Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
NGneer4eto написа:Някой използвал ли това чудо?
http://www.launch-europe.de/index.php/diy-test-tools/easydiag-android/?lang=en
Може на телефона да се гледат грешките чрез Bluetooth и да се трият. Има го и за iPhone. Пише, че могат и да се наблюдават живи данни.
Не открих никаква информация къде в България може да се купи това чудо. Някой има ли информация откъде и колко струва.
http://www.aliexpress.com/af/EasyDiag.h ... t=EasyDiag
- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Някой да знае с елма с кое приложение за ios може да се гледат живи данни , температури и тн ? , другото по темата имам следната грешка в скоростите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I'm slowly drifting

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Здравейте колеги.Колата е Е39 520и 150кс. 1996г с газов инжекцион.Преди два дена правих диагностика(инпа) и ме притесняват две от живите данни на колата(с удивителен знак са).Колата няма проблеми с вървежа и паленето.Ако някои по запознат знае за какво става на въпрос да пише.Прилагам и снимка.Мерси
- Icaka-03
- Потребител
-
- Кара: FaceLift
- Мечтае да кара: нещо по-бързо
- Детайли за колата: тук там стъпва
Привет на всички. Вчера ми светна лампата за ASC-то постоянно и няма угасване. Закачих колата с INPA и ми изкара следната грешка - 119 - throttle valve potentiometer. Искам да попитам имат ли свързаност двете неща? Колата е BMW E46 318i `99г.
- igra4a8710
- Потребител
-
- Кара: 5 series 525i LCI
Моля ви помогнете, рядко пиша за помощ, проблема е свързан със грешки .... което съм качил , при първата грешка чека не стети , светва след като се появят другити две, колата е в Аанглия, M52b25 bmw e46 323 170hp ,закарах колата да заварят задния мост и се почнаха приключенияга , едната ламбда сонда след катализатора е сменена , и дава пак грешка на същата сонда че няма сигнал, сондата е оригинална на бош, и до момента карам със чек ходих на няколко места и неднаят какво става , само казват да сменям сонди при полужение че другите две сонди работят.моля помогнете.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Тази грешка от пиропатрона на клемата на акумулатора ли е?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
- Zlatiyan_Genchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 M52B20 TU
- Мечтае да кара: Е39 M5
MCPO написа:
Kоя от четирите ламда сонди е дала фира пише 2 ама коя точно от всички е 2ра, за да знам каква да поръчвам. Благодаря предварително !
След катализатора. Проблем с подгряването на сондата може да е и прекъснат кабел или запушен катализатор, провери си от живите данни в Инпа какви са стойностите на тази сонда и на катализатора

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Имам грешка 20 AUC Heating, която стои постоянно и не се трие. Откачих датчика, който е до радиатора, но от неговото откачане се появява друга грешка, а първата пак не се трие. Къде може да е проблема?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
STEVAL написа:Имам грешка 20 AUC Heating, която стои постоянно и не се трие. Откачих датчика, който е до радиатора, но от неговото откачане се появява друга грешка, а първата пак не се трие. Къде може да е проблема?
Благодаря предварително.
Проблема е в самия датчик.
Смени го и ще се изтрие
- ceko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Лагерница
- Мечтае да кара: M4 G82
- Детайли за колата: Бърза без спирачки
Привет адаптацията на дебитомера само с дис ли може да се прави
- kaloyan83
- Потребител
-
- Кара: BMW E91 325d
- Мечтае да кара: M3 ,M5 ,М6 абе да е "M"
Колеги тази грешка я набива постоянно. Егр -а не е мръсен честил съм го,да не е дебитомер.Бмв 330д 184к.с.?
"Уважението не може да бъде наложено ,то трябва да бъде заслужено"
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Колеги, някой може ли да идентифицира грешката оградена в червено?:
Тази грешка присъства от март месец и при всяко закачане я има по няколко пъти. Мислех, че е нещо от изключен акумулатор (при ремонти), но тази седмица са се натрупали две такива грешки. Нямам някакви оплаквания от колата, освен останалите грешки, които излизат. Най-вероятно релето на подгревните свещи е заминало. Възможно ли е да има някаква връзка въпросната грешка с останалите?
Тази грешка присъства от март месец и при всяко закачане я има по няколко пъти. Мислех, че е нещо от изключен акумулатор (при ремонти), но тази седмица са се натрупали две такива грешки. Нямам някакви оплаквания от колата, освен останалите грешки, които излизат. Най-вероятно релето на подгревните свещи е заминало. Възможно ли е да има някаква връзка въпросната грешка с останалите?
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Препрограмиран ЕЕПРОМ, на който не е калкулирана правилна чексума.Най вероятно таблото са му въртяли километрите.

Ако нема у глава, има у Google.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
bgpavlp написа:Препрограмиран ЕЕПРОМ, на който не е калкулирана правилна чексума.Най вероятно таблото са му въртяли километрите.
Тоест нищо притеснително за работата на колата? И аз предполагам е нещо с километрите, защото преди на горните грешки показваше -1 км, а сега не показва нищо. Странното е, че по компютъра нищо не е правено преди и след излизането на грешката. Километрите са превъртани доста преди да излезе тази грешка.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
NGneer4eto написа:bgpavlp написа:Препрограмиран ЕЕПРОМ, на който не е калкулирана правилна чексума.Най вероятно таблото са му въртяли километрите.
Тоест нищо притеснително за работата на колата? И аз предполагам е нещо с километрите, защото преди на горните грешки показваше -1 км, а сега не показва нищо. Странното е, че по компютъра нищо не е правено преди и след излизането на грешката. Километрите са превъртани доста преди да излезе тази грешка.
Тогава си променял някой настройки в таблото, дали сервизен интервал или пък активиране на гонг при ключ в контакт и зависи с какво е правено, ако е със скенера пак се бърка чек сумата и трябва да се калкулира наново и тази грешка ще изчезне веднъж завинаги.