Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Шайба
NEMEZIS написа:Здр,колеги и при мен май го има този проблем,но искам да попитам все пак.Чува се някакво тракане все едно перката за охлаждане опира някъде,но след 5 мин.каране спира и нищо не се чува???
От какво може да е проблема?
Мерси предварително.
И при мене така се чуваше

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Заключва се маховика, просто се слага нещо на зъбите му за да не върти вала и тогава се отвива болта на демпферната шайба. Като цяло е елементарно, а и е наистина доста често срещан проблем. Хубаво е да се сменя, защото може да има и по сериозни последствия. А е гумена за да обира вибрации... 

WilliamsF1Team написа:Заключва се маховика, просто се слага нещо на зъбите му за да не върти вала и тогава се отвива болта на демпферната шайба. Като цяло е елементарно, а и е наистина доста често срещан проблем. Хубаво е да се сменя, защото може да има и по сериозни последствия. А е гумена за да обира вибрации...
Заключих го аз обаче с метър и половина тръба напъвам целия двигател се вдига във въздуха обаче няма развиване такова нещо не бях срещал

- /ASTERIX/
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на китайско
Мойта я развих с едно гедоре с по дълго рамо като го запънах в земята и завъртях на стартер и се разви,болта е с нормална резба 

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
Re: Шайба
plamen_hh написа:NEMEZIS написа:Здр,колеги и при мен май го има този проблем,но искам да попитам все пак.Чува се някакво тракане все едно перката за охлаждане опира някъде,но след 5 мин.каране спира и нищо не се чува???
От какво може да е проблема?
Мерси предварително.
И при мене така се чуваше
И след това в какво се оказа проблема???

НЕ СЕ СРАМУВАЙ ДА КАЖЕШ ТОВА,КОЕТО НЕ СЕ СРАМУВАШ ДА СИ ПОМИСЛИШ !
Днес сложих пак моята дадох я да я рециклират в Пловдив стана перфектно обаче този ремък много се мята и направо пляска на ниски обороти като гледам амортисъорчето на обтяжната ролка е цялото мазно и май не работи и от там се получава.При вас ремъка подскача ли колеги споделете да знам дали да го сменям че искат 140 лв.
Иначе така изглежда рециклираната шайба някоий ако има интерес

Иначе така изглежда рециклираната шайба някоий ако има интерес

- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Колега сменяй армортесьорчето не се чуди!Моето беше изтарвало...просто нямаше такова пляскане и такова тресене на мотора...като го смених се родих направо!Смених си го сам,не е толкова трудно...Моето го взех от Елит Кар за 62лв. с някаква отстъпка!На теб 140лв само за него ли ти искат?
bojky написа:Колега сменяй армортесьорчето не се чуди!Моето беше изтарвало...просто нямаше такова пляскане и такова тресене на мотора...като го смених се родих направо!Смених си го сам,не е толкова трудно...Моето го взех от Елит Кар за 62лв. с някаква отстъпка!На теб 140лв само за него ли ти искат?
От дару кар е толкова иначе щом ти си го намерил и аз ще го намеря по евтино