Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318i комби
Мечтае да кара: Нова кола

Re: Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

Мнение от JohnWalker » 10 Фев 2012, 19:29

Да подновя темата с вече зададен въпрос - къде в София монтират добре газови инжекциони и какъв да си взема за BMW e36 318i - m43b18 двигател, 1998г? Имам около 1000лв подготвени.
Моля ви за лс да не се получава реклама. Благодаря ви предварително. :yes:
Момчето, което говори с BMW-то на някакъв странен език... тарарарараааараааааа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 01 Мар 2012, 15:56

Колеги решил съм да слагам ГИ, (М52B20TU), та въпроса ми е (извинявам се ако е глупав :oops: ) : някои знае ли дали ГИ ползва показания от дебитомер , ламда сонди, или си разчита само на неговия компютър ?

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 01 Мар 2012, 16:11

Ако е ГИ ползва колега. Друг е въпроса че на много места не връзват някой датчици, като например ландата. Тука наскоро гледах в един сервиз на колега как монтираха и на въпроса защо не я вързаха, отговора беше: За да и зададем стандартна стойност, та ако се преебе да не вдига разхода.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 01 Мар 2012, 21:23

В повечето случаи сондата се ползва само за мониторинг по време на настройката!
След повече секс се чувстваш далеч по-добре, отколкото след повече алкохол!!!

Потребител
Аватар

Мнение от bmw331166 » 02 Мар 2012, 9:07

здражейте колеги!!
и аз имам същия проблем,само 4е карам 316 от 95г!какжо бихтеме посъжетвали при положение карам около 10 х.к.
и ако може даме насочите кам някои сервиз в ст.загора или хасково!предлагат ми фобос 1!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с удоволствие
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017

Мнение от g_mihalev » 02 Мар 2012, 9:35

oTECa написа:Ако е ГИ ползва колега. Друг е въпроса че на много места не връзват някой датчици, като например ландата. Тука наскоро гледах в един сервиз на колега как монтираха и на въпроса защо не я вързаха, отговора беше: За да и зададем стандартна стойност, та ако се преебе да не вдига разхода.

ГИ ще е колега (мисля да е FOBOS ). Питах, понеже дебитомера, скоро го хванах, че не работи както трябва (понякога) и се чудех, ако сложа газовата дали има смисъл да го сменям, но явно ще трябва ;)
Мерси за отговора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 07 Мар 2012, 23:26

mistyrain написа:
nase7o написа:
scipo написа:
nbs написа:Какви предимства и недостатъци има газовия инжекцион?... по специално за Е46, но все пак казвайте :)
МОЛЯ ДА ПИШАТ ТЕЗИ, КОИТО СА С ТАКЪВ ИНЖЕКЦИОН! Може и тези, които знаят, но наистина да знаят, а не да са чували, че на приятеля му приятеля и т.н. :kuku:

Аз искам ГИ, защото цената на бензина е много скъп, както и на дизела, но се притеснявам, защото всеки е против газта в този форум(поне повечето)...
Какви са предимствата, освен цената :dunno: и какви са недостатъците. Колата се кара за кеф, а не за много километри всеки ден, но все пак си искам да си я карам без да мисля за гориво и цени :ok:

Най-вече искам да знам, поне малко променя ли се вървежа??? Или можеш да си го натискаш както бензина :driving: :mhihi: (АМА ЧЕСТНО) :help:

тези неща би трябвало да се мислят преди да се купи такава кола... газ отива на рено, пежо, фиат и т.н от този клас автомобили... слагането на газ на БМВ и Мерцедес е направо подигравка... и е нормално колеги от форума да са против газта...

:yes:

Аз не съм на газ ама да ви кажа такива мнения са смешни. Се едно тука всички караме от 2008-ма на горе коли и то М-ки. Смешно е да сложиш на мерцедес S класа или caynne turbo газ. но на нашите на по 8-10г. коли кое пък баш не му отива? Какво значи отива? Момчето е решило да пита за да знае какво да си сложи, едва дали му трябват изцепки като - лъв сено не яде. Какъв лъв е 318 бре? Лъв било. Се едно тия коли ще ги носите на ония свят, пък и до колкото знам от наблюдения колко хора имат и карат на газ пък на никой до сега незнам колата да му се е стопила или разпаднала както говорят хората. А й както каза един колега по-горе, добре че няма анкета колко са на газ че тогава ще има доста изненадани, включително и аз.

:clap: :clap: :yes: напълно подкрепям колегата кви лъвове ,кви тигри :mhihi: и аз попринцип не обичам много газта ,ама в петък ще съм горд собственик на газ.инжекцион :mhihi: и аз много мислех между ловато,брц,томасето и фобос и в крайна сметка реших да заложа на томасето .заради гаранцията :bgflag: иначе цените са между 900 и 1500лв :yes: и аз съм с м43 и хич не ми пука ,че ще карам на газ,плюс това не съм еднодневка или само летен шофьор :mhihi: ами и пукам г..а от каране,и гледам,че темата е старичка аз тогава горе долу издържах на много каране на бензин,на 2,10 и 2,20 се понасяше :mhihi: ама ся :kuku: +плюс това хора срещам и то доста с новите 5-ци дето си се нареждат на газовата колонка и ги боли х.я :mrgreen: ,пък аз като по умен дай на бензин :dummy: ,щото да не оронвам престижа на марката :mhihi: с 15 годишен мъртвец отсякъде,даже и тоя инжекцион(щото има турски за по 700 :mhihi: ) и е много ама айде,че не ми се кисне при газаджийски сервизи,дано тоя да е по читав,ама с м43 има бая хора от форума (особенно нашия е36 :mhihi: ) дето доволни :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 13 Мар 2012, 1:15

