Самоотварящ се багажник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Re: Самоотварящ се багажник
gocho_ написа:Колега, защо амортисьори от е39?
Само с пружини няма ли да стане?
Тия дни ще се разгледам за пружини тук в България и ще пиша ;-)
Аз намирам тези тук: https://www.hennlich.bg/produkti/pruzhi ... i-248.html само дето трябва да се питат за цените им. И аз се чудя за поста на колегата защо амортисьори от Е39... прочел е тази статия сигурно тук: https://www.drive2.ru/l/6315107/
Аз си мисля че само с 2 пружинки 20x25 както е клипа на поляците трябва да стане. Сини пружини (както е на английският клип) да се сложат даже има повече логика ако амортисьорите са по-стари. Ще трябва да се пробва.

- rap17ka7a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: Downpipes, DCI, charge pipe+Tail BOV, JB4+BEF
И аз да се включа. Аз правя ето това DYI: http://www.bmw-driver.net/forum/showthread.php?t=24398 или поне ще се опитам.
Купил 39х20 зелени(light load) пружини и сега чакам амортисьорите(нови че мойте са заминали) и този weekend ще кажа как е станало и ако всичко е наред ще кача снимки. Не съм купувал бъмб стопс за сега и ще видя как ще стане само с пружините.
Купил 39х20 зелени(light load) пружини и сега чакам амортисьорите(нови че мойте са заминали) и този weekend ще кажа как е станало и ако всичко е наред ще кача снимки. Не съм купувал бъмб стопс за сега и ще видя как ще стане само с пружините.
Тази статия я виждам за първи път.Не само съм чел но го направих така че говоря от собствен опит.От е39 е по-къс амортисьора там се събира сгънатата пружина иначе опира ето снимка от нета е но се вижда разликата

От е46 няма място за пружината.Аз се убедих че не е практично всеки път да се отваря багажника и си върнах стоковото отваряне.
Със стари амортисьори не става пружината отваря само в началото амортисьорите до отварят и без тампони не става те преодоляват обратното действие на амортисьорите в затворено положение още веднъж казвам не разсъждавам а споделям собствен опит.

От е46 няма място за пружината.Аз се убедих че не е практично всеки път да се отваря багажника и си върнах стоковото отваряне.
Със стари амортисьори не става пружината отваря само в началото амортисьорите до отварят и без тампони не става те преодоляват обратното действие на амортисьорите в затворено положение още веднъж казвам не разсъждавам а споделям собствен опит.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
Колега @petaruz няма проблем щом лично си го правил. Въпросът е да не се оскъпява ситуацията с амортисьори от е39 и т.н. Използвал си и друг размер пружина. Със стоковите амортисьори според това което виждам на клиповете с пружина 20X25 трябва да стане - 25мм. е ненапрегнатата дължина а ходът и е 6.5мм. Стоковият амортисьор утре ще се опитам да го меря с шублер колко място ще има при затворено състояние или някой ако го е мерил да сподели. Ако се окаже 20мм. свободно място няма да има проблеми.
Прав си колега с други пружини съм пробвал.6.5 мм. това е малко повече от половин сантиметър според мен няма да е достатъчно да преодолее хода на амортисьора по притискане на багажника а трябва и действие по отваряне преди да задействат амортисьорите.Това не означава че не трябва да се пробва пробвай и сподели ще ми бъде интересно
А това е лесно естетично и скъпо
https://www.youtube.com/watch?v=yEgChmw ... tion=share
А това е лесно естетично и скъпо
https://www.youtube.com/watch?v=yEgChmw ... tion=share
- nikola59
- младши ентусиаст
-
Ще пробвам, поръчах пружините ( да се купят от тук е по евтино) , но доставката е 2 седмици. Иначе свободното място на стъблото днес като го мерих е около 15мм. По размера ако правилно се ориентирам в каталога Smax е 9.4мм т.е би трябвало 20/25 да станат. Друг е въпроса за действието по отваряне и т.н какво ще се получи. Като мине експеримента ще напиша какво е станало.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Слагаш един мангал в багажника и ще имаш автоматично отваряне и затваряне, че даже и парктроник. 
Изпратено от моят GT-N7105

Изпратено от моят GT-N7105
- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
Колеги, извинявам се ако е в мен вината, но....така и не можах да разбера последно с пружина 20Х25 с ход на действие 6,5мм ще стане ли за Е46 без да се сменят амортисьорите ? 

