проверка термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Re: проверка термостат
slitter написа:Ма няма от какво да не загрява от друго! Взел си грешния термостат просто. В крайна сметка смениш ли ги и двата с нови просто няма начин да не загрява! Очевидно се е преебал! Аз знам от зората на форума, че първо се почва с малкия, после с големия! И наещата заспиват!
Ако окаже съпротивление чрез начина за проверка, "преебал" ли се е пак или не, поне да знам
- Spawn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW ZHP Limited Rare Edition 303 hp
- Мечтае да кара: ...вече го кара :)
Problem solved!
Малкия термостат беше като празна тръба...смених го и всичко изглежда ток и жици.Ще търся мост с по-голям наклон тая вечер
Оказа се , че големият си ми е бил здрав, тъй че ако някой има нужда от голям термостат - да свирка.
За инфо на колегите от Пловдив - в м-н Косер в Пловдив го има малкия на BEHR за 39 камъка
Малкия термостат беше като празна тръба...смених го и всичко изглежда ток и жици.Ще търся мост с по-голям наклон тая вечер

Оказа се , че големият си ми е бил здрав, тъй че ако някой има нужда от голям термостат - да свирка.
За инфо на колегите от Пловдив - в м-н Косер в Пловдив го има малкия на BEHR за 39 камъка

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Колата е 330d 2003-та автомат...
Имах съмнение, че не загрява както трябва и чаках да изляза извънградско за да си го изясня.
Та днес се връщах от Мальовица - пътя от там към София си е като цяло без никакво катерене и общо взето си се влачех почти по инерция с пуснато парно - резултат - чак в София на околовръстното удари 12 часа стрелката.
Сега си направих едно кръгче като бях отключил скритото меню на тест 7 - беше на 60 градуса водата... Покарах по околовръстното с 80-100 - не можа да вдигне над 70 градуса/вън беше +10/. Спрях и на място поработи докато вдигне 80. После се спуснах по бул. България и ги свали на 70 пак.
Кой от двата термостата ми е за смяна?
Само да отбележа, че предния собственик изрично ми отбеляза, че е сменял малкия скоро. До момента не съм го хващал в лъжа, но знаеш ли...
И съвсем между другото на 12ч стрелката ми е при температура 75 градуса, което си е далеч от 88-92 градуса...
Имах съмнение, че не загрява както трябва и чаках да изляза извънградско за да си го изясня.
Та днес се връщах от Мальовица - пътя от там към София си е като цяло без никакво катерене и общо взето си се влачех почти по инерция с пуснато парно - резултат - чак в София на околовръстното удари 12 часа стрелката.
Сега си направих едно кръгче като бях отключил скритото меню на тест 7 - беше на 60 градуса водата... Покарах по околовръстното с 80-100 - не можа да вдигне над 70 градуса/вън беше +10/. Спрях и на място поработи докато вдигне 80. После се спуснах по бул. България и ги свали на 70 пак.
Кой от двата термостата ми е за смяна?
Само да отбележа, че предния собственик изрично ми отбеляза, че е сменял малкия скоро. До момента не съм го хващал в лъжа, но знаеш ли...
И съвсем между другото на 12ч стрелката ми е при температура 75 градуса, което си е далеч от 88-92 градуса...
- martobossa
- Потребител
-
- Кара: BMW X5
- sub_eleven
- ентусиаст
-
колега, ти прочете ли какво съм написал? Че ще се сменя е ясно, но кой от двата...
- martobossa
- Потребител
-
- Кара: BMW X5
sub_eleven написа:колега, ти прочете ли какво съм написал? Че ще се сменя е ясно, но кой от двата...
сега вече прочетох изпуснал сам някои работи

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
sub_eleven написа:колега, ти прочете ли какво съм написал? Че ще се сменя е ясно, но кой от двата...
При мен беше почти същия проблем-сменяш малкия с оригинал...ако не...сменяш двата!
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
При мен случая е следния-загрява до средата за около 10-12 минути(много ми се струват),при градско каране стрелката не мърда от 12часа,но при извънградско по надолнище и при спокойно каране стрелката пада.Купих малкия термостат и утре ще го сменям,но днес забелязах,че жалузите ми стоят постоянно отворени,вероятно заради проблем с вакуумите.Въпросът ми е -възможно ли е те да са причината за падането на температурата,а не термостата.АГР и вакумен регулатор-изолирани,там ли да търся липсата на вакуум за щорите,защото преди това имам спомен че се отваряха при гасене, или по-вероятно е спукан маркуч.Малко излизам от темата,съжалявам. 

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
zoti написа:При мен случая е следния-загрява до средата за около 10-12 минути(много ми се струват),при градско каране стрелката не мърда от 12часа,но при извънградско по надолнище и при спокойно каране стрелката пада.Купих малкия термостат и утре ще го сменям,но днес забелязах,че жалузите ми стоят постоянно отворени,вероятно заради проблем с вакуумите.Въпросът ми е -възможно ли е те да са причината за падането на температурата,а не термостата.АГР и вакумен регулатор-изолирани,там ли да търся липсата на вакуум за щорите,защото преди това имам спомен че се отваряха при гасене, или по-вероятно е спукан маркуч.Малко излизам от темата,съжалявам.
И при мен са постоянно отворени

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
За зимата май е добре да ги затворим 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
сменяйте си термостатите и няма да имате грижи. Имайте в предвид, че стрелката седи на 12 часа от 77-78 до 105-106 градуса
- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
zoti написа:За зимата май е добре да ги затворим
Kak?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
големия ми термостат беше със счупено палче, което държи пружината. Сега всичко е ок, колата си загрява както трябва.
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
bochogogogo написа:zoti написа:За зимата май е добре да ги затворим
Kak?
Е,доколкото знам се затварят от вакуум.Или е спукан маркуча или изваден или има механичен проблем.