Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
o3Mo написа:Здравейте,
Решил съм да си купя Е46 325ti(М54Б25). Някой може ли да ми даде наски какво да гледам по колата за проблеми (слаби места, по двигателя), защото не съм запознат с проблемите на мотора и купето.
Като за начало - прегледай темата като цяло,прегледай старта тема,има основни проблеми при Е46 - от там най-добре да започнеш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- KRASTEV85
- Потребител
-
- Кара: BMW 330d E91
- Мечтае да кара: BMW X5-M5
някои може ли да ми отговори дали като сменя само миг БК дали ще си тръгне нормално или трябва намеса колата е46 318и 1998г благодаря ви предварително
KRASTEV85 написа:някои може ли да ми отговори дали като сменя само миг БК дали ще си тръгне нормално или трябва намеса колата е46 318и 1998г благодаря ви предварително
E46 DIY или направи си сам...
Тази пропускам ли нещо или ми се вижда доста добра (км са съмнителни и годинки са в повечко ама...) -> 318

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Поправете ме ако греша,но навигацията мисля,че не се предлагаше на 99" 3ки
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Rainbow написа:Тази пропускам ли нещо или ми се вижда доста добра (км са съмнителни и годинки са в повечко ама...) -> 318
И има блокаж на диференциала!!!

p.s.сигурно са го трансплантирали от М3 с целия заден мост

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
dr.peshev написа:Rainbow написа:Тази пропускам ли нещо или ми се вижда доста добра (км са съмнителни и годинки са в повечко ама...) -> 318
И има блокаж на диференциала!!!![]()
p.s.сигурно са го трансплантирали от М3 с целия заден мост
Не ми харесва. Има екстри за цената си, но са си оставили ръцете като са ги слагали.На места доста захабена.. фарове и навигация няма да коментирам..

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
То и топката на скоростния лост е спукана ,голямата навигация е трансплнтирана сигурно от същия газаджия дето е лепнал индикатора на лайстната и т.н. Доста вехта ми изглежда, с надута цена за този мотор!
p.s. а и левия стоп не работи и не са стигнали пари за течност за чистачки!То щом е сложил газ на малолитражка е ясно и как я е поддържал!
p.s. а и левия стоп не работи и не са стигнали пари за течност за чистачки!То щом е сложил газ на малолитражка е ясно и как я е поддържал!

1во да уточня, че автомобила не ми харесва, но...
Викаш надута цена за 18ка с газов инжекцион, предна м-тех броня, овнешки понгъли, черни далаци, опа, бъбреци, кожа, голяма навигация, мулти волан със сцепения лъч, уети джанти, бляскащи, опа, хром рингове, черна/и емблема/и, 4 ел. стъкла (да, даже на фейсовете са често срещани с по 2 ел.), лип-млип...
Надута... хех... Сигурно ако смъкнем нещата и се продава за 7 бона гола-голеничка, ще е по-голяма далаверата
Като само навигацията ти прави разликата от 8 400 на 7 000, ама к'во ли разбирам аз 
П.П. Ако продавачът бе направил снимки стил "автокъща", щеше да има много по-голям успех от това да се снима мръсна, вечер, без малко обслужване, търкане малко с парцалчето, смяна на 1 крушка и доливане на течност за чистачки и т.н., ама... негова си работа...
dr.peshev написа:с надута цена за този мотор!

Надута... хех... Сигурно ако смъкнем нещата и се продава за 7 бона гола-голеничка, ще е по-голяма далаверата

П.П. Ако продавачът бе направил снимки стил "автокъща", щеше да има много по-голям успех от това да се снима мръсна, вечер, без малко обслужване, търкане малко с парцалчето, смяна на 1 крушка и доливане на течност за чистачки и т.н., ама... негова си работа...
странни са критериите в таз тема, 318ка с тунинг капак за 15 бона е сделка, но 318ка без тунинг капак за 8 е преебавка 

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
ifcho написа:странни са критериите в таз тема, 318ка с тунинг капак за 15 бона е сделка, но 318ка без тунинг капак за 8 е преебавка
Колега, изказваш се неподготвен. Общото между тези два автомобила е, че пише, че са БМВ.
Иначе съм съгласен с мнението на uCnaHeTcA .

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Много ми харесва "подписа" на един колега от форума-"Престанете да кичите вторичните суровини със скъпи тунинг аксесоари!"-за мен това е тунингована малолитражка на газ с надута цена! 
Карбоновата няма нищо общо с тази кочина-карбоновата е купе с 143 коня заводски и М пакет,а тази е със съвсем друг мотор и сигурно 100 коня,останалите 18 са умрели в газовата камера(M43TUB19 vs.N42B20)!Не мога да разбера как ще дадат над 8к за предифейсова М43,дори да има джакузи в багажника!
p.s.никога не пиша 3 пъти за 1 простоия,но този път се ядосах

Карбоновата няма нищо общо с тази кочина-карбоновата е купе с 143 коня заводски и М пакет,а тази е със съвсем друг мотор и сигурно 100 коня,останалите 18 са умрели в газовата камера(M43TUB19 vs.N42B20)!Не мога да разбера как ще дадат над 8к за предифейсова М43,дори да има джакузи в багажника!
p.s.никога не пиша 3 пъти за 1 простоия,но този път се ядосах

- docento
- Потребител
-
- Кара: E 46 320d
- Детайли за колата: Тъмно син металик ,320 d ,136 ps;
Тъмно сив металик,320 Diesel 150 ps
Здравейте отново Колеги,
Искам да ви попитам за http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не знам нормално ли е да е с жълти стопове?
Благодаря Ви предварително за мненията!

Не знам нормално ли е да е с жълти стопове?

- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
docento написа:Здравейте отново Колеги,![]()
Не знам нормално ли е да е с жълти стопове?![]()
Да, напълно нормално. Има с бели и съответно с жълти, въпрос на това как са я поръчали от завода.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
docento написа:Здравейте отново Колеги,![]()
Не знам нормално ли е да е с жълти стопове?![]()
Тцтц - ех тези бмв-та....нормално ли е да е с жълти стопове - еми има и жълти мигачи примерно,ако бяха бели да не е нормално

Другото което на мен ми се набива на очи,е салона - самата тапицерия - незнам защо си мисля ,че особено ако е индивидуал - а аз нищо индивидуал не виждам да е с тази тапицерия ,която е малко стара като материя

подгрев седали,6 скорости (което е супер според мен),би трябвало да има фабрична аларма,ел шибидах ( най- рядкото нещо ),парктроник,мултиволан - колата има екстри достатъчно според мен,особено за цената...
АКо ти харесва и имаш възможност метни и едно око..на живо винаги е различно

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5