КАЛЕНДАР НА НАШИТЕ Е46 ЗА 2013г.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Re: КАЛЕНДАР НА НАШИТЕ Е46 ЗА 2013г.
Baca®di написа:Има хора, които не искат "популярност/показност". Какво му е толкова странното?
И това си е лично усещане както за дизайна!
Но пак казвам, че не е редно да обещаеш нещо, дори с главни букви в първия си пост и после да направиш обратното.Runnaway написа:P.S. Имайте предвид, че регистрационните номера на автомобилите ви НЯМА да присъстват в календара!
Колегите, чиито автомобили са с РЕГИСТРАЦИОННИТЕ СИ НОМЕРА в този "teaser" (НЕКРАЕН ВАРИАНТ) съм сигурен, че нямат нищо против. Това е допуснато поради факта, че месец Април беше направен последен и супер набързо поради факта, че календарът трябваше да е готов до снощи. Всички са мои много близки приятели, които ми имат телефона и съм сигурен, че щяха да ми се обадят, за да ми кажат, че не желаят да се виждат номерата на колите им. И все пак за неразбралите, това не е окончателният вариант за месеца - това е композицията, но в печатния вариант регистрационните номера няма да присъстват.
За жалост се наложиха и други промени в месеците, които в момента се довършват. Единственият номер, който не може да бъде скрит е този на колегата с ловешкия седан. Съжалявам, но ако има Photoshop-гурута, които искат да изтрият номера без да докосват тревата пред него да ми пишат. Искрено се извинявам на колегата, дано това не е проблем. Ако е проблем - ще се наложи да махнем снимката. Самата снимка е една от най-хубавите, естетични и добре направени, които получих. Бих я сложил в Топ 3 от всичките 240.
Относно хората, които присъстват. Добре се заровихте в "регистрационните номера", но някой прочете ли изобщо какво пише в обяснението за календара в първото мнение по темата?
"Back to the point - Както някои от вас вече знаят, преди няколко месеца на нашата колежка dudeto_sy й хрумна хубавата идея да си направим НАШ (На Е46) календар, на който да има снимки от нашите мероприятия и на нашите коли. Аз се нагърбих да организирам събирането на снимки и дигиталното "създаване" на въпросния календар. Мисля, че това е прекрасна идея и сега, в края на годината, е удобно да се направи. За целта ще помоля всеки от вас, който ПРИТЕЖАВА СНИМКИ от нашите сбирки, които да са ОБЩИ - т.е. на всички нас или СНИМКИ НА СОБСТВЕНИЯ си автомобил (или група от автомобили, чиито собственици нямат против колите им да се появят на календара) да ми изпрати тези, които харесва най-много на имейл runnaway@gmail.com. Моля ви да не ми изпращате по повече от 3 снимки."
Целта е това да е календар на Е46 обществото - на нас като едни от най-дейните ентусиасти в най-голямото форумно общество в България. За нашите сбирки се говори дори и на Общите събрания на клуба като примерни, интересни, разумни, забавни мероприятия, където ние срещаме своите приятели, които неведнъж са ни помагали и на които неведнъж сме звъняли за помощ, резервни части, ремонти или модификации. Това не е календар, на който ще има само коли - това е календар, който представя нас и нашите сбирки и любими автомобили. Да, за жалост не всички ще намерят място вътре, но моята представя за перфектен календар е това - аз, моите приятели от Е46 както в любимите си коли, така и като спомен от нашите сбирки.
Ако не намирате себе си, ако не познавате никого, моля ви, елате на една сбирка без значение дали е Националната, която живот и здраве ще бъде Трета, не първа, не втора, а трета национална сбирка - това значи, че ще се случи за трета поредна година, без значение дали е някое от барбекютата, които се провеждат в близост до София - да, София не е близо на всички, но има колеги, които пътуват от Пловдив и Плевен, за да дойдат, за да присъстват. Повярвайте ми, няма да загубите, а напротив - ще се запознаете с хора, с които освен, че имате обща страст, имате същия модел автомобил, но ще спечелите и приятели. Помислете над това.
- dudeto_sy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: возят ме
- Мечтае да кара: космически кораб, ама надали...
Моля за извинение ако бъркам, но тава е любителски календар и той далеч не претендира да е велико дизайнерско творение. Макар и да не познавам човека, който го е правил, мисля, че се е справил добре.
От друга страна при положение, че в продължение на месец всички имахме възможност да изпращаме снимки, защо някой се сетиха тепърва, че имат подходящи за тази инициатива снимки?
От друга страна мисля, че това трябва да е календар със наши собствени снимки, защото това е нашият календар. Или бъркам?
От друга страна при положение, че в продължение на месец всички имахме възможност да изпращаме снимки, защо някой се сетиха тепърва, че имат подходящи за тази инициатива снимки?
От друга страна мисля, че това трябва да е календар със наши собствени снимки, защото това е нашият календар. Или бъркам?
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
От самото начало идеята беше да се направи календар на Е46 ОБЩЕСТВОТО ОТ БМВ КЛУБ БЪЛГАРИЯ, тоест нашите коли и нашите мероприятия
Ако искахме, то в нета има много яки снимки на БМВ Е46, но не това е идеята!!!
Всеки е свободен да изрази мнение ( шапка свалям на ГРАДИВНИТЕ критики) и да закупи или не екземпляр от календара.
Редно е да се знае, че хората заели се с изготвянето са ентусиасти, които полагат сериозни усилия и време за реализирането на тази чудесна идея БЕЗВЪЗМЕЗДНО в името на идеята БМВ. Редно е да сме им благодарни, а не типично по български само да си чешем езиците (в нашият случай пръстите по клавиатурите).
За тези които не познават никой от общите снимки в календара, Жоро много добре го е казал, елате на някое мероприятие и се запознайте с нас, повярвайте ми заслужава си
Поздрави на всички и БЛАГОДАРЯ отново инициаторите на идеята за календар на Е46 обществото!!!

