Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)

Мнение от Zagy » 21 Апр 2011, 15:46

Някой беше писал, че ако нещо се прецака се вади бушона на АБС-а и се ресетвало нещо си там.... не помня как точно беше... :oops:

Или на събора като се е събрал мозъчния тръст с лаптопите да го смениш :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 21 Апр 2011, 16:22

Колеги, някой правил ли го е това на 320i (M52B20TU) и изобщо има ли по-нов софт за него в ДИС-а. Ако някой го е правил, ако може впечатления :lol: .
Тук как стои въпроса с дебитомерите, четох че при дизелите имало проблем, ако са още с оригиналния.

ПП: Темата е супер :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 21 Апр 2011, 16:55

nik4o_83 написа:
VRPerformance написа:...за е46 след фейса досега просто не съм виждал такива които да имат нужда от ъпдейт на софта,защото именно от тези години още от завода си излизат с продавания до ден днешен дебитомер с номер 527!

Аз ли бъркам, или по-новия дебитомер е с номер 816? Защото моят е такъв.

nik4o_83 написа:Това е дебитомерът:
Bosch
F 00C 2G2 062
382 28 2 A
816
Закупих си същия и нямаше нужда от разпознаване.
Определено ти се бъркаш,това което си дал е номера на пълнителя,тоя номер може да е еднакъв и на много други автомобили(лично съм виждал) но това не означава че е точния за твоята кола :idea:
Последния и най-добър дебитомер е с номера 0928400527 http://www.maf-shop.com/product_info.ph ... 47074.html

Ако си сменял само пълнител и след това не сте изтрили адаптационните стойностти,това обеснява защо си усетил промяна в софтуера...логично е просто тогава са се изтрили и ЕКУ-то ти е започнало да записва нови стойности за новия ти пълнител иййй воала....колата след смяната на софта е леко променена в ниските :lol:
Та затова ти не си съгласен с мен,защото реално си усетил разлика,но тя не е дошла от самия софт а от адаптацийте на новия пълнител :)
Последна промяна VRPerformance на 21 Апр 2011, 16:58, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Апр 2011, 16:56

g_mihalev написа:Колеги, някой правил ли го е това на 320i (M52B20TU) и изобщо има ли по-нов софт за него в ДИС-а. Ако някой го е правил, ако може впечатления :lol: .
Тук как стои въпроса с дебитомерите, четох че при дизелите имало проблем, ако са още с оригиналния.

ПП: Темата е супер :yes:

Да, аз съм го правил или по-скоро колегата Slitter го направи, аз само се кръстех )) Има по-нов софт. Относни впечатления - както си беше същото си е. Една идея по-нисък разход и по-добър респонс.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 21 Апр 2011, 17:30

VRPerformance написа:Ако си сменял само пълнител и след това не сте изтрили адаптационните стойностти,това обеснява защо си усетил промяна в софтуера...логично е просто тогава са се изтрили и ЕКУ-то ти е започнало да записва нови стойности за новия ти пълнител иййй воала....колата след смяната на софта е леко променена в ниските :lol:
Та затова ти не си съгласен с мен,защото реално си усетил разлика,но тя не е дошла от самия софт а от адаптацийте на новия пълнител :)

Бъркаш колега - аз изрично съм описал, че дебитомера е сменен на доста по-късен етап, но просто вече темата е дълга и не си обърнал внимание. Като смених софта карах 3 седмици със същия дебитомер. Че след смяната на дебитомера - разбира се, че се осети разлика. Аз говоря за разлика при един и същи дебитмер - заминал.
Аз спирам до тук с коментарите - мисля, че вече почвам да се повтарям :yes:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 купе 330цд + чип

Мнение от alexsat » 22 Апр 2011, 0:45

Здравейте колеги, аз имам БМВ е46 купе 330цд фейслифт 2003 година стоково е 204 кс , но има и чип , та проблема е следния: казаха ми че софтуера е за препрограмиране защото е бил прецакан. Интересувам се как мога да си го оправя и ако немога сам каде може да го сменат и колко пари е горе долу? Искам да си стане както трябва а не някой само да ми замаже очите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 22 Апр 2011, 9:36

Ама колега как така??? Да не се омаже чипа при смяната на софта! Всъщост аз не знам как точно седи въпроса с чипа, ама пр принцип се заменя целия софт, което ще отстрани недостатъците, ако има такива, както казваш, но предполагам с преинсталацията ще замине и чипа! Нека, ако бъркам колеите да кажат, ама съвременните чипове, не са чипове, а просто нови настройки, поне така знам. Навремето се сменяваше чипа, сега не...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Апр 2011, 9:38

Със сигурност чипа ще замине и ще се върнат фабричните настройки и мощност.
Si non confectus, non reficiat.

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Апр 2011, 9:39

чипа ще изчезне, а най-вероятно са му казали, че има нужда от смяна на софт заради кофти чип ... все пак това са само мои предположения

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 22 Апр 2011, 11:16

© написа:чипа ще изчезне, а най-вероятно са му казали, че има нужда от смяна на софт заради кофти чип ... все пак това са само мои предположения

То интересното е какво и е на колата , и защо са решили че софтуера е за смяна...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 22 Апр 2011, 16:48

Най-вероятно "чипаджийте" са омазали софта и за тва са му казали така :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Апр 2011, 15:44

© написа:а бе и на мен ми се струва странно в М Кар например да ми кажат - освен филтрите, маслото в двигателя, ск. кутия и диф. ако искаш да ти ъпдейтнем и софтуера :kuku: ... няма как да се случи. Явно такава е практиката и в Германия, защото изглежда съм с оригинален софт
id2 ecu1.JPG

но нямам смелост да пипам сам :mhihi:

С оригиналния софт си, Слави. :mhihi: (този, който са ти налели при програмирането в завода :lol: )

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 25 Апр 2011, 21:59

Слави, не мога да разбера кво му се плашиш на тоя софт! Наливай, няма страшно, просто си включи зарядното към лаптопа, за да не ти падне батерията! Нема страшно :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 26 Апр 2011, 2:05

Да - няма страшно, но ако по някаква причина лаптопа се изгаси или падне акумулатора......................... :mhihi:
Не го мисли - сипвай новия софт и ще има е такова изражение - :lalala:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 26 Апр 2011, 8:28

Да, тамън искам да чуя мнението на Слави за разликата после, щото мисля, че мненията му са максимално обективни!

ПредишнаСледваща

Назад към E46