Бързи въпроси и отговори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Ами това и се оказа, че е. Свалих колектора - няма как да се стигне до тоя вакуум клапан иначе, разкачих го и без това реално не вършеше никаква работа, тъй като ЕГР и без това беше затапен. Затапих вакуума който отиваше към него с болтче с диаметър като вакуум маркуча, в буксата сложих жица с омотан към нея резистор 1 ват и по този начин не излиза и грешка. И сега си свиркамWeiss48 написа:И аз клонях към него или този който е за вихровите клапи. Мисля направо да го премахна, и да му сложа резистор, да не хвърля грешка, защото ЕГР и без това е с откачен вакуум и не работи.vvasilev1 написа:Клапана който управлява ЕГР.Weiss48 написа:https://youtu.be/SRrKnvY83XI
Този шум от какво може да е ? Появява се когато изгася колата.
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk

колеги, здравейте
имам бърз въпрос относно плафоните под сенниците.
някъде във форума бях чел, че таваните без плафони под сенниците имат заложени кабели точно над кората на тавана.
Надявам утре като сменяме статия таван (който е без плафони) кабели, но въпроса е какво да си приготвя като натериали, ако под стария таван няма такива
имам бърз въпрос относно плафоните под сенниците.
някъде във форума бях чел, че таваните без плафони под сенниците имат заложени кабели точно над кората на тавана.
Надявам утре като сменяме статия таван (който е без плафони) кабели, но въпроса е какво да си приготвя като натериали, ако под стария таван няма такива

Колеги, в разделът има една тема за интервалите за смяна на филтрите на Е46, но е стара, а и еднозначен отговор няма. Та да попитам тук, че повече хора пишат, за 320д 150 кс на колко км се сменя горивен филтър и филтър купе?
- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
swetlioo написа:Колеги, в разделът има една тема за интервалите за смяна на филтрите на Е46, но е стара, а и еднозначен отговор няма. Та да попитам тук, че повече хора пишат, за 320д 150 кс на колко км се сменя горивен филтър
Лично мнение - горивен на 3 смени на масло тоест 30к макс! , филтър купе го пишат всеки сезон, най-добре отваряш гледаш, ако се е сгомнясъл сменяй.
Колега, това за горивния филтър е поредното мнение което чета, че поне 30 хил км изкарват, А аз го сменях всяка година или 10 хил, км и нещо цената му ми идваше нагорно
Ще се смени следващата година значи, че е на около 14 хил км в момента.
А въздушния филтър на колко КМ се сменя?

mavrut написа:stilen89 написа:Здравейте, колеги, да попитам и аз нещо бързо. Имам счупено огледало на bmw e46 325 купе от 2001-ва година, по-точно е счупена само стойката, не може да седи на колата иначе електрониката си работи и се мърда навсякъде. Чудя се дали има вариант да се оправи без да се слага изцяло ново огледало, а само да се смени тази стойка, която го държи или нещо от сорта, а и за да знам каква част точно да търся?
Стойката е от много гаден материал, нещо като цам, имах същите проблеми, и реших да си взема други,само стойка едва ли някой ще ти продаде
Благодаря ти много за помощта, колега. Търся и аз цяло, но за момента нищо не се е появило. Гледам, че трябва да е от кола с лява дирекция. Но друго се чудя, тъй като моето купе е от началото на 2001-ва, преди фейслифта, дали огледалата след това ми вършат работа? Изобщо трябва да е точно за моя модел и година или мога да взема и от други, стига да е купе?
Четох във форума, че може да взема с ел. прибиране, въпреки че моето е с механично прибиране и да изолирам излишните кабелчета, но не мога да намеря информация за съвместимостта на огледалата, освен тази за ляв и денес волан.
- BobbyD
- кандидат ентусиаст
-
swetlioo написа:Колега, това за горивния филтър е поредното мнение което чета, че поне 30 хил км изкарват, А аз го сменях всяка година или 10 хил, км и нещо цената му ми идваше нагорно![]()
Зависи къде караш, но аз лично предпочитам на всяка смяна на масло.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
swetlioo написа:Колега, това за горивния филтър е поредното мнение което чета, че поне 30 хил км изкарват, А аз го сменях всяка година или 10 хил, км и нещо цената му ми идваше нагорно![]()
Въздушният на всяка смяна на маслото, горивният максимум през една, а на поленовият, ако караш предимно градско може и на 6 месеца.Моят е с активен въглен.
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Здравейте, искам да си сложа кори под двигателя, тъй като ги няма, разбира се
Та питанката ми е, понеже видях, че има разлика между годините и бензин/дизел, може ли да ме упътите какво точно да търся ? Колата е 318, купе от 2000г.
Намерих една обява, в която гледам, че има и метална част и до колкото разбрах, тя стои под корите, та май ще е хубаво да взема и нея.

Търсих в realoem, но нещо не ми изглеждат като кората там.

Намерих една обява, в която гледам, че има и метална част и до колкото разбрах, тя стои под корите, та май ще е хубаво да взема и нея.

- mavrut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин
- Мечтае да кара: всичко
Тази в дясно е твоята
Мисля, че разликата с корите е между моделите с 4х4 и тези само на един мост. Алуминиевите са еднакви за всички. Има бая варианти, ама се пази от ментетата, че не пасват никак добре. Ако те интересува продавам една алуминиева като от снимката.
Mladenoff написа:Здравейте, искам да си сложа кори под двигателя, тъй като ги няма, разбира сеТа питанката ми е, понеже видях, че има разлика между годините и бензин/дизел, може ли да ме упътите какво точно да търся ? Колата е 318, купе от 2000г.
Почти съм сигурен че тези 2-те (пластмасовите ) са еднакви (разбирай от 2 коли) , иначе след бронята се захваща пластмасовата и стига горе долу до рейката . От рейката пък тръгва металната която е на снимката(отвора който се вижда на металната се пада точно под пробката на картера).
- Mladenoff
- Потребител
-
- Кара: 318ci
Много благодаря за отговорите. Изобщо не ми направи впечатление, че двете пластмасови са всъщност еднакви. Ориентирах се вече. 

Здравейте колеги. Преди няколко дена ми светна чека и се оказа, че е заради ЕГР-а. Та въпроса ми е кой е по-добрия вариант, да се изолира механично и софтуерно или да се изчисти (или да се смени с нов) . А и къде в Пловдив може да го изолират? Благодаря
- smok85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i CI N42B20 2003 Touring
Колата ми е с обръщан волан.Климатика не бачкаше.Майстора на климатици каза,че зад жабката било безразбория и не можел да проследи кабелите за да оправи климатика и въобще работата била невъзможна.Да,обаче на мен ми е жега и искам климатик.Старата ми таратайка имаше клима,че сега това ли няма да има?Може ли да дадете някой съвет как може да се оправи тоя климатик или на кого да я закарам.От Бургас съм.Обикновено не съм с вързани ръце .До сега всичко съм успял да си ремонтирам сам по нея (50 000км) ,но с климатика не ми се занимава.Благодаря
1,3,5