Дебитомер-параметри

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 29 Юни 2009, 1:34

slitter написа:
VRPerformance написа:
anzak написа:....а позицията която заемам сега ми носи доста повече пари и карам коли за по 200 000лв чистак бърсак от магазина....
ма ти от сервиза директно депутат си станал бре :shock: ДОГАН?!ВЕЛЧЕВ?!ТОВА ТИ ЛИ СИ??? :shock: :weed: :weed: :weed:

хахахахахахахахахаха

абе колеги, престанете бре, ама поне стана смешно.... що не си разделите пътя бургас-русе и не се срещнете на дуел!!!! хахахахахахахахахахха

а може и колегата анзак да дойде до русе, все пак е с държавен бензин....
има избори...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е70-3.0D
Мечтае да кара: BMW X6M

Мнение от bad_bad_boy » 29 Юни 2009, 1:59

:ahah: има има
ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 2.0d 99'

Мнение от IvaN66 » 29 Юни 2009, 8:47

Добре де,щом въпросните показания на дебитомера ги има в диагностичната програма защо е този спор не разбрах от 6 страници.Или съвпадат параметрите или не.Аз лично съм тествал с КТС на Бош и там няма референтни стойности.Може собственика на тестера да не си е платил и да не е отключил това меню?

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 29 Юни 2009, 8:59

IvaN66 написа:Добре де,щом въпросните показания на дебитомера ги има в диагностичната програма защо е този спор не разбрах от 6 страници.Или съвпадат параметрите или не.Аз лично съм тествал с КТС на Бош и там няма референтни стойности.Може собственика на тестера да не си е платил и да не е отключил това меню?
спора е че сме лъжели хората да идват при нас за диагностика,защото сме я правили в движение,а тези който можели и на място да я правят остават ущетени,тяхната диагностика била по-ефтина от тази в движение и хората се набутвали,ама такива са му разбиранията на човека,все пак е ДеПуТаТ и е загрижен за хората дане си дават парите за глупости :D :D :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 29 Юни 2009, 10:59

Писна ми бре хора, от 1 седмица чета и чакам да видя нещо ново...
вкарайте някакъв нов аргумент в спора или пък си уредете среща най-накрая да дойдем да погледаме ... най-добре във Варна - хем по средата на неутрална територия, хем на моренце... Аз мога да съм ви секундант... плащането предварително!!! :)))
Така да обобщя какво съм разбрал:
1) Колегата VRPerfomance е на мнение, че дебитомера, за да се засече най-добре е колата да е в движение, защото е имал случай за леко прецакан дебитомер, който иначе не би бил засечен, но в движение се е установил проблемът.
2) Колегата Aznak твърди, че дебитомер може да се засече и без да е в движение колата, като грешката пак е щяла да бъде отчетена. По този начин обвинява VRPerfonmace или че не е достатъчно добър майстор да засече грешката без колата да е в движение или че умишлено иска да диагностицира по този начин, за да привлича клиенти (умишлено вкарва клиентите в заблуда, че само в движение се хващат някои грешки и той предлага преглед в движение - конкуренцията му не го предлага, следователно привлича клиенти чрез заблуда)

И в двата случая това си е кървава обида - трябва да се лее кръв или да ръмжат двигатели и пищят гуми...
Сериозно ви казвам, срещнете се, изяснете се и нека по-добрият победи..... После ще ида при него да си дам колата, щом е по-добрият :)

3) По темата - доколкото аз разбрах, параметри има, но те са много разнообразни във всеки различен момент и никой не си е играл да ги записва и да ги засича, още повече, че като се прави диагностиката само се сравнява с параметрите в програмата. Може и да съм се объркал, че то с 6-7 страници пълнеж в тази тема....

И последно имам една молба - ако може да се поспрете малко, че ми писна всеки ден и всеки час да ми пълни пощата с вашите писания - не че не са ми интересни, ама взеха да стават безполезни - нищо лично към никого :)

П.П. И това при положение, че едни от най-красивите жени са в Бургас и Русе... вие намирате време да спорите за глупости....
Изумявате ме!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 29 Юни 2009, 12:49

..... После ще ида при него да си дам колата, щом е по-добрият

При всички положения трябва да отидеш при перформънса, защото анзак няма сервиз.