За 6 страници, никой не спомена марката Тартарини ? Някакви отзиви ?
Пък и ако споделите за Русе окръг отзиви за майстори, още по-добре... Че навсякъде чета за "Стойчо на м/ународното", ама като взех един Голф на газ и ходих там, нали уж го хвалят, да ми настрои обикновената газова (да й врътне малко кранчета наляво или надясно :mhihi: ) и като видЕ голфа, ме отпрати, че "имал много работа" и "да съм си търсел друг сервиз" :kuku: Та не ме накефи много т'ва отношение :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Какъв газов инжекцион да си сложа и къде BMW 318i

Мнение от frizzante » 13 Мар 2012, 8:46

uCnaHeTcA написа:За 6 страници, никой не спомена марката Тартарини ? Някакви отзиви ?
Пък и ако споделите за Русе окръг отзиви за майстори, още по-добре... Че навсякъде чета за "Стойчо на м/ународното", ама като взех един Голф на газ и ходих там, нали уж го хвалят, да ми настрои обикновената газова (да й врътне малко кранчета наляво или надясно :mhihi: ) и като видЕ голфа, ме отпрати, че "имал много работа" и "да съм си търсел друг сервиз" :kuku: Та не ме накефи много т'ва отношение :dunno:

Аз имах такава преди време на една от колите ми. Ходих в Пловдив зад панаира да ми я сложат. Общо взето колата беше екстра, доколкото може да се каже екстра (Пежо 306 xs 1,6) преди газта...После се почна, стъпкови, свещи, кабели, не бяха ламди не бяха тоци, не беше лоша газ абее 3-4 гърнета смених...хахаха. Ама то това май е на всяка кола така с всяка марка. За самата марка Тартарини тогава нямаше софт къде да е и като обслужване беше повече разхождане. Информирай се около теб има ли подръжка. Като цяло не съм имал сериозни проблеми с нея мисля, щото за всичко разбира се беше виновна няква друга част от колата, не и газовото!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 29 Мар 2012, 18:01

Колеги,

Айде да попитам пак че темата остаря :)

Така, тук не бях писал, сега и тука ще пиша

Гледам, че доста се хвалят Fobos. Разрових се аз и ето го сайта с цените:

http://www.fobos-bg.com/index.php?optio ... Itemid=141

До тук добре. Имаме 3 класа газови - нисък, среден и висок. Цените съответно са възходящи. Добре ама защо са възходящи и каква им е разликата като в описанията частите са едни и същи по марки и модели?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от nikolay.peshev » 30 Мар 2012, 10:38

Здравейте,
Вчера си взех колата от сервиза в Горубляне (sofgas).
Всичко изглежда доста добре направено и подредено - колата е е46 318.
Карал съм я доста малко, но ми предстои разходка събота и неделя.
за момент всичко е 6 :yes: , надявам се така и да бъде за в бъдеще :bowdown: .
Като имам повече наблюдения ще пиша.
Газовата е бардолини.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d
Мечтае да кара: G32
Детайли за колата: 320d GT B47

Мнение от mistyrain » 05 Апр 2012, 9:38

Колеги, имам въпрос. Проверих във фобос за гас и от там ми казаха че имали различни класове газови. Раликата е в това че елементите като изпарител и подобни в нискя клас са пластмасови а в високия алуминиеви. Вярно ли е това че така е по-добре и заслужава ли си 200лв отгоре заради тия части?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Апр 2012, 12:00

Едва ли са баш алуминиеви. Щеше да е такава пропан бутан уредба за 4 цл. 2500 лв. - като в Германия.
Лъжат дивашки вече навсякъде. :|
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 05 Апр 2012, 18:56

mistyrain написа:Колеги, имам въпрос. Проверих във фобос за гас и от там ми казаха че имали различни класове газови. Раликата е в това че елементите като изпарител и подобни в нискя клас са пластмасови а в високия алуминиеви. Вярно ли е това че така е по-добре и заслужава ли си 200лв отгоре заради тия части?

Колега съветвам те да не избираш ГИ по марка, а по-майстор. Ако познаваш някои с кола като твоята, която да има ГИ и работи без проблеми да отидеш при същия майстор. Защото дори и за 2000лв. да си сложиш ГИ, ако майстора ти е калпав и не може да я настрой, пак ще имаш проблеми. Ако не си потърсил за отзиви от различните майстори в твоя град го направи :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60

Мнение от nikolay.peshev » 09 Апр 2012, 15:07

Така да споделя, първоначални впечатления.
Навъртяни са около 600 км на газ вече.
Разход извън града 30л. газ = 350км - по магистралата средно 130+.
Миналата седмица съм заредил 20лв. газ - около 15.75л. газ. Минати 106 км. градско(София) + 56 извън градско = 162 км.
Как да не е доволен човек 8) :mhihi: :yes: :driving: :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към E46