боядисване на лайсните в купето
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
bmw
колеги и аз мисля да ги боядисвам моите лаисни и днес ходих в бриголажа за спреи но имаше 4 вида та мисалта ми е точно кои става наи добре и не си личи и трябва ли след този спреи да се праска с лак
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: bmw
misho1979 написа::help:
откажи се със спрея...ще ги напръскаш и след 2 месеца ще ги боядисаш както си трябва...говоря от опит!!
Иди в някой магазин за автобоя и си вземи 100 грама боя, намери бояджия и му плати за работата, ако искаш да стане както трябва!
Re: ;)
ivailovv написа:Случайно да имате файла от печатницата да го постнете тук да си го сваля и направо да го дам да ми го принтнат на мене , че и аз искам да се обзаведаАз вече фолиото ще го избера:)
Понеже се занимавам с виртуален тунинг и имам многобройни Petterns на карбон,нз дали ще стане с тях но имам поне 10 различни реални и не чак толкова реални карбони,ситни едри и какво ли не.Предполагам,че ако се оразмерят в стъдиото и се принтират на фолио,след това се пръснат с лак няма да има проблем но нз .. да кажат вещите лица и ако ще свършат работа тея карбони да ми драснат едно ЛС и ще ги постна

Re: ;)
TUZara` написа:ivailovv написа:Случайно да имате файла от печатницата да го постнете тук да си го сваля и направо да го дам да ми го принтнат на мене , че и аз искам да се обзаведаАз вече фолиото ще го избера:)
Понеже се занимавам с виртуален тунинг и имам многобройни Petterns на карбон,нз дали ще стане с тях но имам поне 10 различни реални и не чак толкова реални карбони,ситни едри и какво ли не.Предполагам,че ако се оразмерят в стъдиото и се принтират на фолио,след това се пръснат с лак няма да има проблем но нз .. да кажат вещите лица и ако ще свършат работа тея карбони да ми драснат едно ЛС и ще ги постна
Фолиото не се пръска с лак ,а се ламинира.......но както написах вече 3М вкарват карбоново,релефно фолио,което е много качествено
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
И аз най-сетне се престраших да си пръсна лайстните!Голяма игра беше, защото мойте бяха с някакво гумирано покритие и няма махане!Та накрая ги накиснах във топла вода и тогава със шкурката!Излезна ми мазол на палеца!
Боядидах ги със спреи защо много играчка ми се вийдаше това с лаковете и пр.!Утре ако някой се съгласи да му пратя снимките да ги качи,че аз нещо немога да се оправя ще видите какво съм съворил!Купих малко по тъмен спрей отколкото този на колегите(имитира алуминии) и мисля, че стана добре донякъде! 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Честито!
Радвай им се докато не са се обелили от пръсени, часовници, гривни, нокти и т.н. ...пък като стане това - препрочиташ пак темата и си правиш сам извода.
Радвай им се докато не са се обелили от пръсени, часовници, гривни, нокти и т.н. ...пък като стане това - препрочиташ пак темата и си правиш сам извода.
- Енцо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d F10
Аз съм с алуминиеви и стот уникално! Още повече, че не се драскат. Може да потърсиш в ebay може да има нещо, а ако ще ги боядисваш трябва да е смного хубава боя и лак, за да не се надраскат...
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
здравейте колеги, надявам се темата не е замряла и поне да се чете
да споделя аз какви ги забърках...
първо този махагон , който ми бяха тикнали в колата беше много грозен, много тъмен, почти черен... естествено разкарах го и веднага на шкурка първо по едра (номер немога да кажа в момента), търкане докато падне гланца и евентуално се заличат дефектите, после с по дребна (отново на сухо) и после на водна (мисля беше 2000), накрая със спрей - сив мат, (цена около 11лв/бр.) - 2 флакона, 2 или 3 ръце през 20на минути. За спрея нямам забележки, вече 1 година и половина близо не е поддал. При мен проблема беше друг, щипките който държат тези лайсни, повечето се начупиха, колкото и внимателно да ги свалях, действително цената на всичките ми стъпи около 16-17лв, но ги намерих адски трудно. В повечето магазини ме гледаха странно все едно търся нещо, което не съществува, накрая - Дару Кар ми съдействаха, с поръчка за няколко дни бяха при мен.
Видях, че някой колеги питат за конзолата в средата, явно и тя е слабо място и се бели покритието... там процедирах по следния начин, пак 3те вида шкурки, докато напълно паднат старите мазила и след това с черен мат за пластмаса при бояджията, 2-3 ръце и конзолата е като нова. Разликата е че оригиналното покритие при мен беше леко гумирано, което не ми липсва изобщо и пада с голям зор, но трябва да се разкара напълно за да легне новата боя отгоре.
Ако някой иска снимки мога да кача, също и за марките спрейове и бои.

да споделя аз какви ги забърках...
първо този махагон , който ми бяха тикнали в колата беше много грозен, много тъмен, почти черен... естествено разкарах го и веднага на шкурка първо по едра (номер немога да кажа в момента), търкане докато падне гланца и евентуално се заличат дефектите, после с по дребна (отново на сухо) и после на водна (мисля беше 2000), накрая със спрей - сив мат, (цена около 11лв/бр.) - 2 флакона, 2 или 3 ръце през 20на минути. За спрея нямам забележки, вече 1 година и половина близо не е поддал. При мен проблема беше друг, щипките който държат тези лайсни, повечето се начупиха, колкото и внимателно да ги свалях, действително цената на всичките ми стъпи около 16-17лв, но ги намерих адски трудно. В повечето магазини ме гледаха странно все едно търся нещо, което не съществува, накрая - Дару Кар ми съдействаха, с поръчка за няколко дни бяха при мен.
Видях, че някой колеги питат за конзолата в средата, явно и тя е слабо място и се бели покритието... там процедирах по следния начин, пак 3те вида шкурки, докато напълно паднат старите мазила и след това с черен мат за пластмаса при бояджията, 2-3 ръце и конзолата е като нова. Разликата е че оригиналното покритие при мен беше леко гумирано, което не ми липсва изобщо и пада с голям зор, но трябва да се разкара напълно за да легне новата боя отгоре.
Ако някой иска снимки мога да кача, също и за марките спрейове и бои.
Има и друг начин , върху тези лаисни може да се сложи фолио което наподобява карбон става отлично за някакви си 30лв за фолио и 30-40 за труд.Няма драскане няма късане , красиво бързо и евтино, а и неможете да го различите от оригиналното.Попитаите в рекламните фирми или тунинг фирмите те го предлагат и могат да ви го сложат.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
ogit0 написа:Има и друг начин , върху тези лаисни може да се сложи фолио което наподобява карбон става отлично за някакви си 30лв за фолио и 30-40 за труд.Няма драскане няма късане , красиво бързо и евтино, а и неможете да го различите от оригиналното.Попитаите в рекламните фирми или тунинг фирмите те го предлагат и могат да ви го сложат.
това са ~80лв

братле не че нещо се заяждам ама спрей-а струва около 10 лв... 1 лист шкурка е 1-2 лв... и за 1-2 часа работа си готов и стават перфектно