автоматична скоростна кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Re: автоматична скоростна кутия

Мнение от Ciki » 05 Апр 2011, 12:51

pazokolarov написа:Reset на софтуера на автоматична СК.

Давате на контакт без да палите двигателя, натискате педала на газта до кикдауна и задържате поне 30 сек. Така се рестартира софтуера на кутията. В следващите 10 км. каране адаптивната програма на СК ще се настрои на ново според вашия стил на каране. Обикновенно се усетща по меко превключване на предавките.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i автоматик

Мнение от smilen82 » 06 Апр 2011, 0:28

проблема с автомата е решен купих си дебитомер и проблема с аварйният режим го няма вече

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 06 Апр 2011, 0:43

BMW///M-ma6inata написа:
batzlati написа:Аз искам да попитам дали са еднакви автоматиците на Е39 530d и на Е46 330d 2002-2003г. ? Или казано по друг начин - стават ли от едната кола на другата?

Различни са. На Е46 е GM, а на Е39 е ZF

Моята е ZF 5HP 19
E46 325 2003g

За 330д :dunno:
Последна промяна stepoff на 06 Апр 2011, 0:52, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 06 Апр 2011, 0:48

batzlati написа:Аз искам да попитам дали са еднакви автоматиците на Е39 530d и на Е46 330d 2002-2003г. ? Или казано по друг начин - стават ли от едната кола на другата?

гледаш табелката
06122010163.jpg

Важни са ето тези символи (в случая) 5HP-19.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smilen82 » 06 Апр 2011, 1:12

незнам колега мисля че са различни и че няма да стане но питаи по компетентни хора

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 06 Апр 2011, 9:21

Благодаря за отговорите.
Аз вчера минах през Бова Кар - Бургас,да се осведомя от първоизточника.
При тях скоростните кутии са въведени по каталожни номера , като A5S390R-WG , A5S390R-WZ и още няколко от сорта.
Според компютъра GMските кутии от Е46 и Е39 2002 - 2004г. за двигателя 184к.с. са взаимно заменяеми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 17 Апр 2011, 20:19

Вчера ... докато си карах на Manual и си сменях скоростите на един светофар ми светна зъбното колелце с удивителната вътре в него...колата беше в покой и чаках да светне зелено... като светна загасих колата и пак я запалих и колелцето се махна...чудя се да се притеснявам ли или да :)

BTW: няма промяна във въврвежа на колата както и смяната на предавките, не съм я тормозил до преди да светне, нито съм я ръчкал...просто от време на време ми прави удоволствие да си карам на manual и много се изненадах от датчика, че светна...

Маслото е сменяно в оторизиран сервиз преди около 2500км. ако това има значение...

Някакви предпложения?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smilen82 » 17 Апр 2011, 22:18

колега не се шашкай щом след като си угасил колата и си я запалил после и колелцето с удивителният го няма по някои път се случват такива работи при автоматиците има много датчици и може да са се объркали ако не ти го прави по вече няма защо да се притесняваш може да пробваш като сложиш на деректна и в леко стръмен път да настъпиш колата ако не ти светне колелцето с удивителен знак значи всичко е добре. успех :D

Потребител
Аватар

Мнение от JORDANAS » 18 Апр 2011, 0:05

Ciki написа:Вчера ... докато си карах на Manual и си сменях скоростите на един светофар ми светна зъбното колелце с удивителната вътре в него...колата беше в покой и чаках да светне зелено... като светна загасих колата и пак я запалих и колелцето се махна...чудя се да се притеснявам ли или да :)

BTW: няма промяна във въврвежа на колата както и смяната на предавките, не съм я тормозил до преди да светне, нито съм я ръчкал...просто от време на време ми прави удоволствие да си карам на manual и много се изненадах от датчика, че светна...

Маслото е сменяно в оторизиран сервиз преди около 2500км. ако това има значение...

Някакви предпложения?