Ако искахме, то в нета има много яки снимки на БМВ Е46, но не това е идеята!!!
Всеки е свободен да изрази мнение ( шапка свалям на ГРАДИВНИТЕ критики) и да закупи или не екземпляр от календара.
Редно е да се знае, че хората заели се с изготвянето са ентусиасти, които полагат сериозни усилия и време за реализирането на тази чудесна идея БЕЗВЪЗМЕЗДНО в името на идеята БМВ. Редно е да сме им благодарни, а не типично по български само да си чешем езиците (в нашият случай пръстите по клавиатурите).
За тези които не познават никой от общите снимки в календара, Жоро много добре го е казал, елате на някое мероприятие и се запознайте с нас, повярвайте ми заслужава си

Поздрави на всички и БЛАГОДАРЯ отново инициаторите на идеята за календар на Е46 обществото!!!
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
@Gqbriel
За снимката съвсем не съм я имал предвид насериозно, просто нямах друго по-близко до описаното от колегата
А фокуса е чук точен на решетката, ей сега отворих, оригиналния размер и си се вижда, просто доф-а на тия мм, бленда и разстояние е мнооо плитък и трудно уловим : ) Ама няма значение
Благодаря и за комплимента
@Runaway, далеч съм от фотошоп гуру ама може да пратиш снимката с колата, чиито номер искаш да скриеш на ЛС
и да ми дадеш някаква примерна как точно да бъде скрит... ; ) Ще пробвам, мисля, че ще се получи : )
За снимката съвсем не съм я имал предвид насериозно, просто нямах друго по-близко до описаното от колегата

Благодаря и за комплимента

@Runaway, далеч съм от фотошоп гуру ама може да пратиш снимката с колата, чиито номер искаш да скриеш на ЛС
и да ми дадеш някаква примерна как точно да бъде скрит... ; ) Ще пробвам, мисля, че ще се получи : )

E34, E38
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
justboy написа:@RunNaway, далеч съм от фотошоп гуру ама може да пратиш снимката с колата, чиито номер искаш да скриеш на ЛС
Колегата ми писа преди малко, за да ми каже, че няма проблем номерът да се вижда.
Така, че това отпада като притеснение.
- auxx
- Потребител
-
- Кара: E46 N57 XD
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра
Мене ме кефи календара .. евала на всички които са се постарали да го направят. Като е готов превеждам парата и си го взимам и ше му се радвам ... евала пичове 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Няма смисъл нито от градивна, нито от неградивна критика....
Единственото, което можем да направим е да благодарим на Жоро за ентусиазма и отделеното време да зарадва феновете на е46 обществото. Не забравяйте, че това е най-вече календар от фенове за фенове, а не календар на Пирели все пак....
Иначе колкото хора толкова и мнения по въпроса може да има.
Жорка, продължавай в същия дух и смело напред. Истинските БМВ фенове те разбират какво правиш. За останалите няма значение.
Единственото, което можем да направим е да благодарим на Жоро за ентусиазма и отделеното време да зарадва феновете на е46 обществото. Не забравяйте, че това е най-вече календар от фенове за фенове, а не календар на Пирели все пак....
Иначе колкото хора толкова и мнения по въпроса може да има.
Жорка, продължавай в същия дух и смело напред. Истинските БМВ фенове те разбират какво правиш. За останалите няма значение.

