Диагностика, кодиране и програмиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Диагностика, кодиране и програмиране
vas33 написа:Здравейте, имам кабела на sklad66, от дис като дам на car momory и ми казва че вина неможе да бъде прочетен,
дал съм на контакт, колата е e39 530d 2001, къде бъркам?
пс: Другите неща работят, диагноснтика и другите опции в меню кодиране/
Никъде, може би таблото ти е магервано или сменяно някога и не отговаря вина.... Имаш ли точка при километрите?
Здравейте, показание Friction torque 0 do 16 Nm на инпата, какво е това според вас, показания на триене в зависимост
от работата на маслото ?
Мерси
от работата на маслото ?
Мерси
Никъде, може би таблото ти е магервано или сменяно някога и не отговаря вина.... Имаш ли точка при километрите?
Ако имаш предвид общият пробег на автомобила на таблото, не нямам точка там. Всъщност на никои километри нямам.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Здравейте, колеги и аз се сдобих с кабел за диагностика. Подкарах успешно ИНПА , но при опит за диагностика (шорт тест-например)ДИС ми изписва "communication between operation unit and diagnostic head is impared . fault number 200.166" . Не разбирам къде бъркам.
1-стартирам хед диаг и натискам "рън"
2-стартирам нетман сървър фор уин 32 -появава се празен команден прозорец
3-пускам си ДИС през виртуалната машина- тръгва и успешно търся в ТИС
интересно е , че от онези зелени квадратчета не ми свети последното на горния ред- дано ме разбрахте
Благодаря
интересно е , че от онези зелени квадратчета не ми свети последното на горния ред- дано ме разбрахте

Благодаря
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
и още нещо, казаха ми да си махна файърлола и да проверя ИП адреса. Не бях махнал файърлола, но и след като го елиминирах пак не стана ....лоша работа
Здравейте, колеги и аз се сдобих с кабел за диагностика. Подкарах успешно ИНПА , но при опит за диагностика (шорт тест-например)ДИС ми изписва "communication between operation unit and diagnostic head is impared . fault number 200.166" . Не разбирам къде бъркам.
Благодаря
Май не си закачил дис-а към diagosic head-a, затова не ти свети втората скала.
Ето какво трябва да направиш:
- Select "Administration
- Select "Connection setup"
- Select the free diag. head desired.
Тук при мен пишеше името на компютъра ми в списъка в ляво. - Избираш го, цъкаш "connecting"
- След това назад до главното меню.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
дадох кънектинг и се появи името на компютъра и ИП адреса долу в ляво срещу менюто- връзка чрез кабел, но това си го имаше и преди. А от горната скала не ми свети само последното квадратче- ако това има значение ... и пак ми дава грешка , че не може да се свърже.
Когатт му дам "diagnostic head update" след като името на компа се появи във фри диагностик хед и му дам меню тест ми изкарва съобщение, че не може да направи връзка ???
Когатт му дам "diagnostic head update" след като името на компа се появи във фри диагностик хед и му дам меню тест ми изкарва съобщение, че не може да направи връзка ???
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
ето така ми светят скалите, не знам дали е нормално
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Влез в настройки на диагностичната глава и премести курсора на 100%.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колеги,защо някои не направи една тема за тези диагностики,то имаше но всичко беше развърняно на 2138472394823 страници,ако има някои желание да сподели,от каде се взима кабел,след това какво става,с какви букси е,как се инсталират програмите за работа и виртуалната машина и тем подобни,за да може човек като реши да се заеме с задачата да седне да прочете и да деиства,а и стига сме давали пари за диагностика която струва около 100 лева в домашни условия 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
unikalen88 написа:колеги,защо някои не направи една тема за тези диагностики,то имаше но всичко беше развърняно на 2138472394823 страници,ако има някои желание да сподели,от каде се взима кабел,след това какво става,с какви букси е,как се инсталират програмите за работа и виртуалната машина и тем подобни,за да може човек като реши да се заеме с задачата да седне да прочете и да деиства,а и стига сме давали пари за диагностика която струва около 100 лева в домашни условия
щом питаш само за диагностика.... фирмата със кабела е от Пловдив... ти си от Пловдив ... Склад 66 дават ти го със софтуер само за диагностика. действай http://sklad66.com/cms/BMW-OBD-INPA-GT1-DIS-USB.html
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Използвам темата за на попитам:
някой може ли да ми помогне с бмв-скенер...по-конкретно ми трябват описание на кодовете, които вади програмата....нещо ми е мътна историята.
на творо място- като мога да копирам и записвам еепром- това означава ли, че с бмв-скенер мога да си сменя софта в ецу-то, т.е. да направя чип-туниниг?
някой може ли да ми помогне с бмв-скенер...по-конкретно ми трябват описание на кодовете, които вади програмата....нещо ми е мътна историята.
на творо място- като мога да копирам и записвам еепром- това означава ли, че с бмв-скенер мога да си сменя софта в ецу-то, т.е. да направя чип-туниниг?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
сега не знам дали тук е мястото ама...
на INPA има една стойност
load mg/As/Zyl
винаги е с удивителен знак и в порядъка м/у 70-200
(E46 m43 1.8 2001 год.)
предложения ?
на INPA има една стойност
load mg/As/Zyl
винаги е с удивителен знак и в порядъка м/у 70-200
(E46 m43 1.8 2001 год.)
предложения ?
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Колеги, някой може ли да ми каже стъпките (къде точно се влиза) за забрана на активен ключ с DIS 

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Някой ще ми помогне ли за превод на грешките и съответно опасни ли са и какво трябва да направя.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2503 ... evtQ7H.BMP
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1572 ... XLMUi6.BMP
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2503 ... evtQ7H.BMP
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1572 ... XLMUi6.BMP