Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е46 330d, E60 545i

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от dir2cas » 07 Яну 2014, 18:11

mustang1986 написа:Някой ще пробва ли следното приложение дали върви добре на Дайнавина и чувствително ли е към по слаб интернет :)Мисля,че може да бъде алтернатива за хората които нямат тв тунер.Пакетът с програми е доста добър.Току що го пробвах на смартфона и върви прекрасно.
https://play.google.com/store/apps/deta ... i.tv&hl=bg

Да гледаш тв през мобилната дейта в движение е мъка, да не говорим, че извън градовете може и да не върви въобще (евентуално на EDGE).
Иначе е оригинално като идея, но може би са големите градове докато лазиш по задръстванията.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 07 Яну 2014, 18:43

Сърбят ме ръцете вече да го поръчам :mhihi:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 08 Яну 2014, 9:55

slitter написа:Дайнавин не си купих толкова години, щото колата ми седи като помиар пред сградите, нямам гараж и от шубе...

:OT: На улицата каквато и навигация да стои, ще ти я откраднат, така че все едно ще си хвърлиш парите в кофата...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 08 Яну 2014, 12:50

Leon написа:
slitter написа:Дайнавин не си купих толкова години, щото колата ми седи като помиар пред сградите, нямам гараж и от шубе...

:OT: На улицата каквато и навигация да стои, ще ти я откраднат, така че все едно ще си хвърлиш парите в кофата...

Пепел ти на устата, но уви си прав, както и аз... Разчитам на тва, че на вдин приятел колата му седи няколко години на улицата и му седи навигацията :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 08 Яну 2014, 13:51

slitter написа:
Leon написа:

Пепел ти на устата, но уви си прав, както и аз... Разчитам на тва, че на вдин приятел колата му седи няколко години на улицата и му седи навигацията :)

Тоя трее пусне тото !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 08 Яну 2014, 14:37

И аз така - имам навигация, мултиволан със сцепения лъч, Мкова броня - но след, като преди броени осъмнах без предна М броня, вече нощувам в гараж. Ще дам пари на година колкото за още едно каско, но няма да я мисля. Не знам застрахователите какво покриват и какво не (тепърва ще разбера), но нервите никой няма да ми възстанови!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 08 Яну 2014, 18:11

Не издържам! След 1 час поръчвам-ES7212A!
Някой ако има препоръки или забележки да казва..... :driving:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 08 Яну 2014, 18:58

Има ли някой колега който да ми покаже на живо Erisin-a че колегата Ka4i му писах ЛС ама глас в пустиня :mhihi:
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 08 Яну 2014, 19:10

Извинявам се за несериозността си, но в момента нямам възможност да ви покажа навигацията. Не мога да кажа защо не мога, но повярвайте ми така е. Ако и който си вземе това чудо няма да съжалява. Аз имах доста големи очаквания и за моя радост се покриха. Някой ден, ще се радвам на по бира да седнам, да ги обсъдим и да ви разкажа за нелепиците, които ми се случват!!!
Поздрави,
Калоян
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 08 Яну 2014, 19:33

Maximilian-E46 написа:
ka4i написа:С Win CE е, стъпи ми на 800 кинта с доставка и мито!!! За монтаж да е жив и здрав Oci и двете ми сръчни ръчички :)

800лв? Гледам сега пак линка http://www.erisin.com/erisin-es1046b-7- ... _p430.html

290x1.42 са 411 кинтa... :shock: до 800 как ги докара?

:?: :?: :?: :?: :?: Как ги докара 800? И може ли да дадеш линк на кое точно устройство че са 4-5 броя :shock:
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Яну 2014, 21:11

Поръчал го е от Хонг Конг и с ДДС и мито сигурно наистина е стъпило на 800. За всички мераклий:
Най-добрият им модел с всичко вътре - навигации, телевизии цифрови и т.н. е този - http://www.erisin.com/erisin-es1146b1-b ... _p452.html
Само че е под WinCE 6.0 (много остаряла система, която не се поддържа нищо почти за нея), демек нищо повече няма кво да го развивате от това, което е сток вътре. Забравяте за борд компютри и torque за диагностика и борд компютър в навигацията например и т.н. Този модел може да го поръчате директно от сайта с доставака или от Германия или от Великобритания и няма да ви се налага да плащате допълнително мито и ДДС, защото се води покупка от ЕС (знаете предполагам за свободното придвижване на хора и стоки). Излиза всичко с доставка около 560 лв.

