проблеми с най-скапания двигател на BMW N42B20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: проблеми с най-скапания двигател на BMW N42B20
Смени си акумулатора
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- smok85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i CI N42B20 2003 Touring
ivoaudi написа:Смени си акумулатора
Това беше

1,3,5
- Albenaa123
- Потребител
-
Проблем с e46 compact n42b18a
Моля за малко помощ! Смених някои неща:.. пълен к-т верига, пълно ревизиране на главата, сегменти, гарнитури, клапан картерни газове и други дребни неща.. След този ремонт колата първия ден беше ок, но след това се започна.. Като е студена и я запаля след 2-3секунди оборотите започват да падат и в момента в който подам газ колата глъхне не може да потегли и иска да угасне .. обаче угася ли я след това не пали.. отивам някъде, гася я и като се върна не пали.. трябва да мине време и когато тя реши пали,но при следващо угасяне същата работа. След това четох,че може да е датчик колянов вал, датчик разпределителен вал.. смених ги и пак същото.. Като извадя маркуча на бензина от горивната рейка и стартирам колата пали,но угасва поради липсата на бензин, когато го сложа обратно и запаля в 90% от случаите пали. Не знам вече какво да правя и какво да сменям.. На диагностиката ми дава грешка ламбда сонди, защото няма катализатор .. Дали е възможно всичко това да се получава от тях?
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 2000cc. 143hp. DOUBLE VANOS
- Мечтае да кара: BMW
- Детайли за колата: BMW E46 2000cc. 143hp. VALVETRONNIC DOUBLE VANOS
мен ми предстои точно покупката на такъв мотор...
Там проблема е един и е ясен на всички, нарича се валвтроник
изисква смяната на цялото газоразпределение + повдигачите + веригите и обтегачите + мотора на валветроника и синхронизация (обучение на валветроника)

Там проблема е един и е ясен на всички, нарича се валвтроник

Тиез коне искат да ядат....

- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
Глупости.Валветроника незнам защо е толкова набеждаван. Единствено което по често се среща като проблем е модула или датчика на валветроника.Много рядко ако не е сменяно маслото се износва вала.
Моторчето в повечето случаи се сменя и става ясно,че не е то,а модула.
Веригите се разтягат с годините.При някои повече при други по-малко,но незнам за скъсана на тоя мотор.Може и да има де.Успокоителите и оптегача са по-големия проблем.
Като цяло двигатела е много лесен за обслужване и не е чак толкова капризен.Иска само едно хубаво масло и навременна смяна.
Моторчето в повечето случаи се сменя и става ясно,че не е то,а модула.
Веригите се разтягат с годините.При някои повече при други по-малко,но незнам за скъсана на тоя мотор.Може и да има де.Успокоителите и оптегача са по-големия проблем.
Като цяло двигатела е много лесен за обслужване и не е чак толкова капризен.Иска само едно хубаво масло и навременна смяна.
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
onewg написа:мен ми предстои точно покупката на такъв мотор...
Там проблема е един и е ясен на всички, нарича се валвтроникизисква смяната на цялото газоразпределение + повдигачите + веригите и обтегачите + мотора на валветроника и синхронизация (обучение на валветроника)
![]()
Глупости !!!
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
Не са никакви глупости, газоразпределението е много инфарктно, там допуските са 0,05 от мм
иначе проблеми с празният ход не се форсира и така нататък!!!

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Инфарктни са ти на тебе желанията да подвеждаш хората с компетентните си мнения! Баш глупости дрънкаш и то не за пръв път.
Към Албена:
Аз не знам каква е причината да бъде изкормен катализатора и едва ли има такава, но на твое място бих почнал от него - бих го възстановил. Също така бих измерил първо налягането на бензина в рейла. Оглед на де-що има маркучи за евентуални пропуски, изолиране на картерна вентилация за проба и подобни
Към Албена:
Аз не знам каква е причината да бъде изкормен катализатора и едва ли има такава, но на твое място бих почнал от него - бих го възстановил. Също така бих измерил първо налягането на бензина в рейла. Оглед на де-що има маркучи за евентуални пропуски, изолиране на картерна вентилация за проба и подобни
Последна промяна ivoaudi на 14 Фев 2019, 0:17, променена общо 2 пъти
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Re: Проблем с e46 compact n42b18a
Albenaa123 написа:Моля за малко помощ! ...
От ламбда сонди не вярвам да се стигне чак до там. Най много да вдигне малко разхода.
След такъв сериозен ремонт е задължително да се ресетнат адаптациите на мотора. Правено ли е? Ако не, го направи и покарай поне 20-30км след това. На другия ден на студено виж как е.
Провери за загуба на вакуум в смукателния колектор. Може нещо някъде да се е измъкнало. Такъв тип проблеми обикновено не дават грешка при диагностика!
Виж си дебитомера, да не е зацапан. Може да го почистиш със спрей СПЕЦИАЛЕН за дебитомери (!никакъв друг!).
Почисти си соленоидите на ваноса (има клипчета в нета). Двата са еднакви, но въпреки това гледай да не ги разменяш, защото се износват различно и размяната може да спъне колата. Ако са вадени при ремонта, може да ги размениш за проба.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
ivoaudi написа:Инфарктни са ти на тебе желанията да подвеждаш хората с компетентните си мнения! Баш глупости дрънкаш и то не за пръв път.
Абе твоят N42 като почне да боботи на ниски обороти и да гасне и да не се форсира. тогава ще те питам..

