Сервизна акция от Дарукар

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Re: Сервизна акция от Дарукар

Мнение от vassil_bk » 15 Сеп 2010, 20:40

Nikolay86 написа:П.П.А мен ми е интересно,как се формират цените?Защото последно за труд на смяна на масло и филтри за около час работа ми взехте за труд 90-100лв. :dunno: Друк път също съм заглеждал,че цената на труда не съответсва с часовете,който са отделени за отстряняване на проблема по-колата.Та ако може колеги от ''Дару Кар"да обясните на час ли се плаща,ако да по колко точно..или според някаква ваша преценка?
До колкото знам, цената за час се формира на ставки от по някокло минути. Не помня колко беше мерната единица, което е най-малкото, но цената му е 5 лв. без ДДС. За всеки чарк смяна или каквато и да е работа си има регламентирана норма за която трябва да се свърши. Примерно: смяна масло е 3 ставки, смяна въздушен филтър - 2 ставки, подготовка на автомобила за сервиз - 1 ставка. От тук се смята, че смяната на масло ще излезе 15 лв., въздушния филтър 10 и т.н. (това са цени без ДДС). Има и опция да се комбинират ремонтите на части намиращи се на едно място или такива по двойки (ляво и дясно примерно) и така сумарно може да излезе по-евтино отколкото ако се правят отделно нещата.

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Сеп 2010, 20:45

сега разгледах една фактура и видях, че въпросната ставка в М Кар е 6лв без ДДС
а в официален сервиз на Тойота, където по-принцип са номер 1 в цените :mhihi: 1 час мисля, че струваше 40лв без ДДС

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 15 Сеп 2010, 20:50

© написа:сега разгледах една фактура и видях, че въпросната ставка в М Кар е 6лв без ДДС
а в официален сервиз на Тойота, където по-принцип са номер 1 в цените :mhihi: 1 час мисля, че струваше 40лв без ДДС
Явно има лека инфлацийка :mhihi: А може във Филибето да е по-скъпо :mhihi: Цените, които съм споменал са от ноември 2008 година...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 15 Сеп 2010, 20:52

До колкото видях във фактурата на колегата от форума за Е39, ставката за единица операция в Дару Кар е 5,50лв без ДДС.
Но по отношение на определяне броя на операциите за определен ремонт - не мога да си изкривя душата, в Дару са коректни (по мои наблюдения). В други официални сервизи май си позволят от врем на време наслагване на операцийките, че и по-голяма инфлацийка ги дръсти :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 15 Сеп 2010, 21:00

vassil_bk написа:
© написа:сега разгледах една фактура и видях, че въпросната ставка в М Кар е 6лв без ДДС
Явно има лека инфлацийка :mhihi: Цените, които съм споменал са от ноември 2008 година...

Добре де,..Сега гледам 2 фактури от 2010..Едната е за смяна на масло,картерни газове,маслен,горивен филтри,съм платил 95,40лв.(само труд)А работата я свършиха за по-малко от час..Гледам има количество и примерно "смяна възд.филтър-кол.3,единична цена-5,50лв.,демек 3x5,50=16,5лв.Така гледам са ги смятали на всички фактури.А тия ставки са количеството,така ли?Ми тогава излиза че те взимат много повече от 60лв. на час и по-някаква тяхна система,на час +тия ставки.. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: през ями и окопи...
Мечтае да кара: LEXUS

Мнение от titimen » 15 Сеп 2010, 21:10

Работата е минала през ножа за дране и е опряла до касапа уважаеми :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 15 Сеп 2010, 21:14

Nikolay86 написа:...А тия ставки са количеството,така ли?Ми тогава излиза че те взимат много повече от 60лв. на час и по-някаква тяхна система,на час +тия ставки.. :mhihi:
Да, имаш количество по единична цена, която ти прави тотално сметката за труд за дадено нещо. Ако примем, че минималната ставка е от 5 мин., които струват 5.50 лв., следва, че на час вземат по 66 лв. без ДДС 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 16 Сеп 2010, 0:25

Ми ако е 66лв на час излиза, че аз там няма да стъпя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 16 Сеп 2010, 0:34

Mitko195 написа:Ми ако е 66лв на час излиза, че аз там няма да стъпя :mhihi:

с нашите каруци не сме за там :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Сеп 2010, 9:29

И аз това викам, че не ми харесва часовата политика. Ако проблема е незнаен, колко часа ще отидат до откриването и по каква времева ставка ще го формулират? За неработещ бутон например? Ще дадете ли за 3-4ч. труд? Пак казвам, това е пример! Ако ще и да имат ставка и за кафето, почивките и т.н., аз за 12-13г. кола толкова пари няма да дам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 16 Сеп 2010, 9:45

