автоматична скоростна кутия
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 530D xDrive
Re: автоматична скоростна кутия
pazokolarov написа:Reset на софтуера на автоматична СК.
Давате на контакт без да палите двигателя, натискате педала на газта до кикдауна и задържате поне 30 сек. Така се рестартира софтуера на кутията. В следващите 10 км. каране адаптивната програма на СК ще се настрои на ново според вашия стил на каране. Обикновенно се усетща по меко превключване на предавките.
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
проблема с автомата е решен купих си дебитомер и проблема с аварйният режим го няма вече
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
BMW///M-ma6inata написа:batzlati написа:Аз искам да попитам дали са еднакви автоматиците на Е39 530d и на Е46 330d 2002-2003г. ? Или казано по друг начин - стават ли от едната кола на другата?
Различни са. На Е46 е GM, а на Е39 е ZF
Моята е ZF 5HP 19
E46 325 2003g
За 330д

Последна промяна stepoff на 06 Апр 2011, 0:52, променена общо 1 път
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
batzlati написа:Аз искам да попитам дали са еднакви автоматиците на Е39 530d и на Е46 330d 2002-2003г. ? Или казано по друг начин - стават ли от едната кола на другата?
гледаш табелката
Важни са ето тези символи (в случая) 5HP-19.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
незнам колега мисля че са различни и че няма да стане но питаи по компетентни хора
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Благодаря за отговорите.
Аз вчера минах през Бова Кар - Бургас,да се осведомя от първоизточника.
При тях скоростните кутии са въведени по каталожни номера , като A5S390R-WG , A5S390R-WZ и още няколко от сорта.
Според компютъра GMските кутии от Е46 и Е39 2002 - 2004г. за двигателя 184к.с. са взаимно заменяеми.
Аз вчера минах през Бова Кар - Бургас,да се осведомя от първоизточника.
При тях скоростните кутии са въведени по каталожни номера , като A5S390R-WG , A5S390R-WZ и още няколко от сорта.
Според компютъра GMските кутии от Е46 и Е39 2002 - 2004г. за двигателя 184к.с. са взаимно заменяеми.
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
Вчера ... докато си карах на Manual и си сменях скоростите на един светофар ми светна зъбното колелце с удивителната вътре в него...колата беше в покой и чаках да светне зелено... като светна загасих колата и пак я запалих и колелцето се махна...чудя се да се притеснявам ли или да 
BTW: няма промяна във въврвежа на колата както и смяната на предавките, не съм я тормозил до преди да светне, нито съм я ръчкал...просто от време на време ми прави удоволствие да си карам на manual и много се изненадах от датчика, че светна...
Маслото е сменяно в оторизиран сервиз преди около 2500км. ако това има значение...
Някакви предпложения?

BTW: няма промяна във въврвежа на колата както и смяната на предавките, не съм я тормозил до преди да светне, нито съм я ръчкал...просто от време на време ми прави удоволствие да си карам на manual и много се изненадах от датчика, че светна...
Маслото е сменяно в оторизиран сервиз преди около 2500км. ако това има значение...
Някакви предпложения?
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
колега не се шашкай щом след като си угасил колата и си я запалил после и колелцето с удивителният го няма по някои път се случват такива работи при автоматиците има много датчици и може да са се объркали ако не ти го прави по вече няма защо да се притесняваш може да пробваш като сложиш на деректна и в леко стръмен път да настъпиш колата ако не ти светне колелцето с удивителен знак значи всичко е добре. успех 

Ciki написа:Вчера ... докато си карах на Manual и си сменях скоростите на един светофар ми светна зъбното колелце с удивителната вътре в него...колата беше в покой и чаках да светне зелено... като светна загасих колата и пак я запалих и колелцето се махна...чудя се да се притеснявам ли или да
Някакви предпложения?
Колега не че искам да те притеснявам ама заради тази лампичка аз правих ремонт за 3000лв на скоростната.Просто и беше дошло времето колата ми беше на 270хил.км и по същия начин преди това и на мен ми светваше гасях колата след 2 мин паля и нищо и няма.Направи си диагностика ти препоръчвам
- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
JORDANAS написа:Ciki написа:Вчера ... докато си карах на Manual и си сменях скоростите на един светофар ми светна зъбното колелце с удивителната вътре в него...колата беше в покой и чаках да светне зелено... като светна загасих колата и пак я запалих и колелцето се махна...чудя се да се притеснявам ли или да
Някакви предпложения?
Колега не че искам да те притеснявам ама заради тази лампичка аз правих ремонт за 3000лв на скоростната.Просто и беше дошло времето колата ми беше на 270хил.км и по същия начин преди това и на мен ми светваше гасях колата след 2 мин паля и нищо и няма.Направи си диагностика ти препоръчвам
О да това е задължително

Колегата @Dimitroff ще го хвана на тясно на събора...

- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Колега и на мен ми беше светнало веселото колелце с удивителната вътре, но в момент на жегаво каране. Колегата @Dimitroff ме успокои, че грешката е дошла от управляващия модул, по-някога се шашардисва. Та може да е нещо малко, може и да има проблем, въпрос на късмет е. За сега си попаднал на късмет
Ванката ще ти каже, той е цар на диагностиката. При мен, грешката не се повтори а се мина бая ми ти време от този случай. Но не е лошо принципно да си я обслужиш, ако не си го сторил до сега. 
Като Ванката ти прави диагностика спомени му за магарийката със софта на скоростите, при мен така го омагьоса, че останах доста очарован.
Скоростите ми започнаха да работят доста по-добре, по-умно и адаптивно и изчезна, лекичкото надигане и притрисане на колата при превключване от спряло место от P на D, R, бе много съм доволен. И аз трябва да му звънкам на Ванката, защото, "специалистите" от Дарукар ми ресетнаха софта на скоростите и сега трябва да се извърши същата манипулация 

Като Ванката ти прави диагностика спомени му за магарийката със софта на скоростите, при мен така го омагьоса, че останах доста очарован.

- Ciki
- кандидат ентусиаст
-
lyu_records написа:Колега и на мен ми беше светнало веселото колелце с удивителната вътре, но в момент на жегаво каране. Колегата @Dimitroff ме успокои, че грешката е дошла от управляващия модул, по-някога се шашардисва. Та може да е нещо малко, може и да има проблем, въпрос на късмет е. За сега си попаднал на късметВанката ще ти каже, той е цар на диагностиката. При мен, грешката не се повтори а се мина бая ми ти време от този случай. Но не е лошо принципно да си я обслужиш, ако не си го сторил до сега.
Там е работата, че аз си я карах спокойно и не съм я тормозил колата...за това и се учудих като светна...
Сменено е маслото в оторизиран сервиз + филтрите преди около 2500км.
П.С. Грешка: сменено е маслото преди около 20к км. а не както съм написал по-горе 2500км.
Последна промяна Ciki на 19 Апр 2011, 11:44, променена общо 1 път
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
колеги и на мен като ми светна зъбното колелце и аз правих ремонт на кутията защото като светна замириса на изгоряло,бакелит и се оказа че в компа на кутията е изгоряла някаква част и така взех нов комп и ходих при един маистор на кутии в русенско село мартен и тои смени 4-та скорост но след това колата пак влизаше в авариен рейим когато бо баир и подам много газ от 3-та на 4-та се получава така оборотите се вдигат а скоростомера седи примерно на 80 километра и обаждах се в резлични сервизи и ми казват че имало някакви фрикционни дискове и се получава приплъзване и от тях влизала в авариен режим но не беше от тях смених дебитомера защото колата беше много мудна и неможеше да се изфорсира и така като смених дебитомера проблема с кутията изчезна и колата вече върви както трябва.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Ама ти верно си мислиш, че дебитомера и кутията са имали нещо общо, а ? 

- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
ами мисля си защо колата я пробвам на един и същ път и преди смяна на дебитомер влизаше в авариен режим а след смяната му проблема го няма ти като много знаеш напиши от каво е влизала в авариен режим тогава