Добра идея ли е газов инжекцион за 318 - 143 коня ?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Re: Добра идея ли е газов инжекцион за 318 - 143 коня ?!?
Тази вечер ходих до един сервиз в кв. Левски и казаха, че са монтирали ГИ на няколко BMW-та с такъв двигател. Като цяло сервиза добре ми се стори, на пръв поглед поне момчетата изглеждаше, че разбират. Дадоха ми цена за BRC 1400 лв.
И като че ли везните започват да накланят натам. Но ще е хубаво някой да сподели опит практически опит все пак...
И като че ли везните започват да накланят натам. Но ще е хубаво някой да сподели опит практически опит все пак...
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
От една година съм сложила БРЦ - в Ловеч ми я поставяха - 1750 лв. Първоначално имах малко проблеми с настройките, но след малко донастройване се оправиха нещата. Сега съм като пушка. Пък като отида на бензиностанцията и като кажа "До горе", а съседа на бензиновата колонка /и той с БМВ/ каже "за 10 лв" го мисля как ще се прибере у дома.
И най-важното да не ти пука кой кво ще си мисли , че си сложил ГУ, като си решил слагаш и тва е, кво има да се чудиш.
И най-важното да не ти пука кой кво ще си мисли , че си сложил ГУ, като си решил слагаш и тва е, кво има да се чудиш.
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Разбира се че не ми пука, ако човек тръгне да се занимава с всичко, което чува, не знам докъде ще стигне..
Всеки си има право на мнение, но не виждам защо трябва да се опитва да го насажда на останалите.. Ама както и да е, хората сме различни, живи и здрави
Кой ти я слага в Ловеч, колега? Питам, защото аз съм от там, но не си ходя често... Да не е Слави?

Кой ти я слага в Ловеч, колега? Питам, защото аз съм от там, но не си ходя често... Да не е Слави?
- nani
- кандидат ентусиаст
-
Да. Работи много чисто и прецизно.По монтажа нямам никакви забележки.Отне му един ден , за да я монтира. Преди малко прочетох предишните ти постове. И Слави не беше слагал ГИ на N42 , но нямаше проблеми.Не караме нови коли!Единственото нещо , което ми препоръча е да монтираме BRC , но от по-скъпия вариант Plug & Drive.
- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
ако ще слагаш слагай веднага ... защото ще се сетиш след 3-4 години и ще си казваш сега ако имах газова щях да имам за моренце и за барче и т.н. Разликата е много голяма карам на газ от 4 години като беше бензинчето слагах по 50 лева на 2 седмици някои път и всяка ... оттогава слагам по 40 газ на месец ... мотора нищо му няма даже се изчиства от чернилки и нагари и простотии (отварял съм го 1 път прегрян преди 4 год. и 1 се скъса 1 болт тая година).
Газта ако ти е правилно нагласена върви даже повече и се усеща по приятно в ниските и съответно в градско (малко се изглажда графикта на въртящия момент и се издърпва наляво за сметка на максималното, но не мисля че си карате колите точно на 3253.5
оборота постоянно, така че + 1 за газта).
2 ако караш извън градско дори и от време на време си я избиваш още 100 пъти.
и 3 карам 8-10000 на година което според повечето лигочи дето въртят на НФС не е нищо но като си направя сметката направо ми остават пари да има и какво да ям не само да храня руснаците.. колкото и да караш си е далавера само да си я избиеш пак няма да ти е гадно психически, че даваш супер мн пари за бенз и ще се чувстваш по свободен
Газта ако ти е правилно нагласена върви даже повече и се усеща по приятно в ниските и съответно в градско (малко се изглажда графикта на въртящия момент и се издърпва наляво за сметка на максималното, но не мисля че си карате колите точно на 3253.5

и 3 карам 8-10000 на година което според повечето лигочи дето въртят на НФС не е нищо но като си направя сметката направо ми остават пари да има и какво да ям не само да храня руснаците.. колкото и да караш си е далавера само да си я избиеш пак няма да ти е гадно психически, че даваш супер мн пари за бенз и ще се чувстваш по свободен
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
bELiAr написа:ако ще слагаш слагай веднага ... защото ще се сетиш след 3-4 години и ще си казваш сега ако имах газова щях да имам за моренце и за барче и т.н. Разликата е много голяма карам на газ от 4 години като беше бензинчето слагах по 50 лева на 2 седмици някои път и всяка ... оттогава слагам по 40 газ на месец ... мотора нищо му няма даже се изчиства от чернилки и нагари и простотии (отварял съм го 1 път прегрян преди 4 год. и 1 се скъса 1 болт тая година).
Газта ако ти е правилно нагласена върви даже повече и се усеща по приятно в ниските и съответно в градско (малко се изглажда графикта на въртящия момент и се издърпва наляво за сметка на максималното, но не мисля че си карате колите точно на 3253.5оборота постоянно, така че + 1 за газта).