Are you /// M enough ?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
///M fanatik написа:Колеги, извинявам се ако е в мен вината, но....така и не можах да разбера последно с пружина 20Х25 с ход на действие 6,5мм ще стане ли за Е46 без да се сменят амортисьорите ?
Аз съм поръчал такива пружини, като ги доставят и пробвам ще се разбере.
- ///M fanatik
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///М
nikola59 написа:///M fanatik написа:Колеги, извинявам се ако е в мен вината, но....така и не можах да разбера последно с пружина 20Х25 с ход на действие 6,5мм ще стане ли за Е46 без да се сменят амортисьорите ?
Аз съм поръчал такива пружини, като ги доставят и пробвам ще се разбере.
Ок !

Are you /// M enough ?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
Колеги, както обещах да напиша ето ситуацията с успеваемост при мен на 50% което поне за сега ме устройва. Пристигнаха и двата вида пружини от Hennlich. Това са пружинките:
При свито положение няма никакъв проблем с мястото при оригиналните амортисьорчета. Пасва всичко до милиметър при затворено положение. Оказва се явно много важен фактор състоянието на амортисьорите, поне при моите багажника се отваря наполовина което за сега ме устройва. Отдавам го да студеното време и състоянието им. Мисля че при по-топло време ще се отвори докрай.Не мога да предполагам ако са нови какво би се получило. Може би и ако се използват още по твърди ( червените ) пружинки биха се получили нещата и сега, но пък усилието при затваряне ще е по-голямо. При сините затварянето е нормално. Зелените не стават - оказват се твърде меки и не достига усилието да се изхвърли багажника. Поне за мен "синият" вариант е добър. Ето и кратко клипче тук: https://youtu.be/0Ifnsrg-o7U
P.S Пружинките са закупени от Hennlich България: https://www.hennlich.bg/produkti/pruzhi ... 0.html#tab
S 20X25 Щанцова пружина синя ( Dh=20 Dd=10 Lo=25 ) - цена за бройка - 5.28лв. без ДДС (доставката ако не сте от Пловдив е отделно) - след поръчка се доставят за около 2 седмици.

P.S Пружинките са закупени от Hennlich България: https://www.hennlich.bg/produkti/pruzhi ... 0.html#tab
S 20X25 Щанцова пружина синя ( Dh=20 Dd=10 Lo=25 ) - цена за бройка - 5.28лв. без ДДС (доставката ако не сте от Пловдив е отделно) - след поръчка се доставят за около 2 седмици.
Последна промяна nikola59 на 07 Фев 2016, 22:15, променена общо 4 пъти
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Браво и от мен.От това което видях проблема е в амортисьорите ако са нови трябва да се отвори.Пробвай от леко отворен багажник трябва да се отваря сам като го пуснеш не се ли отвори проблема е в амортисьорите.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
petaruz написа:Браво и от мен.От това което видях проблема е в амортисьорите ако са нови трябва да се отвори.Пробвай от леко отворен багажник трябва да се отваря сам като го пуснеш не се ли отвори проблема е в амортисьорите.
Благодаря

Ще добавя линк в предишният си пост от къде са купени пружините и цената за бройка заради питанията на лично.
nikola59 написа:Колеги, както обещах да напиша ето ситуацията с успеваемост при мен на 50% което поне за сега ме устройва. Пристигнаха и двата вида пружини от Hennlich. Това са пружинките:![]()
При свито положение няма никакъв проблем с мястото при оригиналните амортисьорчета. Пасва всичко до милиметър при затворено положение. Оказва се явно много важен фактор състоянието на амортисьорите, поне при моите багажника се отваря наполовина което за сега ме устройва. Отдавам го да студеното време и състоянието им. Мисля че при по-топло време ще се отвори докрай.Не мога да предполагам ако са нови какво би се получило. Може би и ако се използват още по твърди ( червените ) пружинки биха се получили нещата и сега, но пък усилието при затваряне ще е по-голямо. При сините затварянето е нормално. Зелените не стават - оказват се твърде меки и не достига усилието да се изхвърли багажника. Поне за мен "синият" вариант е добър. Ето и кратко клипче тук: https://youtu.be/0Ifnsrg-o7U
Първо, браво колега и аз си взех същите от същата фирма, но имам едно питане...... как махна шапките за да сложиш пружината вътре?