КАЛЕНДАР НА НАШИТЕ Е46 ЗА 2013г.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Бихте ли си купили такъв календар?

Да
175
78%
Не
33
15%
Да, повече от 1 брой
17
8%

Общо гласове : 225
Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Re: КАЛЕНДАР НА НАШИТЕ Е46 ЗА 2013г.

Мнение от Runnaway » 13 Дек 2012, 14:40

Baca®di написа:Има хора, които не искат "популярност/показност". Какво му е толкова странното?
И това си е лично усещане както за дизайна!
Но пак казвам, че не е редно да обещаеш нещо, дори с главни букви в първия си пост и после да направиш обратното.
Runnaway написа:P.S. Имайте предвид, че регистрационните номера на автомобилите ви НЯМА да присъстват в календара!

Колегите, чиито автомобили са с РЕГИСТРАЦИОННИТЕ СИ НОМЕРА в този "teaser" (НЕКРАЕН ВАРИАНТ) съм сигурен, че нямат нищо против. Това е допуснато поради факта, че месец Април беше направен последен и супер набързо поради факта, че календарът трябваше да е готов до снощи. Всички са мои много близки приятели, които ми имат телефона и съм сигурен, че щяха да ми се обадят, за да ми кажат, че не желаят да се виждат номерата на колите им. И все пак за неразбралите, това не е окончателният вариант за месеца - това е композицията, но в печатния вариант регистрационните номера няма да присъстват.

За жалост се наложиха и други промени в месеците, които в момента се довършват. Единственият номер, който не може да бъде скрит е този на колегата с ловешкия седан. Съжалявам, но ако има Photoshop-гурута, които искат да изтрият номера без да докосват тревата пред него да ми пишат. Искрено се извинявам на колегата, дано това не е проблем. Ако е проблем - ще се наложи да махнем снимката. Самата снимка е една от най-хубавите, естетични и добре направени, които получих. Бих я сложил в Топ 3 от всичките 240.

Относно хората, които присъстват. Добре се заровихте в "регистрационните номера", но някой прочете ли изобщо какво пише в обяснението за календара в първото мнение по темата?

"Back to the point - Както някои от вас вече знаят, преди няколко месеца на нашата колежка dudeto_sy й хрумна хубавата идея да си направим НАШ (На Е46) календар, на който да има снимки от нашите мероприятия и на нашите коли. Аз се нагърбих да организирам събирането на снимки и дигиталното "създаване" на въпросния календар. Мисля, че това е прекрасна идея и сега, в края на годината, е удобно да се направи. За целта ще помоля всеки от вас, който ПРИТЕЖАВА СНИМКИ от нашите сбирки, които да са ОБЩИ - т.е. на всички нас или СНИМКИ НА СОБСТВЕНИЯ си автомобил (или група от автомобили, чиито собственици нямат против колите им да се появят на календара) да ми изпрати тези, които харесва най-много на имейл runnaway@gmail.com. Моля ви да не ми изпращате по повече от 3 снимки."

Целта е това да е календар на Е46 обществото - на нас като едни от най-дейните ентусиасти в най-голямото форумно общество в България. За нашите сбирки се говори дори и на Общите събрания на клуба като примерни, интересни, разумни, забавни мероприятия, където ние срещаме своите приятели, които неведнъж са ни помагали и на които неведнъж сме звъняли за помощ, резервни части, ремонти или модификации. Това не е календар, на който ще има само коли - това е календар, който представя нас и нашите сбирки и любими автомобили. Да, за жалост не всички ще намерят място вътре, но моята представя за перфектен календар е това - аз, моите приятели от Е46 както в любимите си коли, така и като спомен от нашите сбирки.

Ако не намирате себе си, ако не познавате никого, моля ви, елате на една сбирка без значение дали е Националната, която живот и здраве ще бъде Трета, не първа, не втора, а трета национална сбирка - това значи, че ще се случи за трета поредна година, без значение дали е някое от барбекютата, които се провеждат в близост до София - да, София не е близо на всички, но има колеги, които пътуват от Пловдив и Плевен, за да дойдат, за да присъстват. Повярвайте ми, няма да загубите, а напротив - ще се запознаете с хора, с които освен, че имате обща страст, имате същия модел автомобил, но ще спечелите и приятели. Помислете над това.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: возят ме
Мечтае да кара: космически кораб, ама надали...