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Моят доживя до преклонната възраст от 600х км и бе пенсиониран тези дни без да е избоботил и загаснал безпричинно ни веднъж. Както казваш именно защото му разбирам. А че имаше проблеми, имаше, при това безкрайни. Все пак до последно си вървя без НИКАКВА хлабина по него! Не те опонирам за да се заяждам с теб, а за да предпазя хора да не си изпосменят истински здрави неща напразно.
Казва се за около 2145-ти път: Валвтроник, газоразпределение, повдигачи, Ваноси и всякакви там железа по този мотор - МЕГА ЗДРАВИ! Единственото не здраво желязно нещо е обтегача на веригата и то само ранната му версия.
Казва се за около 2145-ти път: Валвтроник, газоразпределение, повдигачи, Ваноси и всякакви там железа по този мотор - МЕГА ЗДРАВИ! Единственото не здраво желязно нещо е обтегача на веригата и то само ранната му версия.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
И аз не се опитвам да се заяждам с тебе, ама повечето БМВ та са внос от италия на по 190000
без да е сменяно и капка масло...
Много е хубаво да попаднеш на добре подържано БМВ такова дето собственика не се е циганил а е сложил примерно Castrol GTX 39 лева литъра
но колко попадат на такива

Много е хубаво да попаднеш на добре подържано БМВ такова дето собственика не се е циганил а е сложил примерно Castrol GTX 39 лева литъра

- volk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316ti M; BMW E61 525ix
- Мечтае да кара: M
Здравейте! Искам да споделя моя опит с този мотор. Имам n42b18A, 12-ти месец 2003г. Минал съм около 30000км, сега колата е на 240000км. Попадал съм на тази тема чел съм я, но преди няколко дни ми се наложи да изчета всички мнения. По време на движение колата започна да работи на три цилиндъра светна чека и EML. Като се зачетох за евентуалния проблем ми настръхна косата - оказа се ,че не се даваше конкретно решение на проблема, от сложно та по - сложно било. Със смяна на бобина, проблемът изчезна, смених и свещите, че май заради тях бобината беше заминала. Подкрепям мнението, че моторът е доста по - здрав отколкото се твърди масово. Сигурно може да се появи проблем с валвтроника, но дълбоко се съмнявам да е толкова често срещан.
- dentamed
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х6 g06
- Мечтае да кара: isetta
- Детайли за колата: 4,0i
https://www.google.com/search?q=thermos ... O-26N9hdWM:
Пускам ви вариант за промяна на термостата защото много колеги ме питат на лично.Аз направих подобно изпълнение и го монтирах на маткуча между термостата и радиатора.Като махнах оригиналния термостат и остана празно тялото.
Друго решение от рено5 направо в маркуча се набутва.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55058
Тук са писали за него във форума на алфа
Доколкото до здравината на n42. АЗ ЛИЧНО ПРЕДЛАГАМ ДА ПРОМЕНИТЕ ЗАГЛАВИЕТО НА ТЕМАТА.
Пускам ви вариант за промяна на термостата защото много колеги ме питат на лично.Аз направих подобно изпълнение и го монтирах на маткуча между термостата и радиатора.Като махнах оригиналния термостат и остана празно тялото.
Друго решение от рено5 направо в маркуча се набутва.
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=55058
Тук са писали за него във форума на алфа
Доколкото до здравината на n42. АЗ ЛИЧНО ПРЕДЛАГАМ ДА ПРОМЕНИТЕ ЗАГЛАВИЕТО НА ТЕМАТА.
- onewg
- кандидат ентусиаст
-
Както се казва. честито вече съм собственик на 318