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Всички ваши хубави думи и критики са нещо, което оценявам. Критиките ще ги оставим като полезен опит за Календар 2014, а хубавите думи ще са нещото, което ще ме топлят тази зима. Все пак не забравяйте, че идеята е на duduto_sy и аз просто се заех, тъй като имах повечко свободно време, да я реализирам. Остана да избере корицата и да се прати за печат.
Колегите от София ще могат да заявят бройки при Mitaka7 в http://www.autocity7.com на ул. Гео Милев, а за хората извън София ще сложа банкова сметка към ПИБ, на която да ми преведат паричките. Съжалявам, че не може да платите и веднага да ви го пратя, но за жалост нямам финансовата възможност да предплатя на печатницата календарите.
Прилагам пълната версия на календара:

Това е от мен. Съжалявам, ако някой има забележки или коментари. Моля ви, догодина, когато започнем от Септември, а не от Ноември използвайте събрания опит и идеи, за да стане още по-хубав. Искам да ви кажа, че този календар на мен лично ми харесва - съжалявам за всички колеги, чиито коли не присъстват. Но догодина тези, които са тук няма да се дублират, а на тяхно място ще има други.
Остана да изберем корицата. Вариант 1, Вариант 2 или някакво алтернативно предложение. Докато събирам парите за календарите поне корица можете да предлагате.
Колегите от София ще могат да заявят бройки при Mitaka7 в http://www.autocity7.com на ул. Гео Милев, а за хората извън София ще сложа банкова сметка към ПИБ, на която да ми преведат паричките. Съжалявам, че не може да платите и веднага да ви го пратя, но за жалост нямам финансовата възможност да предплатя на печатницата календарите.
Прилагам пълната версия на календара:

Това е от мен. Съжалявам, ако някой има забележки или коментари. Моля ви, догодина, когато започнем от Септември, а не от Ноември използвайте събрания опит и идеи, за да стане още по-хубав. Искам да ви кажа, че този календар на мен лично ми харесва - съжалявам за всички колеги, чиито коли не присъстват. Но догодина тези, които са тук няма да се дублират, а на тяхно място ще има други.
Остана да изберем корицата. Вариант 1, Вариант 2 или някакво алтернативно предложение. Докато събирам парите за календарите поне корица можете да предлагате.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Евала, Жоре
Календарът е страхотен! Браво за ентусиазма, определено крайният резултат е супер. Много добре са подбрани и снимките според месеца - подсещат за основните мероприятия през годината. Ще взема и за подаряване 

- freax
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
- Детайли за колата: Мартеничка...
АВГУСТ!
СЕПТЕМРВИ!!!
That`s the spirit!
Давай сметката, слагай краен срок за плащане и колкото има платени, толкова да се напечатат и тва е - КОЙ Е...Л Е...Л... КАКА СЕ ОЖЕНИ

Давай сметката, слагай краен срок за плащане и колкото има платени, толкова да се напечатат и тва е - КОЙ Е...Л Е...Л... КАКА СЕ ОЖЕНИ

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
Искам да кажа следното:
Моля ви този календар да ви напомня, че ИМАМЕ СБИРКИ, на които сме ЗАЕДНО и бих желал да ни обединява.

Моля ви този календар да ви напомня, че ИМАМЕ СБИРКИ, на които сме ЗАЕДНО и бих желал да ни обединява.

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Супер се е получил!
Давай сметката и да се поръчват вече! 