Мнение от dudeto_sy » 13 Дек 2012, 14:46

Моля за извинение ако бъркам, но тава е любителски календар и той далеч не претендира да е велико дизайнерско творение. Макар и да не познавам човека, който го е правил, мисля, че се е справил добре.
От друга страна при положение, че в продължение на месец всички имахме възможност да изпращаме снимки, защо някой се сетиха тепърва, че имат подходящи за тази инициатива снимки?
От друга страна мисля, че това трябва да е календар със наши собствени снимки, защото това е нашият календар. Или бъркам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 13 Дек 2012, 15:32

От самото начало идеята беше да се направи календар на Е46 ОБЩЕСТВОТО ОТ БМВ КЛУБ БЪЛГАРИЯ, тоест нашите коли и нашите мероприятия :yes:
Ако искахме, то в нета има много яки снимки на БМВ Е46, но не това е идеята!!!
Всеки е свободен да изрази мнение ( шапка свалям на ГРАДИВНИТЕ критики) и да закупи или не екземпляр от календара.
Редно е да се знае, че хората заели се с изготвянето са ентусиасти, които полагат сериозни усилия и време за реализирането на тази чудесна идея БЕЗВЪЗМЕЗДНО в името на идеята БМВ. Редно е да сме им благодарни, а не типично по български само да си чешем езиците (в нашият случай пръстите по клавиатурите).
За тези които не познават никой от общите снимки в календара, Жоро много добре го е казал, елате на някое мероприятие и се запознайте с нас, повярвайте ми заслужава си :bowdown:
Поздрави на всички и БЛАГОДАРЯ отново инициаторите на идеята за календар на Е46 обществото!!!

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 13 Дек 2012, 17:01

@Gqbriel
За снимката съвсем не съм я имал предвид насериозно, просто нямах друго по-близко до описаното от колегата :mhihi: А фокуса е чук точен на решетката, ей сега отворих, оригиналния размер и си се вижда, просто доф-а на тия мм, бленда и разстояние е мнооо плитък и трудно уловим : ) Ама няма значение
Благодаря и за комплимента :mhihi:

@Runaway, далеч съм от фотошоп гуру ама може да пратиш снимката с колата, чиито номер искаш да скриеш на ЛС
и да ми дадеш някаква примерна как точно да бъде скрит... ; ) Ще пробвам, мисля, че ще се получи : )
Изображение
E34, E38

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар

Мнение от Runnaway » 13 Дек 2012, 17:16

justboy написа:@RunNaway, далеч съм от фотошоп гуру ама може да пратиш снимката с колата, чиито номер искаш да скриеш на ЛС
и да ми дадеш някаква примерна как точно да бъде скрит... ; ) Ще пробвам, мисля, че ще се получи : )

Колегата ми писа преди малко, за да ми каже, че няма проблем номерът да се вижда.

Така, че това отпада като притеснение.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

Потребител
Аватар
Кара: E46 N57 XD
Мечтае да кара: E60 535d
Детайли за колата: Електрокар с шест цилиндъра

Мнение от auxx » 13 Дек 2012, 19:02

Мене ме кефи календара .. евала на всички които са се постарали да го направят. Като е готов превеждам парата и си го взимам и ше му се радвам ... евала пичове :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 13 Дек 2012, 22:04

Няма смисъл нито от градивна, нито от неградивна критика....
Единственото, което можем да направим е да благодарим на Жоро за ентусиазма и отделеното време да зарадва феновете на е46 обществото. Не забравяйте, че това е най-вече календар от фенове за фенове, а не календар на Пирели все пак....
Иначе колкото хора толкова и мнения по въпроса може да има.

Жорка, продължавай в същия дух и смело напред. Истинските БМВ фенове те разбират какво правиш. За останалите няма значение. :yes:

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар

Мнение от Runnaway » 14 Дек 2012, 0:00

Всички ваши хубави думи и критики са нещо, което оценявам. Критиките ще ги оставим като полезен опит за Календар 2014, а хубавите думи ще са нещото, което ще ме топлят тази зима. Все пак не забравяйте, че идеята е на duduto_sy и аз просто се заех, тъй като имах повечко свободно време, да я реализирам. Остана да избере корицата и да се прати за печат.

Колегите от София ще могат да заявят бройки при Mitaka7 в http://www.autocity7.com на ул. Гео Милев, а за хората извън София ще сложа банкова сметка към ПИБ, на която да ми преведат паричките. Съжалявам, че не може да платите и веднага да ви го пратя, но за жалост нямам финансовата възможност да предплатя на печатницата календарите.

Прилагам пълната версия на календара:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е от мен. Съжалявам, ако някой има забележки или коментари. Моля ви, догодина, когато започнем от Септември, а не от Ноември използвайте събрания опит и идеи, за да стане още по-хубав. Искам да ви кажа, че този календар на мен лично ми харесва - съжалявам за всички колеги, чиито коли не присъстват. Но догодина тези, които са тук няма да се дублират, а на тяхно място ще има други.