Колега не че искам да те притеснявам ама заради тази лампичка аз правих ремонт за 3000лв на скоростната.Просто и беше дошло времето колата ми беше на 270хил.км и по същия начин преди това и на мен ми светваше гасях колата след 2 мин паля и нищо и няма.Направи си диагностика ти препоръчвам

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 18 Апр 2011, 6:36

JORDANAS написа:
Ciki написа:Вчера ... докато си карах на Manual и си сменях скоростите на един светофар ми светна зъбното колелце с удивителната вътре в него...колата беше в покой и чаках да светне зелено... като светна загасих колата и пак я запалих и колелцето се махна...чудя се да се притеснявам ли или да :)

Някакви предпложения?

Колега не че искам да те притеснявам ама заради тази лампичка аз правих ремонт за 3000лв на скоростната.Просто и беше дошло времето колата ми беше на 270хил.км и по същия начин преди това и на мен ми светваше гасях колата след 2 мин паля и нищо и няма.Направи си диагностика ти препоръчвам

О да това е задължително :)

Колегата @Dimitroff ще го хвана на тясно на събора... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Мнение от lyu_records » 18 Апр 2011, 11:26

Колега и на мен ми беше светнало веселото колелце с удивителната вътре, но в момент на жегаво каране. Колегата @Dimitroff ме успокои, че грешката е дошла от управляващия модул, по-някога се шашардисва. Та може да е нещо малко, може и да има проблем, въпрос на късмет е. За сега си попаднал на късмет :yes: Ванката ще ти каже, той е цар на диагностиката. При мен, грешката не се повтори а се мина бая ми ти време от този случай. Но не е лошо принципно да си я обслужиш, ако не си го сторил до сега. :yes:
Като Ванката ти прави диагностика спомени му за магарийката със софта на скоростите, при мен така го омагьоса, че останах доста очарован. :yes: Скоростите ми започнаха да работят доста по-добре, по-умно и адаптивно и изчезна, лекичкото надигане и притрисане на колата при превключване от спряло место от P на D, R, бе много съм доволен. И аз трябва да му звънкам на Ванката, защото, "специалистите" от Дарукар ми ресетнаха софта на скоростите и сега трябва да се извърши същата манипулация :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 18 Апр 2011, 13:38

lyu_records написа:Колега и на мен ми беше светнало веселото колелце с удивителната вътре, но в момент на жегаво каране. Колегата @Dimitroff ме успокои, че грешката е дошла от управляващия модул, по-някога се шашардисва. Та може да е нещо малко, може и да има проблем, въпрос на късмет е. За сега си попаднал на късмет :yes: Ванката ще ти каже, той е цар на диагностиката. При мен, грешката не се повтори а се мина бая ми ти време от този случай. Но не е лошо принципно да си я обслужиш, ако не си го сторил до сега. :yes:

Там е работата, че аз си я карах спокойно и не съм я тормозил колата...за това и се учудих като светна...
Сменено е маслото в оторизиран сервиз + филтрите преди около 2500км.

П.С. Грешка: сменено е маслото преди около 20к км. а не както съм написал по-горе 2500км.
Последна промяна Ciki на 19 Апр 2011, 11:44, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smilen82 » 19 Апр 2011, 9:29

колеги и на мен като ми светна зъбното колелце и аз правих ремонт на кутията защото като светна замириса на изгоряло,бакелит и се оказа че в компа на кутията е изгоряла някаква част и така взех нов комп и ходих при един маистор на кутии в русенско село мартен и тои смени 4-та скорост но след това колата пак влизаше в авариен рейим когато бо баир и подам много газ от 3-та на 4-та се получава така оборотите се вдигат а скоростомера седи примерно на 80 километра и обаждах се в резлични сервизи и ми казват че имало някакви фрикционни дискове и се получава приплъзване и от тях влизала в авариен режим но не беше от тях смених дебитомера защото колата беше много мудна и неможеше да се изфорсира и така като смених дебитомера проблема с кутията изчезна и колата вече върви както трябва.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Апр 2011, 11:16

Ама ти верно си мислиш, че дебитомера и кутията са имали нещо общо, а ? :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smilen82 » 19 Апр 2011, 11:33

ами мисля си защо колата я пробвам на един и същ път и преди смяна на дебитомер влизаше в авариен режим а след смяната му проблема го няма ти като много знаеш напиши от каво е влизала в авариен режим тогава

ПредишнаСледваща

Назад към E46