Добра идея ли е газов инжекцион за 318 - 143 коня ?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Re: Добра идея ли е газов инжекцион за 318 - 143 коня ?!?
Колегата Божилов има предвид, вероятно 30-те лева годишни разходи за задължителен преглед на газовата бутилка. Аз други разходи за 35000км съм нямал.
Освен това не ме цитира изцяло, а избирателно. Иначе щеше да забележи, че съм казал - при 20 000км годишен пробег - спестяват се 1300лв (а не 2000лв). А като го сметне по неговите си сметки, ще види, че съм предвидил повечко от 50лв месечно за "други разходи" - основно карането на бензин преди да се включи на газ...
Но едно си баба знае и това си знае...
Защото едно е да си заблуден, друго е да си супер неадекватен, а съвсем трето е да заблуждаваш умишлено другите... не искам да гадая за какво става въпрос тук, а и няма смисъл.
Освен това не ме цитира изцяло, а избирателно. Иначе щеше да забележи, че съм казал - при 20 000км годишен пробег - спестяват се 1300лв (а не 2000лв). А като го сметне по неговите си сметки, ще види, че съм предвидил повечко от 50лв месечно за "други разходи" - основно карането на бензин преди да се включи на газ...
Но едно си баба знае и това си знае...
Защото едно е да си заблуден, друго е да си супер неадекватен, а съвсем трето е да заблуждаваш умишлено другите... не искам да гадая за какво става въпрос тук, а и няма смисъл.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
момчета живи и здрави бъдете и си корайте колите.Исках да кажа,че икономията не е толкова голяма колкото я изкарват някои хора и че СПОРЕД МЕН не си заслужава.Много от мненията са с доста провинциален характер,затова немисля вече и да им отговарям. 

- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Хах, само да не се захващаме с провинцията срещу столицата, че и без това се оспами нещо темата. Може просто да кажем, че някои мнения са ограничени, други не толкова - всеки може да прочете и да си вади изводите за себе си - нали затова е и форума.
Икономията е.. ако караш достатъчно, ако не - наистина няма смисъл. За мен достатъчно е 15-20 000км годишно, за да се изплати след година- година и половина. Останалото са дребнави сметки.
И да, ако се чувствате, че да карате вашето БМВ е все едно да карате ферари - не му слагайте газ! Ако смятате, че е просто кола както всички останали - преценете си сами.
Икономията е.. ако караш достатъчно, ако не - наистина няма смисъл. За мен достатъчно е 15-20 000км годишно, за да се изплати след година- година и половина. Останалото са дребнави сметки.
И да, ако се чувствате, че да карате вашето БМВ е все едно да карате ферари - не му слагайте газ! Ако смятате, че е просто кола както всички останали - преценете си сами.
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
tani bojilov написа:момчета живи и здрави бъдете и си корайте колите.Исках да кажа,че икономията не е толкова голяма колкото я изкарват някои хора и че СПОРЕД МЕН не си заслужава.Много от мненията са с доста провинциален характер,затова немисля вече и да им отговарям.

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
zoti написа:tani bojilov написа:момчета живи и здрави бъдете и си корайте колите.Исках да кажа,че икономията не е толкова голяма колкото я изкарват някои хора и че СПОРЕД МЕН не си заслужава.Много от мненията са с доста провинциален характер,затова немисля вече и да им отговарям.
Не се смей да не се окаже братовчед на бате Бойко

Стига сте плямпали глупости, кой от къде е и кво е и да давате категории на хора и мнения!
Ако аз си напиша в профила Симеоново коя опция ще си избереш:
1. Живея до на дядо ми кошарата и съм си купил БМВ щото баба е продала 2 парцела
2. Продавам "бело" и живея в къща 500 кв.м РЗП
и тн.
аман от спамерщина!

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Да посъживим малко темата
Мисля, че пак стана доста актуална след юлските увеличения на цените на бензина
Та някой да си е сложил ГИ на N42..? Аз вече реших да слагам, но се колебая къде. Споделете впечатления от различни сервизи/майстори

Та някой да си е сложил ГИ на N42..? Аз вече реших да слагам, но се колебая къде. Споделете впечатления от различни сервизи/майстори

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Това с тези газови уредби на тия БМВ-та направо не искам да го чета. Странно ми е защо купувате такива автомобили да ги съсипвате. И Е46 подфорума почва да се превръща в голфаджииска история. Мнооого жалко.
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
mitaka7 написа:Това с тези газови уредби на тия БМВ-та направо не искам да го чета. Странно ми е защо купувате такива автомобили да ги съсипвате. И Е46 подфорума почва да се превръща в голфаджииска история. Мнооого жалко.

Незнам какво се палите толкова при условие че ако е направена газовата както трябва няма да усетите никаква разлика в колата си... освен в парите които ще оставяте като зареждаде "До горе". И Да можеби ще ви се увеличат разходите... за Гуми щото ще карате повече

по темата: до Автора и хората които се чудят дали да слагат ГАЗ... ако чакате тука някой да Ви подкрепи и да Ви даде хубаво обяснение сте се объркали. Такива теми колкото искате и все се превръщат в Спам-Теми. Можеби ще са 2-ма 3-ма които ще кажат обективно мнение. отивате в сервиз хората ви обясняват как стоят нещата ... после просто смятате и мислите и решавате сами

- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
kaspar_ivo написа:mitaka7 написа:Това с тези газови уредби на тия БМВ-та направо не искам да го чета. Странно ми е защо купувате такива автомобили да ги съсипвате. И Е46 подфорума почва да се превръща в голфаджииска история. Мнооого жалко.
Аз пък се чудя на такива постове. Какво значи на "тия бмв-та и "такива автомобили"? да не са космически кораби? това е кола все пак... 8-11 годишна. Да сложиш газ е рационално при цените които са в момента и които тепърва ще растат.
Незнам какво се палите толкова при условие че ако е направена газовата както трябва няма да усетите никаква разлика в колата си... освен в парите които ще оставяте като зареждаде "До горе". И Да можеби ще ви се увеличат разходите... за Гуми щото ще карате повече![]()
по темата: до Автора и хората които се чудят дали да слагат ГАЗ... ако чакате тука някой да Ви подкрепи и да Ви даде хубаво обяснение сте се объркали. Такива теми колкото искате и все се превръщат в Спам-Теми. Можеби ще са 2-ма 3-ма които ще кажат обективно мнение. отивате в сервиз хората ви обясняват как стоят нещата ... после просто смятате и мислите и решавате сами.
И аз това се чудя.."такива автомобили",като че ли караме Veyron или Aventador

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Проблемът в случая идва от факта, че ходих в 3 сервиза и навсякъде ми казаха, че не се наемали да сложат ГИ на моя двигател (N42B20)...
Не знам какво му е толкова специалното, наистина това си е технология на кажи-речи 10 години...
Та въпросът беше ако има някой, който си е сложил ГИ на такъв двигател, да сподели опит и впечатления, както и къде е монтиран. Все пак и в заглавието на темата става въпрос за този двг.
Иначе всеки е свободен да си кара на каквото иска
Моето мнение е, че е безумно да се дават по 2.50-2.60 лв за литър бензин (с тенденция скоро да станат и повече), но който иска да ги дава, негово си е правото 
Не знам какво му е толкова специалното, наистина това си е технология на кажи-речи 10 години...
Та въпросът беше ако има някой, който си е сложил ГИ на такъв двигател, да сподели опит и впечатления, както и къде е монтиран. Все пак и в заглавието на темата става въпрос за този двг.
Иначе всеки е свободен да си кара на каквото иска

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Изчетох цялата тема ПОЧТИ,но така не писахте за един доста сериозен минус на Г което касае живота на хорта в колата даже и около нея!Колегите със Г си носят в багажниците БОМБА и при леко ПТП преставете си за какво иде реч!Така че разбирам колегите които са си сложили вече Г и не искат да си признаят за тия минуси ама дайте да си кажем истината не да замазваме очите на другите и виж от рода колко било хубаво на газ за мен са пълни глупости!И за накакви спестени пари каква беля може да си докарате!Единствения + е икономия на горивото другото си е ПЪЛНА ФАНТАЗИЯ!!!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
mitaka7 написа:Това с тези газови уредби на тия БМВ-та направо не искам да го чета. Странно ми е защо купувате такива автомобили да ги съсипвате. И Е46 подфорума почва да се превръща в голфаджииска история. Мнооого жалко.
странно разсъждение .. 90% си карат Е46ците с гуми втора употреба ,части втора употреба ,с доста забележки от всякакъв характер и всеки гледа да спести някой лев ама не ,на газ не може ,това е гавра с марката .. ами примерно менте М-пакет не е ли гавра ? или гумите за по 20-40 лв броя 17-18 цола ,те не са ли гавра ? носачите с пренабити шарнири - гавра ли са ? или викаш новото мн скъпо .. има си поговорка за тия неща - евтин на брашното ,скъп на триците ...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колеги, не искам да споря с никого. Всеки си има свое собствено мнение. За да ви излезе още по-евтино, има и метан. Предполагам, че ще останете още по-доволни. А който набива шарнири и тем подобни измишльотини, не говори добре за него.
Марката е БМВ и всичко, което пишете е подигравка с подобен автомобил. Но обикновено така се получава когато жабата не си знае гьола... Искате да карате скъпи и хубави коли, но пари за елементарна подръжка нямате, а и да имате не ви се дават. Това му се вика на гол г.з чифте пищови или Made in Bulgaria.
Марката е БМВ и всичко, което пишете е подигравка с подобен автомобил. Но обикновено така се получава когато жабата не си знае гьола... Искате да карате скъпи и хубави коли, но пари за елементарна подръжка нямате, а и да имате не ви се дават. Това му се вика на гол г.з чифте пищови или Made in Bulgaria.
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
mitaka7 написа:Искате да карате скъпи и хубави коли..
Мнението ти би било смислено 10 години назад,е46 наистина е един изключителен автомобил,но нека не преиграваме толкова,стари са ни колите и едва ли някой смята да си кара любимата е46-ица цял живот,кой каквото му е кеф..газ,метан,бензин,азот,керосин.
- pipo1
- Потребител
-
- Кара: 318is,Auris
- Мечтае да кара: За момента карам квото мечтая.
Аз пък да се включа по темата купих си е36 цата с газов инжекцион ренцо ланди слаган в Италия - вече година я търкалям и си е много добре, миналата седмица ходих два пъти Варна София и ми излезе така общо взето 427-437км с 40 литра газ, пълня занулявам и карам докато свърши бутилката литър газ е 1.28лв, преди това ходих с дизела си - до софето 1 годишна тойота която ми даде 4.5 на сто разход и в двата случая климатика работеше и не съм жалил колата та така де май на газ ми излезе по ефтинко тъй като сипвам хубав дизел по 2.79 май беше. Иначе е36 ми е 318ис и вървежа на газ почти не се различава от на бензин карам само с карера 100 е има малко разлика в полза на бензина ама и той си е повече от два пъти по скъп от газта. Отностно бомбата в багажника - е дали ще е бомба под колата или в багажника (визирам резервоар) не виждам къде е разликата и едното и другото гърми и гори мнооого добре повярвайте ми знам много добре от десет години се занимавам с петролни продукти. А иначе за гуми и части втора употреба много е прав колегата по горе, по опасно е това и не само за вас но и за тези около вас.