Остана да изберем корицата. Вариант 1, Вариант 2 или някакво алтернативно предложение. Докато събирам парите за календарите поне корица можете да предлагате.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 14 Дек 2012, 0:26

Евала, Жоре :bowdown: Календарът е страхотен! Браво за ентусиазма, определено крайният резултат е супер. Много добре са подбрани и снимките според месеца - подсещат за основните мероприятия през годината. Ще взема и за подаряване :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 BMW Е46 320Ci Convertable
Детайли за колата: Мартеничка...

Мнение от freax » 14 Дек 2012, 1:08

АВГУСТ! :++ СЕПТЕМРВИ!!! :++ :++ That`s the spirit!

Давай сметката, слагай краен срок за плащане и колкото има платени, толкова да се напечатат и тва е - КОЙ Е...Л Е...Л... КАКА СЕ ОЖЕНИ :)
Изображение

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар

Мнение от Runnaway » 14 Дек 2012, 1:14

Искам да кажа следното:

Моля ви този календар да ви напомня, че ИМАМЕ СБИРКИ, на които сме ЗАЕДНО и бих желал да ни обединява.

:bchug:
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 14 Дек 2012, 1:23

Супер се е получил! :bowdown: Давай сметката и да се поръчват вече! :mrgreen:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 14 Дек 2012, 7:20

Някои снимки са вдъхновяващи и имат излъчване. Има снимки с много добро качество. Верно, че е от фенове за фенове и че може още. Следващата година ако започнете от по- рано и изберете концепция дали да се слагат лични снимки или само коли или и двете ще е по- добре, защото почитателите са много повече от хората на снимките, а ако акцентът е върху "нашите Е46" , както пише в заглавието, то е по- добре да се снимат само коли. От друга страна феновете на колите създават по- различна, жива представа и човешки образ на клуба. Колите без хората са само вещи, но снимането на хората трябва да е с повече отношение на човека към колата и да прави връзка между човек и кола. Много ми харесва идеята да се сложи календара в този хоризонтален план, прозрачно ниско долу. И все пак календарът на "Пирели" е еталон и може смело да направите такъв. Струва си да се прояви смелостта да се опита. Не е необходимо да се съблича някой достатъчно е да се вложат разпалващи идеи. За следващата година бих се радвал да помогна със снимки и идеи. Може да започнете да събирате и изпращате снимки от всеки месец на идващата година, които да се съберат и после да си изберете снимки, които да послужат за календар, защото виждам, че някои снимки от зимните месеци може да бъдат още по- добри. Зимата в България, когато я има е много красива и много страшна и може да излезе добро попадение.
Трябва да се помисли нещо относно избелването на регистрационните номера. Според мен не трябва да има вмешателство във фотографията дори и с фотошоп. Номерът е част от снимката-зацапан, крив, блестящ, той е част от лицето и мисля, че не трябва да се пипа. Някои автори използват фотошоп, за да придадат повече артистичност на снимката си, а тук има снимки, които нямат нужда от фотошоп и притежават добри качества.
Определено мисля, че това е календар, а не семеен албум и се представя за календар и затова годината 2013 трябва да е в средата, а не залепена след логото на БМВ.
Ако това е календар на БМВ Е46 трябва ли да се изписва допълнително и М3? Мисля, че е достатъчно само БМВ Е46. М3 е само една от модификациите и тогава трябва да сложите снимки само на М3, което е по- ангажиращо и за ограничен брой хора от клуба, но все пак това си е ваш избор. На мен ми харесва този календар и го подкрепям.
Благодаря на тези, които са го съставили, ще мина да си взема.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 14 Дек 2012, 8:02

Съгласен съм с колегата, ако човек погледне корицата без да знае за какво става въпрос ще си помисли, че това е календар само с М3-ки. Дори и да остане схемата с изгледите на М-ката по-добре да пише нещо, от което да става ясно, че това е календар на Е46 подфорума към www.bmwpower-bg.net.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 14 Дек 2012, 9:12

Колега Гума, за жалост хората, които дават само съвети и градивни критики ги има в изобилие. Бих казал даже, че това е запазената марка на Българина. Но като трябва да се свърши някаква работа съветниците се покриват в миши дупки.
По повод календара на Пирели - като достигнеме техния финансов бюджет, ще направим и подобаващ календар.
И пак подчертавам, стигне ли се до въпрос за работа, отговорност и до финанси, всички дизайнери и идеолози изчезват, а като се свърши работата същите смело започват да критикуват.
Та колеги, приемете този мой пост като градивна критика към вас - тези, които сте недоволни. Не визирам лично никой от вас, говоря по принцип.

Този календар не е профисионален като изработка на БМВ Груп. Това е календар на едно общество, което е сплотено като едно голямо семейство. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46