DSC и зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- inseCT
- младши ентусиаст
-
- Кара: докато има!
- Мечтае да кара: Steptronic
- Детайли за колата: 320i (e36,95'',163PS,5 gang)',320d (e46,03'',183PS,6 gang)
Re: DSC и зимата
Да не правя нова тема,имам едно леко въпросче за ДСЦто...работи нормално 10 мин после дава грешка,ходих на диагностика и ми я чистят и пак се появява след което от самосебе си гасне 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Грешка или не... сори за въпроса колеги ама това не е ли меко казано опасно така сам да се изключва блокажа ? Особено ако пътя е заледен или мокър... тъи може да се усучеш в някоя канавка... или просто има проблем с лампата.. ?
Колкото до моя прословут проблем с 5та скорост на автомата - оказа се че съм голям шаран
В краина сметка всички зависи от тежеста на крака ми върху газта
При гонка ( газ до дупка ) включва 5та след 140км/ч , a при спокоино каране я включва при около 60км/ч Сменя толкоз тихо и меко , че изобщо не се чува и усеща...
Установих и друго. Сега е студ - са температурите и колата като е студена скоростната кутия сменя по трудно. Забавя превключването и пържи повече което не е мн полезно за двигателя турбото и тнт.
Покарах и на типтроник - изпробвах при ниска скорост да включа пета.. и то само върна на 4та. Явно преценява че оборотите са ниски и само връща - нещо което мн ми хареса. Но като цяло не ме кефи типтроника.
Колкото до моя прословут проблем с 5та скорост на автомата - оказа се че съм голям шаран

Установих и друго. Сега е студ - са температурите и колата като е студена скоростната кутия сменя по трудно. Забавя превключването и пържи повече което не е мн полезно за двигателя турбото и тнт.
Покарах и на типтроник - изпробвах при ниска скорост да включа пета.. и то само върна на 4та. Явно преценява че оборотите са ниски и само връща - нещо което мн ми хареса. Но като цяло не ме кефи типтроника.
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Освен лампата за DSC-то светват ли други лампи, колега?
Да също така о6те една лампичка жълта дето става червена като дръпнеш ръчната...
Сори за тъпото описания ама от скоро съм на е46

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
inseCT написа:Dimitroff написа:Освен лампата за DSC-то светват ли други лампи, колега?
Да също така о6те една лампичка жълта дето става червена като дръпнеш ръчната...
Няма проблем

Имаш проблем с датчика на ABS-а.
Той ти се ебава.
Приготви се да го сменяш скоро!
Светва лампата за DSC-то, тази за ръчната но в оранжево, не в червено+ май още една лампа.
Много често, когато светнат, километража спира да отчита показания.
Не е болка за умиране, но е належащо:
Почистване на клеймите на датчика на ABS-a с контактен спрей (може и да се оправи)
Ако не се оправи - смяна с нов. (не купувай 2ра ръка-караш Е46, а не Голф 2)
- inseCT
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:inseCT написа:Dimitroff написа:Освен лампата за DSC-то светват ли други лампи, колега?
Няма проблем
Имаш проблем с датчика на ABS-а.
Той ти се ебава.
Приготви се да го сменяш скоро!
Светва лампата за DSC-то, тази за ръчната но в оранжево, не в червено+ май още една лампа.
Много често, когато светнат, километража спира да отчита показания.
Не е болка за умиране, но е належащо:
Почистване на клеймите на датчика на ABS-a с контактен спрей (може и да се оправи)
Ако не се оправи - смяна с нов. (не купувай 2ра ръка-караш Е46, а не Голф 2)
Благодарско много,само последно питане-каде се намира този датчик от долу...горе долу да знам каде да търся?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Мисля, че беше на предно ляво колело и задно дясно колело (ако не бъркам с датчиците за накладките)
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Dimitroff написа:Мисля, че беше на предно ляво колело и задно дясно колело (ако не бъркам с датчиците за накладките)
Това са датчиците на накладките отпред в ляво и отзад в дясно, но колега преди всичко си провери масата от акумулатора към купето, и виж там дали са стегнати тези клейми защото като покараш малко и като се разместят от дупките и светват, ако не е от там както ти каза колегата датчиците на АБС, обаче кои са и къде се намират не мога да ти помогна, нека някой по запознат да кажа.
- me4o_nyx_e_kyx*
- Потребител
-
Leon написа:АСЦ пише на бутона, иначе цялото име е АЦС+Т, няма разлика. В късните Е36 и ранните Е46 (до 9.'99 мисля) се монтира АЦС, след това ДСЦ, което вече има 3 поколения. Това по памет.
Извинете ме, че се намесвам така в темата, въпреки, че не притежавам БМВ. Искам само да кажа, че според мен има разлика между двете съкращения за системите.Мойте разбирания са следните:
ASC=Traction control/ASR (за мерцедес и волксваген)
ASC+T=Traction control+EDL (Electronic diff lock, не LSD, а друга система, която го имитира)
Ще дам определение за тази система - EDL чрез един линк, който намерих-
http://www.diseno-art.com/encyclopedia/ ... _lock.html
А този линк е за да обясни приликата между EDL и LSD -
http://www.houseofthud.com/differentials.htm
Пример: Ако имате само асц, при сценарий, в който едната ви гума е във въздуха, а другата на земята, няма да можете да потеглите. Само едната гумата,тази във въздуха, ще се върти/спира,върти/спира (защото ASC система ще се намесва като първо върне газта, а вследствие да натисне спирачката)
А при същия случай с ASC+T ще успеете да се измъкнете пожене на импулси, ще се предават малки пакети от въртящ момент към гумата на земята.
---> http://www.youtube.com/watch?v=UejUaDu23BI
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При БМВ, още от късните Е36 се монира ASC+T, за мерцедес и други фирми не знам какво точно включва системата за стабилност.
Never mistake motion for action...
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Само с ASC, колата се държи много добре на сняг
При 100 - 110 км. мига като настъпя и не позволява на задницата да бяга в страни, определено е по-добре да го има

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
+1 да има DSC
доста пъти ми е помагал 

- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Съжалявам,че вдигам темата!Аз съм с АСЦ е46 и разбрах,че със задържането на бутона нищоне променяш.До но като го задържах,после не можех пак да го пусна,светеше лампата постоянно,демек задържането на бутона прави нещо 

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Cvetun написа:Съжалявам,че вдигам темата!Аз съм с АСЦ е46 и разбрах,че със задържането на бутона нищоне променяш.До но като го задържах,после не можех пак да го пусна,светеше лампата постоянно,демек задържането на бутона прави нещо
Като го задържиш ASC се изключва . С повторно единично натискане, системата пак се активира. Ако случайно е забила и не се включи веднага - гасиш двигателя и като запалиш, отново ще е активна .