Според мен цените за труда са такива, просто защото не искат да се занимават със стари коли. Явно има достатъчно хора, които карат нови БМВ-та и няма да отидат в кварталния сервиз.На мен цената не ми изнася и по тази причина не си оправям колата там. Относно цените на частите май наистина са намалени. Гледам оригиналните носачи са ги пуснали по 330лв. Следващият път като се разтропа предницата, определено мисля да се възползвам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 16 Сеп 2010, 11:10

Не съм сигурен за минималната ставка дали е 5 мин.!! Може да е 10 или 12! В този случай се получава около 25 лв./час, което си напълно приемлива цена. Нека колегата, който пише от името на ДаруКар да сподели, за да не си правим повече догатки... Предполагам, че също може да внесе яснота и по въпроса с дебъгването на неизвестен проблем - как се процедира и как се образува цената за труд в такива ситуации.

Да ви кажа честно, в кварталния сервиз няма да ви сложат найлони на седалките, волана, скоростния лост и т.н., да ви измият колата преди да я вкарат в сервиза. Вътре се съмнявам да е чисто и да им се намират някои по-специализирани инструменти. Примерно след смяна на масло доста сервизи, поне в София, не знаят как да нулират "Oil Service" индикацията. Вярно, че не е голям проблем и си го правя сам, ама айде да седнат да почетат малко. :dummy: Мислех си да го принтирам и да им го дам, та белким си го имат занапред. Съответно всичкото това обслужване в оторизираните сервизи се заплаща. Примерно, ако трудът за смяна на масло и маслен филтър при Бат' Гошо ми е 10 лв., а в ДаруКар 20, отивам веднага в ДаруКар без да се замислям! Като консумативите бих си ги занесал сам, понеже надценката им все още е твърде голяма, за да ползвам "оригинални" части от тях...

Относно дебъгването на някакъв странен проблем - никой не може да ви даде срок, в който ще се оправи проблема, защото не е ясно какъв е. Освен ако имат отделна цена "Дебъгване" - хх лв./час :mhihi: Всичко зависи от това колко време са си загубили хората и за колко сложен ремонт става въпрос. Според мен границата е много тънка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Сеп 2010, 11:31

Значи колега,за "кварталният сервиз" не си прав,не е точно квартален,но са ми слагали найлони и са ми измивали автомобила след ремонта,но аз съм твърдо "За" оторизираните сервизи да се извършват всички ремонти...но...цената на час няма нищо общо с истински астрономичен час,работи се по едни таблици,спомням си ,преди години,за малко бях "гост-приемчик" в новосъздаващият се тогава сервиз на опел "софия ауто",там водех бригадите и им пишех ремонтите,по спомени,смяна предно каре беше така:
Монтаж-демонтаж полуос-0.45,монтаж-демонтаж предна главина-0.35 и тн,така е по спомени,и като опишеш всичко за смяна на едно каре-се получава около 60 лева,при положение че тогава цените бяха 12 лева с ддс на час.
Ето защо много се разминават часовите ставки с реалната работа,ето и цените на другите сервизи:
марка София Пловдив Варна Бургас
Тойота 50 30 30 40
Пежо 40 33 30 25
Фолксваген 55 50 47 50
Форд 45 45 45 45
Хюндай 28 28 28 28
Шкода 27 27 27 27
Фиат 50 50 50 50

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 16 Сеп 2010, 13:14

Е.Димитров написа:...
Напълно възможно е да има разминаване и тогава мениджърите на сервиза, трябва да вземат мерки, за спазването на нормите по ставките. Иначе означава, че са наели некомпетентни хора и трябва да бъдат обучени, за да останат на работа или хората им се помоткват и поради тази причина губят клиенти. Доста от оторизираните ни сервизи за съжаление разчитат на гаранцията от новите автомобили. Така обслужването задължително става при тях и няма къде да им избягат клиентите... :confused:

А в сервизите на Ауди и Мерцедес някой има ли идея какви са цените?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 16 Сеп 2010, 16:28

vassil_bk написа:..... Примерно, ако трудът за смяна на масло и маслен филтър при Бат' Гошо ми е 10 лв., а в ДаруКар 20, отивам веднага в ДаруКар без да се замислям! Като консумативите бих си ги занесал сам, понеже надценката им все още е твърде голяма, за да ползвам "оригинални" части от тях......

Да колега, и аз бих отишъл в Дару да ми сменят маслото за 20 лева, че дори и 30....Ама взимат към стотина близо и няма вариант да си занесеш твой части, масла и т.н. Всичко е от ''оригиналните'' с цена X 3 на нормалната...Но пък дават гаранция, че са свършили работата...нищо, че за тези пари можеш да смениш масло и филтри 3 пъти поне :D

ПредишнаСледваща

Назад към E46