Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kg bmw
- Потребител
-
- Кара: 02' 330 xd
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Здравейте,
преди всичко искам да изразя искрените си поздравления към организаторите и членовете на този форум!
На прага съм и аз да стана собственик на автомобил от серията E46. За съжаление нямам много опит и затова искам да ви попитам за вашето мнение за тази кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Автомобилът към който съм се устремил е седан 330 xd, след края на 2002 г. Вече прочетох темите за "качествата" на автоматичната скоростна кутия, особено при моторите 330, както и проблема с така наречените "пеперудки" при дизеловия мотор.
Поздрави
преди всичко искам да изразя искрените си поздравления към организаторите и членовете на този форум!
На прага съм и аз да стана собственик на автомобил от серията E46. За съжаление нямам много опит и затова искам да ви попитам за вашето мнение за тази кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Автомобилът към който съм се устремил е седан 330 xd, след края на 2002 г. Вече прочетох темите за "качествата" на автоматичната скоростна кутия, особено при моторите 330, както и проблема с така наречените "пеперудки" при дизеловия мотор.
Поздрави
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
е това е хубава кола с хубави екстри!ако успееш да бутнеш и цената малко надолу мисля,че ще си доволен от автомобила.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i ; E46 330d
Re: E46 320i
Сега се върни и прочети важните теми,погледни и многото теми за разход,части и т.н - това с неможах да намеря е малко несериозно,защото теми колкото искаш..а сега като се почне и ще излезем толка извън идеята на темата,че дори няма смисъл![]()
Има писано,писано,писано - а като човек,познаващ марката..няма с какво да се изненадаш от бензините
Да, мисля, че до известна степен познавам марката, но честно казано повече ме плаши предното окачване на Е46, чувам различни изказвания какви ли не, от какви ли не хора и вече доста се обърках, а марката си ме влече.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Double_D написа:Сега се върни и прочети важните теми,погледни и многото теми за разход,части и т.н - това с неможах да намеря е малко несериозно,защото теми колкото искаш..а сега като се почне и ще излезем толка извън идеята на темата,че дори няма смисъл![]()
Има писано,писано,писано - а като човек,познаващ марката..няма с какво да се изненадаш от бензините
Да, мисля, че до известна степен познавам марката, но честно казано повече ме плаши предното окачване на Е46, чувам различни изказвания какви ли не, от какви ли не хора и вече доста се обърках, а марката си ме влече.
Това са много глупости на българските майстори ,знайни неззнайни,гоУемите разбирачи на коли и т.н - който го твърди да дойде да ми каже доводи - освен рейка..ама те разбираш ли рейките са само при БМВ

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
Това са много глупости на българските майстори ,знайни неззнайни,гоУемите разбирачи на коли и т.н - който го твърди да дойде да ми каже доводи - освен рейка..ама те разбираш ли рейките са само при БМВза 60 000км смених 2 носача и 2 биелети - е мнооого е кекаво това предно окачване - ужас всичко е до начин на каране и парите ,които се отделят за поддръжка,това били слави незнам си какво - за мен са необосновани твърдения
Да, точно това очаквах да чуя, коментар от човек който притежава колата и има опит, а не коментари от рода един мои приятел чул от негов приятел, че той бил чул на пазара, че....еди какво....
То ако е така положението с предното окачване, то тогава никак не е толкова страшно колкото го изкарват, разбира се зависи и до голяма степен как се отнасяш към колата. Благодаря за коментара.

- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:Double_D написа:Сега се върни и прочети важните теми,погледни и многото теми за разход,части и т.н - това с неможах да намеря е малко несериозно,защото теми колкото искаш..а сега като се почне и ще излезем толка извън идеята на темата,че дори няма смисъл![]()
Това са много глупости на българските майстори ,знайни неззнайни,гоУемите разбирачи на коли и т.н - който го твърди да дойде да ми каже доводи - освен рейка..ама те разбираш ли рейките са само при БМВза 60 000км смених 2 носача и 2 биелети - е мнооого е кекаво това предно окачване - ужас всичко е до начин на каране и парите ,които се отделят за поддръжка,това били слави незнам си какво - за мен са необосновани твърдения
Gqbriel Ти 320i ли караш?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Double_D написа:Gqbriel Ти 320i ли караш?
320д вече 2-ра 46-ца

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Здравейте колеги,
Бихте ли споделили някое мнение за тази кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11320621323323229&f1=details
Бихте ли споделили някое мнение за тази кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11320621323323229&f1=details
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
Вижте колеги, интересно изпълнение:
http://www.mobile.bg/11326641558984408
Много се доближава до моята представа за визия на е46 като изключим разни подробности, дали тея капаци наистина са Vorsteiner
GTR и CSL капаци на Vorsteiner сигурно струват 5к
Ако имаше и VS-350 Series Жанти... край болница
Много се доближава до моята представа за визия на е46 като изключим разни подробности, дали тея капаци наистина са Vorsteiner

Wolfeye написа:Вижте колеги, интересно изпълнение:
Много се доближава до моята представа за визия на е46 като изключим разни подробности, дали тея капаци наистина са Vorsteiner![]()
Тая не е ли форумна ?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
на Жоро Аутофешън беше, не знам дали още е, но по едно време цената беше 23к 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
на мен въобще не ми допада колата - където и да я погледна. Това правено, онова правено.... Скъпа отврат. И целия този оптичен тунинг на този двигател... не че е лош де, но е малкото като на точените голф двойки 1.6 карбуратор.
- Wolfeye
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мечтата си!e46 320ci & e92 320d
- Детайли за колата: Devil heart.. Angel eyes...
sub_eleven написа:на мен въобще не ми допада колата - където и да я погледна. Това правено, онова правено.... Скъпа отврат. И целия този оптичен тунинг на този двигател... не че е лош де, но е малкото като на точените голф двойки 1.6 карбуратор.
С оглед колко пари са вложени в нея, не мисля, че е скъпа. Както казва Vicho сигурно е стъпила доста над 20к.Да 318 е и двигателя не е звяр

Все пак ако имах излишни пари, бих се пазарил да я даде на части, поне двата капака

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Wolfeye написа:Все пак ако имах излишни пари, бих се пазарил да я даде на части, поне двата капака
абе ясен си ми от самото начало, че цялата работа е за тия два капака

- o3Mo
- Потребител
-
- Кара: E46 325ti
- Мечтае да кара: E90 M3 Sedan
Здравейте,
Решил съм да си купя Е46 325ti(М54Б25). Някой може ли да ми даде наски какво да гледам по колата за проблеми (слаби места, по двигателя), защото не съм запознат с проблемите на мотора и купето.
Решил съм да си купя Е46 325ti(М54Б25). Някой може ли да ми даде наски какво да гледам по колата за проблеми (слаби места, по двигателя), защото не съм запознат с проблемите на мотора и купето.