, даже и са по-евтини от E46, каквито изпаднат такива. Но все пак, ако ми се паднат без подгрев, ще сътворя Франкенщайн и ако някой има опит или представа как да стане по-лесно, да сподели.
Благодаря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 21 Авг 2020, 15:20

swetlioo написа:Знам го това, оглеждам се, даже и са по-евтини от E46, каквито изпаднат такива. Но все пак, ако ми се паднат без подгрев, ще сътворя Франкенщайн и ако някой има опит или представа как да стане по-лесно, да сподели.
Благодаря

Чел съм някъде че подгрева при е46 бил "зашит" към тапицетията , ако е така няма как да си прехвърлиш твоя подгрев. Естествено можеш да си купиш подгрев отделно/продават се и в ибеи/ да го монтираш на "новите" седалки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 21 Авг 2020, 15:36

Не съм сигурен, че е защит. Но ще се разбере. Дори да е зашит, ще го разшивам или разнищя старата тапицеря и внедря под новата. А ако трябва да купувам подгряване отделно, то по-добре да си търся само салон с подгрев. Ще излезе скъпо и прекалено преработено.
Вече съм намерил рекаро, което е от плат и утре отивам да го взема. Ще има малко за ремонт по седалките, но поне в шиенето съм полупрофесионалист.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 22 Авг 2020, 16:41

Седалките са взети. На предна пасажерска успях да сваля тапицерията и я изпрах, да видим, дали няма да я съсипя. Тя ще ми е за тренировка. Само дето тая седмица няма да мога да сваля моите седалки, че колата се ползва нон стоп. Та преди да съм подходил към тотална съсипия, искам да питам нещо.
Седалките са с ръчни механизми. Как се свалят те? Сега успях с мъка и ръчкане да сваля тапицерията на долната част, без да сваля механизмите, но не съм убеден, че ще успея да я върна така.
Някой разглобявал ли е механизмите? Ако развия трите болта които ги държат за седалката, ще се рахвърчат ли пружините?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Лагерница
Мечтае да кара: M4 G82
Детайли за колата: Бърза без спирачки

Мнение от ceko88 » 23 Авг 2020, 12:02

Привет банда имам едно запитване относно смяна на верига на м57n 330d .Предстои ми съвсем скоро смяна и се почудих нали има огромна разлика в левчетата ,ако бъде сменена при дилърите в техен сервиз /ДаруКар/ или при някое малко сервизче с добри отзиви . Все пак оригиналните части се взимат от при тях и си мисля би трябвало да има някаква отстъпка спрямо крайната цена на долу . Някои ако има инфо моля да сподели малко да раздухаме нещата по въпроса благодаря .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 E46 330d
Мечтае да кара: G20 330d

Мнение от Stanimir330 » 23 Авг 2020, 13:19

Коланги, тъй като през едно известно време ми пада акумулатора, разбрах, че вентилатора на парното продължава да си духа 8 часа след като колата е изгасена. Въпроса ми е каква марка реостат (таралеж) да си купя ? Hella добър вариант ли е ? Сега съм дръпнал предпазителя на вентилатора на парното да не върти, но няма как без парно или климатик и трябва да го сменя това таралежче, проблема е, че не знам каква марка да избера.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 23 Авг 2020, 17:32

swetlioo написа:Седалките са взети. На предна пасажерска успях да сваля тапицерията и я изпрах, да видим, дали няма да я съсипя. Тя ще ми е за тренировка. Само дето тая седмица няма да мога да сваля моите седалки, че колата се ползва нон стоп. Та преди да съм подходил към тотална съсипия, искам да питам нещо.
Седалките са с ръчни механизми. Как се свалят те? Сега успях с мъка и ръчкане да сваля тапицерията на долната част, без да сваля механизмите, но не съм убеден, че ще успея да я върна така.
Някой разглобявал ли е механизмите? Ако развия трите болта които ги държат за седалката, ще се рахвърчат ли пружините?

Виж тук!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 23 Авг 2020, 18:54

Благодаря колега. Много полезно. Всъщност и аз съм разглобил седалката, по същият начин. Явно си е малко пипкаво. Другата седмица свалям моя интериор и прехвърлям подгревите. Ако успея да направя снимки, ще направя и отделна тема, за някой, като мен, на който му се занимава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 24 Авг 2020, 8:19

swetlioo написа:Благодаря колега. Много полезно. Всъщност и аз съм разглобил седалката, по същият начин. Явно си е малко пипкаво. Другата седмица свалям моя интериор и прехвърлям подгревите. Ако успея да направя снимки, ще направя и отделна тема, за някой, като мен, на който му се занимава.

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от swetlioo » 28 Авг 2020, 14:28

Колеги, когато се свалят предните седалки трябва ли да се разкача акумулаторът и съответно, ако колата престои няколко дни без седалки, но е със закачен акумулатор, ще набие ли грешки по таблото?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 28 Авг 2020, 15:29

Ако няма да даваш на контакт няма страшно
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ПредишнаСледваща