Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Някой беше писал, че ако нещо се прецака се вади бушона на АБС-а и се ресетвало нещо си там.... не помня как точно беше...
Или на събора като се е събрал мозъчния тръст с лаптопите да го смениш

Или на събора като се е събрал мозъчния тръст с лаптопите да го смениш

Si non confectus, non reficiat.
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Колеги, някой правил ли го е това на 320i (M52B20TU) и изобщо има ли по-нов софт за него в ДИС-а. Ако някой го е правил, ако може впечатления
.
Тук как стои въпроса с дебитомерите, четох че при дизелите имало проблем, ако са още с оригиналния.
ПП: Темата е супер

Тук как стои въпроса с дебитомерите, четох че при дизелите имало проблем, ако са още с оригиналния.

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
nik4o_83 написа:VRPerformance написа:...за е46 след фейса досега просто не съм виждал такива които да имат нужда от ъпдейт на софта,защото именно от тези години още от завода си излизат с продавания до ден днешен дебитомер с номер 527!
Аз ли бъркам, или по-новия дебитомер е с номер 816? Защото моят е такъв.
Определено ти се бъркаш,това което си дал е номера на пълнителя,тоя номер може да е еднакъв и на много други автомобили(лично съм виждал) но това не означава че е точния за твоята колаnik4o_83 написа:Това е дебитомерът:
Bosch
F 00C 2G2 062
382 28 2 A
816
Закупих си същия и нямаше нужда от разпознаване.

Последния и най-добър дебитомер е с номера 0928400527 http://www.maf-shop.com/product_info.ph ... 47074.html
Ако си сменял само пълнител и след това не сте изтрили адаптационните стойностти,това обеснява защо си усетил промяна в софтуера...логично е просто тогава са се изтрили и ЕКУ-то ти е започнало да записва нови стойности за новия ти пълнител иййй воала....колата след смяната на софта е леко променена в ниските

Та затова ти не си съгласен с мен,защото реално си усетил разлика,но тя не е дошла от самия софт а от адаптацийте на новия пълнител

Последна промяна VRPerformance на 21 Апр 2011, 16:58, променена общо 1 път
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
g_mihalev написа:Колеги, някой правил ли го е това на 320i (M52B20TU) и изобщо има ли по-нов софт за него в ДИС-а. Ако някой го е правил, ако може впечатления.
Да, аз съм го правил или по-скоро колегата Slitter го направи, аз само се кръстех )) Има по-нов софт. Относни впечатления - както си беше същото си е. Една идея по-нисък разход и по-добър респонс.
Хм,хм...
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
VRPerformance написа:Ако си сменял само пълнител и след това не сте изтрили адаптационните стойностти,това обеснява защо си усетил промяна в софтуера...логично е просто тогава са се изтрили и ЕКУ-то ти е започнало да записва нови стойности за новия ти пълнител иййй воала....колата след смяната на софта е леко променена в ниските![]()
Та затова ти не си съгласен с мен,защото реално си усетил разлика,но тя не е дошла от самия софт а от адаптацийте на новия пълнител
Бъркаш колега - аз изрично съм описал, че дебитомера е сменен на доста по-късен етап, но просто вече темата е дълга и не си обърнал внимание. Като смених софта карах 3 седмици със същия дебитомер. Че след смяната на дебитомера - разбира се, че се осети разлика. Аз говоря за разлика при един и същи дебитмер - заминал.
Аз спирам до тук с коментарите - мисля, че вече почвам да се повтарям

- alexsat
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 купе 330цд + чип
Здравейте колеги, аз имам БМВ е46 купе 330цд фейслифт 2003 година стоково е 204 кс , но има и чип , та проблема е следния: казаха ми че софтуера е за препрограмиране защото е бил прецакан. Интересувам се как мога да си го оправя и ако немога сам каде може да го сменат и колко пари е горе долу? Искам да си стане както трябва а не някой само да ми замаже очите 

Ама колега как така??? Да не се омаже чипа при смяната на софта! Всъщост аз не знам как точно седи въпроса с чипа, ама пр принцип се заменя целия софт, което ще отстрани недостатъците, ако има такива, както казваш, но предполагам с преинсталацията ще замине и чипа! Нека, ако бъркам колеите да кажат, ама съвременните чипове, не са чипове, а просто нови настройки, поне така знам. Навремето се сменяваше чипа, сега не...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Със сигурност чипа ще замине и ще се върнат фабричните настройки и мощност.
Si non confectus, non reficiat.
чипа ще изчезне, а най-вероятно са му казали, че има нужда от смяна на софт заради кофти чип ... все пак това са само мои предположения
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
© написа:чипа ще изчезне, а най-вероятно са му казали, че има нужда от смяна на софт заради кофти чип ... все пак това са само мои предположения
То интересното е какво и е на колата , и защо са решили че софтуера е за смяна...?
Най-вероятно "чипаджийте" са омазали софта и за тва са му казали така 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
© написа:а бе и на мен ми се струва странно в М Кар например да ми кажат - освен филтрите, маслото в двигателя, ск. кутия и диф. ако искаш да ти ъпдейтнем и софтуера... няма как да се случи. Явно такава е практиката и в Германия, защото изглежда съм с оригинален софт
но нямам смелост да пипам сам
С оригиналния софт си, Слави.

Слави, не мога да разбера кво му се плашиш на тоя софт! Наливай, няма страшно, просто си включи зарядното към лаптопа, за да не ти падне батерията! Нема страшно 

- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Да - няма страшно, но ако по някаква причина лаптопа се изгаси или падне акумулатора......................... 
Не го мисли - сипвай новия софт и ще има е такова изражение -

Не го мисли - сипвай новия софт и ще има е такова изражение -

Да, тамън искам да чуя мнението на Слави за разликата после, щото мисля, че мненията му са максимално обективни!