QUAIFE диференциал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Re: QUAIFE диференциал
Колата от клипа е 4х4 най-малкото, защото пали и четирите гуми...
Пробвал съм да се пързалям на сняг с изключено dsc и е много по-забавно при веднъж натиснат бутона, от колкото да го задържа за дълго(мисля, че ми ограничава подаването на горивото при дълго натиснат бутон на dsc). Не би ли трябвало ако мога да се пързалям доволно на сняг да мога да го правя и на асвалт с QUAIFE?
Иначе бих го правил Just for fun
Пробвал съм да се пързалям на сняг с изключено dsc и е много по-забавно при веднъж натиснат бутона, от колкото да го задържа за дълго(мисля, че ми ограничава подаването на горивото при дълго натиснат бутон на dsc). Не би ли трябвало ако мога да се пързалям доволно на сняг да мога да го правя и на асвалт с QUAIFE?

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
virtualchild написа:Колата от клипа е 4х4 най-малкото, защото пали и четирите гуми...
купи си очилИ и не се занимавай с глупости

Целиката е с предно и опъната ръчна, но ДА - има куайфе - ОТПРЕД!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
virtualchild написа:Колата от клипа е 4х4 най-малкото, защото пали и четирите гуми...
Баси, не знаех, че 4х4 означава задните гуми да са ти блокирали.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
Не ви разбирам колеги. Какво ви е толкова чудно, че искам да ползвам по-интелигентен диф за оставяне на торка по асвалта?
Ето друг пример за 4х4:
https://www.youtube.com/watch?v=inPFFPa3d24&list=PLqoP4p1ODY5ymaOaEHzskty7gcBBrEFgP&index=60
Ето друг пример за 4х4:
https://www.youtube.com/watch?v=inPFFPa3d24&list=PLqoP4p1ODY5ymaOaEHzskty7gcBBrEFgP&index=60
virtualchild написа:Не ви разбирам колеги. Какво ви е толкова чудно, че искам да ползвам по-интелигентен диф за оставяне на торка по асвалта?
Ето друг пример за 4х4:
То пък с твоите 200 мършави коня, извинявай - ама с "чип" и автомат толкова въобще може да оставиш нещо въобще по асфалта.

- virtualchild
- младши ентусиаст
-
JTD написа:virtualchild написа:Не ви разбирам колеги. Какво ви е толкова чудно, че искам да ползвам по-интелигентен диф за оставяне на торка по асвалта?
Ето друг пример за 4х4:
То пък с твоите 200 мършави коня, извинявай - ама с "чип" и автомат толкова въобще може да оставиш нещо въобще по асфалта.
Чудих се дали има смисъл да ти отговарям колега, но все пак:
Не е нужно да са много повече конете за да има забавление и това, което имам наум е най-малкото торк конвертор с 3000RPM(http://www.badasscars.com/index.cfm/page/ptype=product/product_id=78/prd78.htm) stall speed след развъртане на турбината като имаш предвид и torque multiplication, който би се получил от статора(http://auto.howstuffworks.com/auto-parts/towing/towing-capacity/information/torque-converter3.htm) на конвертора.
Поздрави
Вижда се, че въобще не знаеш за какво става въпрос.
Бий си главата и ни обяснявай как с, пак ще го повторя, мършавите 200 (или около там някъде) коня, си щял да имаш проблем с торк-а и асфалта на автомобил 4х4 с автомат.
Бий си главата и ни обяснявай как с, пак ще го повторя, мършавите 200 (или около там някъде) коня, си щял да имаш проблем с торк-а и асфалта на автомобил 4х4 с автомат.

- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ///М3 SMG
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL, M3 GTR, M3 GTS
- Детайли за колата: Направо не върви, но уж завива :)
Пичове, много отклонихте темата...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Абе не знам, ама аз с моята умряла 520-ка и шпер на 23 години кефа си го правя на макс. То който не умее със 150 коня, няма да успее и със 550... Е снощи вземам един дълъг десен завой със студени гуми. В средата на завоя бях със 90 и тръгна да се пързаля. Искаше се една миниатюрна корекция от моя страна, за да продължа да водя машината в "правия път". Такива неща с отворен диференциал не смея да правя. 

- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
Много си прав колега! Без шпер си е страшничко да се правят експерименти (както и с огромна мощност). Вчера почти завъртях пълно кръгче на кръговото на Драгалевци
Определено шпера изигра най-голямата роля
Поздрави!

Поздрави!
Никой не отхвърля ползите от шпера ( дали проходимост или фън), но идеята беше за кола 4х4 (автомата не мисля че е решаващ). Но на кола 4х4 за мен няма никакъв смисъл, по проходима от няма да стане, а за фън само това че е сток автомат и 4х4, направо може да забравите.
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
Sent from my GT-N5100 using Tapatalk
Dirty M5 driveR написа:Абе не знам, ама аз с моята умряла 520-ка и шпер на 23 години кефа си го правя на макс. То който не умее със 150 коня, няма да успее и със 550... Е снощи вземам един дълъг десен завой със студени гуми. В средата на завоя бях със 90 и тръгна да се пързаля. Искаше се една миниатюрна корекция от моя страна, за да продължа да водя машината в "правия път". Такива неща с отворен диференциал не смея да правя.
Това показва, че най-вероятно не си карал 4х4 автомобил.
Ако си 4х4 тези 150кс няма да ти стигнат да превъртиш гумите дори и на мокро.
Какво остава за дрифт.

Между другото и с 200 коня на мокро без да вдигаш предварително оборотите не може да превъртят гумите направо. Трябва да литнеш колата настрани, за да поднесе някак си задницата. Ама след това с контрата от волана много бързо се вкарва колата в пътя. Няма нищо общо със задното предаване.
За да може да правиш някакъв дрифт на 4х4, за да се нуждаеш от заключен диф. то ти трябват едно 400 коня. Под това просто нищо не става.
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Колеги търся да закупя афтърмаркет шпер за е46 не знаете ли някой да продава, че за нов някак си не ми се дават толко кеш

- TeroRider
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, да знаете че моя шпер от 330ка се продава - viewtopic.php?f=134&t=401347
- luizov
- младши ентусиаст
-
- Кара: 323ci M52tuB25
- Мечтае да кара: ///M3 e30
Колеги ще използвам темата. Понеже QUAIFE е доста скъпичък вариант видях този на M factory, който е доста по-евтин. Дали някой има преки впечатления от този диф. Много ми се иска да оборудвам моето купенце със шперче. Ето линк http://www.ebay.com/itm/MFactory-BMW-E4 ... Qr&vxp=mtr