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 29 Юни 2009, 14:03

zmeyan написа:......
2) Колегата Aznak твърди, че дебитомер може да се засече и без да е в движение колата, като грешката пак е щяла да бъде отчетена. По този начин обвинява VRPerfonmace или че не е достатъчно добър майстор да засече грешката без колата да е в движение или че умишлено иска да диагностицира по този начин, за да привлича клиенти (умишлено вкарва клиентите в заблуда, че само в движение се хващат някои грешки и той предлага преглед в движение - конкуренцията му не го предлага, следователно привлича клиенти чрез заблуда)
е то и аз това казах предното мнение :D :D ама преди него беше и това:

VRPerformance написа:
anzak написа:Виж сега наистина последен пример за това че се възвеличавате ти давам и спирам примера е следния : Тръбиш из форума че конкретно дебитомера и турбината се хващат в движение (а те се хващат и на място ) и ти имаш тестер който работи в движение в съседния до теб сервиз хората си имат тестер нормален да кажем КТС примерно къде ще отиде един съфорумец при теб след като е прочел във форума от 'комптентния колега' визирам теб че такива проблеми се хващат в движение пък видите ли не на всякъде могат да тестват в движение или при сервиза до теб където имат настолен тестер ??И това не води ли до увеличаване на твоя поток от клиенти с яката заблуда че другаде не могат понеже нямат мобилен тестер. А относно мен аз имам къде да си закача сам колата и да си реша проблема сам не съм от дъжд накапан ...
ок,а аз пак ти казвам да прочетеш внимателно какво съм написал,а то е че аз лично ползвам него метод като много добре знам и за другия :idea: момчето е написало как съм хванал неговия проблем и то е било в движение,аз също имам тестер който е по-скъп от КТС и е негов конкурент,мога да те уверя че KTS също може да работи и в движение по-простата причина че може да се ползва на Лаптоп а не само на настолен компютър :idea: моя тестер си е почти същия като КТС и освен на настолния компютър си го ползвам и на лаптопа,та освен с ДИС мога да правя диагностика в движение както на БМВ така и на други марки автомобили :idea: този начин на мислене ти е доста грешен и само глупак би дошъл при някой майстор защото той правел диагностика в движение,според мен клиента няма да дойде при мен защото аз ползвам метод в движение а другия не :!: по-скоро ще дойде при мен защото съм свършил някаква работа и съм му оправил колата за цена която на него му харесва :idea: защото за клиента е важен крайния резултат и колата да му е добре :idea:
при перформанса ще ти е трудно да си донесеш колата само за една диагностика все пак са 300км...а и мисля че в софия има доста кадърни майстори който ще ти свършат работа :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 29 Юни 2009, 14:03

VRPerformance написа:
IvaN66 написа:Добре де,щом въпросните показания на дебитомера ги има в диагностичната програма защо е този спор не разбрах от 6 страници.Или съвпадат параметрите или не.Аз лично съм тествал с КТС на Бош и там няма референтни стойности.Може собственика на тестера да не си е платил и да не е отключил това меню?
спора е че сме лъжели хората да идват при нас за диагностика,защото сме я правили в движение,а тези който можели и на място да я правят остават ущетени,тяхната диагностика била по-ефтина от тази в движение и хората се набутвали,ама такива са му разбиранията на човека,все пак е ДеПуТаТ и е загрижен за хората дане си дават парите за глупости :D :D :D

перформанс много се отплесна от темата нещо от чиптунинга и тестовете в движение до парламента отиде ......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zmeyan » 29 Юни 2009, 14:48

"по-добрия" имах предвид който оцелее :))))
иначе Русе не е толкова далеч, че да ме спре разтоянието - стига ТЯ да си заслужава... Пък покрай другото може и да си оставя колата на Performance и като гледам в сигурни ръце ще е (ако не сте се избили до тогава) Но засега не се налага, надявам се и да не се видим с майстор в скоро време - яки машинки правят тез шваби...

и да не бъде съвсем офтопик да попитам - ако колата е на газ, това оказва ли влияние на дебитомера?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525d AT

Мнение от Jenerala » 30 Юни 2009, 21:32

Момчета ще ви разочаровам но колата 7-и ден след почистването на дебитомера няма турбо дупка няма забиване на 2500об. Поне за сега няма да идвам нито при единия, нито при другия, а по-нататък ако пак зацикли ще направя както каза колегата slitter не струва милиони 290 с отстъпката 230лв. ,а смяната е елементарна. Модераторите могат да ми заключват темата с чиста съвест :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IvaN66 » 02 Юли 2009, 9:34

Откъде си купи спрея за почистване на дебитомера и на каква цена?

ентусиаст
Аватар

Мнение от VRPerformance » 02 Юли 2009, 12:42

в аутоплюс има,около 10лв е :)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 02 Юли 2009, 12:53

VRPerformance написа:в аутоплюс има,около 10лв е :)

Точно толкова е.... но помага само ако е супер мръсно. Ако си е отишъл...... няма да оправи нещата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от IvaN66 » 03 Юли 2009, 0:02

Е нямат в ауто +.Намерих друг италиански 500 мл на 9.50.Утре ще чистя и ще видя ефекта.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Мнение от ThE BeAsT » 03 Юли 2009, 0:19

От къде го намери може да кажеш и как се чисти (начин на употреба :mhihi: )

ПредишнаСледваща

Назад към E46