Другият им хубав (що годе) модел е този с Андроид, а именно - http://www.erisin.com/erisin-es7212a-7- ... _uploads=0

Този модел явно е нов и има своите не малко предимства, но и не малко недостатъци. Първо, работи под две операционни системи, основното меню е под WinCE 6.0 и под нея (има бутон Android) можеш да влезеш в системата на Андроид. Андроида знаете е един от най-добрите, можеш да правиш много неща с него, можеш да качих каквато искаш навигация, има ги безплатни с подробни карти, можеш да си сложиш Torque за диагностика на колата, в самата система са качили всичко друго необходимо, че даже и офис пакет май. Обаче дали не е манджа с грозде тва, че са две системи и как ще работят заедно никой не може да каже. После, тъпото на тоя модел е, че няма функция телевизия. Вие отделно трябва да си закупите цифров приемник като например този ES499D digital tv box от техния сайт (+100 долара), за да можете да гледате цифрова телевизия. Ок, обаче командването на телевизията (превключване на канали, настройки и т.н.) няма да става чрез тъч скрийна на устройството, а посредством допълнително дистанционно управление, което ще дойде с цифровия тунер. Тва е тъпо от своя страна, щото човек в колата предимно шофира и още едно дистанционно затруднява управлението на устройството. Ще имате две дистанционни - едното на устройството, другото за цифровата телевизия. Менюто на Андроида е като на таблет, т.е. не е както при Дайнавина, адаптирано за автомобилна мултимедия, така че лесно да можеш да шофираш и да работиш с устройството. Когато си под система Windows, то тогава имаш адаптирано меню за влизане в радиото, БТ, AUX (от там ще влиза сигнала за телевизията между другото), картите за четене, USB и т.н. Този модел, ако се решите на поръчка е добре да го направите чрез малко по-специален начин. Те нямат от него бройки в представителствата им в Европа, а само в Китай. За да спестите мито и ДДС, то те трябва да оформят поръчката първо да иде до Германия или UK и след това да я пренасочат до БГ. Това става само след уговорка с тях. Могат да го направят, всичко с транспорт излиза около 604 лв. някъде мисля + около 142 за TV тунера = около 746 лв.

Това е, с което мога да помогна аз на вас в избора си, тъй като доста се рових за инфо и много разговори с тях.

Аз лично за себе си не знам какво да си поръчам, честно ви казвам. Един ден надделява андроида, другия ден ми се иска да си има всичко улеснено и съм за пъривия, който посочих. Полудях яко. Както казах и по-горе в пост.. Китайска им работа, тъпаци...

Между другото, искам да чуя вашите мнения след като прочетете всичко това...
Последна промяна slitter на 08 Яну 2014, 21:38, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 08 Яну 2014, 21:37

Поръчах това с Андроид. Като пристигне ще пиша отзиви. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 08 Яну 2014, 21:40

Добре де какво му е лошото на WinCE. Да по-старо е като архитектура и поддръжка, но
пък програмите пример си ги има + това е WinCE6 а не WinCE5. Аз също предпочитам андроида, но това тв да е с дистанционно и отделен тунер - все едно нямам тв.
По-добре да взема един приемник от цифровизацията и да го вържа някак си :-)
Слави спомена за проблем с "тока" с андроида, като се изкл. автомобила а при WinCE май го няма това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 08 Яну 2014, 21:40

stepoff написа:Поръчах това с Андроид. Като пристигне ще пиша отзиви. :dunno:

Ok, ако не поръчам и аз до тогава, ще се радвам да ни викнеш на тестдрайв :) И надявам се да си се уговорил за пренасочване от Европа, щото иначе цената ще ти стъпи близка до Dynavina, който засега се оказва по-добър

nikolae написа:Добре де какво му е лошото на WinCE. Да по-старо е като архитектура и поддръжка, но
пък програмите пример си ги има + това е WinCE6 а не WinCE5. Аз също предпочитам андроида, но това тв да е с дистанционно и отделен тунер - все едно нямам тв.
По-добре да взема един приемник от цифровизацията и да го вържа някак си :-)
Слави спомена за проблем с "тока" с андроида, като се изкл. автомобила а при WinCE май го няма това.

Ами просто никой не произвежда почти за нея вече приложения, Windows създадоха нова платформа 8, бавна е, забива и като е свикнал човек на по-доброто, му е някак тегаво да слезе на по-гадното. Не можеш нищо да правиш с нея допълнително да си сложиш некви екстри, те не са се погрижили, дори за един борд по-нормален. Добре, че е IGO, щото иначе щеше напълно да се обезсмисли работата. Добре, че те поне поддържат още тая система. Работил съм на нея и за тва казвам, от опита ми с нея. Всъщност познавам почти всички налични операционни системи и това е обективното за нея. Сложили са я, щото са я купили за без пари...
Последна промяна slitter на 08 Яну 2014, 21:48, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от ka4i » 08 Яну 2014, 22:08

http://www.ebay.co.uk/itm/ES1046B-7-HD-Car-DVD-Radio-RDS-GPS-IPOD-BT-USB-PiP-TV-WiFi-3G-RMVB-BMW-3-E46-M3-/161023078496?pt=UK_Audio_TV_Electronics_In_Car_Entertainment_GPS_In_Car_Audio_Players_PP&hash=item257db93060

Не си спомням точно цената дали беше такава, но като сметнах в левове ми стъпи на около 630-650 лева. И на митницата си платих още около 150-170 лева мито. Пиша по спомен, защото беше все пак преди около 5 месеца. Всичко ми стъпи на около 800-820 лева! На митницата се плаща и за някаква декларация около 20 лева.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46