Някои снимки са вдъхновяващи и имат излъчване. Има снимки с много добро качество. Верно, че е от фенове за фенове и че може още. Следващата година ако започнете от по- рано и изберете концепция дали да се слагат лични снимки или само коли или и двете ще е по- добре, защото почитателите са много повече от хората на снимките, а ако акцентът е върху "нашите Е46" , както пише в заглавието, то е по- добре да се снимат само коли. От друга страна феновете на колите създават по- различна, жива представа и човешки образ на клуба. Колите без хората са само вещи, но снимането на хората трябва да е с повече отношение на човека към колата и да прави връзка между човек и кола. Много ми харесва идеята да се сложи календара в този хоризонтален план, прозрачно ниско долу. И все пак календарът на "Пирели" е еталон и може смело да направите такъв. Струва си да се прояви смелостта да се опита. Не е необходимо да се съблича някой достатъчно е да се вложат разпалващи идеи. За следващата година бих се радвал да помогна със снимки и идеи. Може да започнете да събирате и изпращате снимки от всеки месец на идващата година, които да се съберат и после да си изберете снимки, които да послужат за календар, защото виждам, че някои снимки от зимните месеци може да бъдат още по- добри. Зимата в България, когато я има е много красива и много страшна и може да излезе добро попадение.
Трябва да се помисли нещо относно избелването на регистрационните номера. Според мен не трябва да има вмешателство във фотографията дори и с фотошоп. Номерът е част от снимката-зацапан, крив, блестящ, той е част от лицето и мисля, че не трябва да се пипа. Някои автори използват фотошоп, за да придадат повече артистичност на снимката си, а тук има снимки, които нямат нужда от фотошоп и притежават добри качества.
Определено мисля, че това е календар, а не семеен албум и се представя за календар и затова годината 2013 трябва да е в средата, а не залепена след логото на БМВ.
Ако това е календар на БМВ Е46 трябва ли да се изписва допълнително и М3? Мисля, че е достатъчно само БМВ Е46. М3 е само една от модификациите и тогава трябва да сложите снимки само на М3, което е по- ангажиращо и за ограничен брой хора от клуба, но все пак това си е ваш избор. На мен ми харесва този календар и го подкрепям.
Благодаря на тези, които са го съставили, ще мина да си взема.
Трябва да се помисли нещо относно избелването на регистрационните номера. Според мен не трябва да има вмешателство във фотографията дори и с фотошоп. Номерът е част от снимката-зацапан, крив, блестящ, той е част от лицето и мисля, че не трябва да се пипа. Някои автори използват фотошоп, за да придадат повече артистичност на снимката си, а тук има снимки, които нямат нужда от фотошоп и притежават добри качества.
Определено мисля, че това е календар, а не семеен албум и се представя за календар и затова годината 2013 трябва да е в средата, а не залепена след логото на БМВ.
Ако това е календар на БМВ Е46 трябва ли да се изписва допълнително и М3? Мисля, че е достатъчно само БМВ Е46. М3 е само една от модификациите и тогава трябва да сложите снимки само на М3, което е по- ангажиращо и за ограничен брой хора от клуба, но все пак това си е ваш избор. На мен ми харесва този календар и го подкрепям.
Благодаря на тези, които са го съставили, ще мина да си взема.
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Съгласен съм с колегата, ако човек погледне корицата без да знае за какво става въпрос ще си помисли, че това е календар само с М3-ки. Дори и да остане схемата с изгледите на М-ката по-добре да пише нещо, от което да става ясно, че това е календар на Е46 подфорума към www.bmwpower-bg.net.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колега Гума, за жалост хората, които дават само съвети и градивни критики ги има в изобилие. Бих казал даже, че това е запазената марка на Българина. Но като трябва да се свърши някаква работа съветниците се покриват в миши дупки.
По повод календара на Пирели - като достигнеме техния финансов бюджет, ще направим и подобаващ календар.
И пак подчертавам, стигне ли се до въпрос за работа, отговорност и до финанси, всички дизайнери и идеолози изчезват, а като се свърши работата същите смело започват да критикуват.
Та колеги, приемете този мой пост като градивна критика към вас - тези, които сте недоволни. Не визирам лично никой от вас, говоря по принцип.
Този календар не е профисионален като изработка на БМВ Груп. Това е календар на едно общество, което е сплотено като едно голямо семейство.
По повод календара на Пирели - като достигнеме техния финансов бюджет, ще направим и подобаващ календар.
И пак подчертавам, стигне ли се до въпрос за работа, отговорност и до финанси, всички дизайнери и идеолози изчезват, а като се свърши работата същите смело започват да критикуват.
Та колеги, приемете този мой пост като градивна критика към вас - тези, които сте недоволни. Не визирам лично никой от вас, говоря по принцип.
Този календар не е профисионален като изработка на БМВ Груп. Това е календар на едно общество, което е сплотено като едно голямо семейство.