Здравеите колеги смятам да си слагам газов инжекцион на БМВ е36 318i ..напълно с италиански части само софтуера е полски ? как ви се струва ?
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Запазих си час за събота при Слави от Ловеч. Като го монтира, ще споделя впечатления.
- nani
- кандидат ентусиаст
-
Забравих да споделя неудобството от това , да си монтираш ГИ в друг град. Ходиш за някакви настройки доста надалече, а това е разход. Знам че гаранцията важи за цяла Европа и може да отидеш във всеки оторизиран сервиз , но майстор, който не е монтирал , не иска да поема отговорност за работа свършена от някой друг ... и почват разправиите. Или ходиш при този, който я е поставил.Хубавото при мен е , че в началото ходих няколко пъти за настройки (имах проблем в мотора, газта не беше виновна ) , но вече цяла година след това нямам никакви оплаквания.Колата работи перфектно
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
Ами да се надяваме, че настройките ще ги случим от първия път:) Ако ли не, не е болка за умиране... По-важното е да се монтира добре и майсторът да не е някой, който да гледа само да ти вземе парите, а наистина да си разбира от работата.
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
От 2 месеца съм с Бардолини и съм доволен разликата с бензина е минимална едва може да се долови преминава много гладко от бензин към гас(както и обратното) единствено съм и задал автоматична настройка и мисля че разхода може да се смъкне още в момента е градско 11.5 но не броя и бензина който го харчи в началото докато загрее, а ако караш на кратки разстояния си оказва силно влияние(а на бензин ми беше 10.5) извънградско може да падне до 8 по магистралата е 10-тина.
- svetlioxxx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f25'12 2.0d'
Колеги аз съм против газовите бутилки, защото са ОПАСНИ!!И 10лв да е бензина по-добре отколкото някои да те удари и БУМ......С гас може да спестите пари, но живота е безценен
И все пак всеки сам си решава 

- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
svetlioxxx написа:Колеги аз съм против газовите бутилки, защото са ОПАСНИ!!И 10лв да е бензина по-добре отколкото някои да те удари и БУМ......С гас може да спестите пари, но живота е безцененИ все пак всеки сам си решава
в началото и аз бях против газ-та но след като я сложих вече съм на друго мнение,нека да си карат на безнин тези които си изкарват колите само по празници,а това ако те блъзне нещо ............то ако така разсъждаваме незнам до каде ще стигнем.......... ако ти е писано да те блъснат може и без газ да се запалиш но нека неси стига до там

BMW
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Искам само да добавя че преди време газта беше 4 пъти по-евтина от бензина, сега разликата е два пъти. Искам да кажа че до 5 години разликата ще бъде около 60 ст в полза на газта, което допълнително ще накланя везните в обратната посока. Просто си правим сметка без кръчмар, винаги правителството решава кога ще вдигне акциза на горивото в зависимост какво се потребява от народа.
Иначе конкретно по темата - няма проблем с монтирането на газов инжекцион на този мотор. Специфичното в случая е че той няма дроселова клапа, доколкото знам.
Иначе конкретно по темата - няма проблем с монтирането на газов инжекцион на този мотор. Специфичното в случая е че той няма дроселова клапа, доколкото знам.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
batvlady79 написа:Искам само да добавя че преди време газта беше 4 пъти по-евтина от бензина, сега разликата е два пъти. Искам да кажа че до 5 години разликата ще бъде около 60 ст в полза на газта, което допълнително ще накланя везните в обратната посока. Просто си правим сметка без кръчмар, винаги правителството решава кога ще вдигне акциза на горивото в зависимост какво се потребява от народа.
Представяш нещата едностранно.
Преди години разликата между газта и бензина беше около 1лв. Сега... е също около 1 лв. Сметката може да си я направи всеки - за 100км са 10лв, за 1000км са 100лв, а за 100 000км е едно Е46!
А мнения, че е бомба и е опасно... най-добре да не караме кола, че може да ни блъсне някой с газова...