Тема само за е46 4х4 ( 325xi, 330xi, 330xd)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Venko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: корав барутарник
- Мечтае да кара: по-корав барутарник
Re: Тема само за е46 4х4 ( 325xi, 330xi, 330xd)
Привет, колеги!
Едно питане от мен за 330хд - при студен двигател паля, и се чува свистене при въртене на волана на място или по време на движение. След като постопли колата (или нещо друго става) това свистене изчезва. Сменил съм хидравличните маркучи с оригинални, нямам тежест във волана. Само това пусто свистене ме притеснява да не стане "мяу" някъде далеч от града.
Благодаря и хубава неделя на всички!
Едно питане от мен за 330хд - при студен двигател паля, и се чува свистене при въртене на волана на място или по време на движение. След като постопли колата (или нещо друго става) това свистене изчезва. Сменил съм хидравличните маркучи с оригинални, нямам тежест във волана. Само това пусто свистене ме притеснява да не стане "мяу" някъде далеч от града.
Благодаря и хубава неделя на всички!
Митко Павлов - където и да отида анцузите ме преследват
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
При мен тупкането е абсолютно същото, както при колегите коит са писали в предишните няколко мнения.
Разликата е, че при вакрване на скорост няма шумове. Появяват се при рязко пускане на съединителя(много силно се чува, все едно нещо ще изпадне) и когато караш на 5-та примерно, пускаш газта и я натискаш рязко. Чува се едно леко туп и колата тръгва. Мислех че е от карето до дифа, направо си се чуваше от него в канала. Както и чукане от дясна предна полуоска.
Смених карето и полуоската заедно, тупкането остана, но в първите 200-300км каране беше супер тихо и не всеки път тупкаше. След това си стана пак същото.
При свалянето гуменото каре и висящия лагер бяха в перфектно здраве, все едно вчера са излезнали от завода.
Така че ще се кара докато нещо се счупи, така поне ще се разбере какво е било, щото иначе само във филми се вкарваме.
Разликата е, че при вакрване на скорост няма шумове. Появяват се при рязко пускане на съединителя(много силно се чува, все едно нещо ще изпадне) и когато караш на 5-та примерно, пускаш газта и я натискаш рязко. Чува се едно леко туп и колата тръгва. Мислех че е от карето до дифа, направо си се чуваше от него в канала. Както и чукане от дясна предна полуоска.
Смених карето и полуоската заедно, тупкането остана, но в първите 200-300км каране беше супер тихо и не всеки път тупкаше. След това си стана пак същото.
При свалянето гуменото каре и висящия лагер бяха в перфектно здраве, все едно вчера са излезнали от завода.
Така че ще се кара докато нещо се счупи, така поне ще се разбере какво е било, щото иначе само във филми се вкарваме.
Бъди честен пък да става квото ще
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
При мен имаше отвратително и точно скърцане при въртене и на четвърт оборот волана при студено време под 5 градуса някъде....оправи се чак като рециклирах кормилната рейка.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- chudomir
- Потребител
-
- Кара: Е46 330xd Full M-pack
- Мечтае да кара: Всяко едно М
Здравейте колеги. По въпроса за тупкането и задния диференциал. Диференциалите на Х-овете същите ли са като на само задното или са различни, като повечето части по задвижването. При мен тупкането вече взе да ме дразни страшно много и последния път като гледахме за тупкането, идва от задния диференциал. Та става ли диф от само задно на Х-са.
Поздрави
Поздрави
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Според realoem,com , дифа е различен от моделите на задно само.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E46
http://www.realoem.com/bmw/enUS/partxre ... series=E46
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
insane_v написа:acho.rs написа:icak написа:Ачо, я сподели на теб със 140 на темпомат по магистралата, колко ти показва борда? Аз под 13,2 не съм го виждал.
Като сметна разхода на газ, се движи някъде около 11, а моята е ръчка между другото.
Ами не мога да кажа - от една страна темпомата на е46 е тъп и винаги мо държи по-висок разход, от друга по магистралите ни (силно казано магистрали) никой не кара с постоянна скорост и съответно поне аз не мога държа средна скорост като за темпомат.
Едит: На крак някъде около 10 подържа.Нали говорим за подържане на 140 - не вдигнах 140 за две минути и п
после карах с 105 да сваля разхода, че нали там пазя ограниенията.
Ако приемем че е на газ ти вдига разход с 20-25% е норамлно.
Другото са грешки на борда и фантазии на газаджиите. Както казах и по-горе - на всеки заводски
автомобил на газ, му дават завишение от над 20% - и това при оптимизирани двигатели и настройки на
газовите.
Sent from my Lenovo P70-A using Tapatalk
Да споделя и аз моя личен опит с разхода на 330хи с автомат.
Колата е след ремонт на главата (пасване на клапани, нови вложки и т.н.) нови вериги и обтегачи, нови уплътнения на ваносите (американските), нов дросел, нов дебитомер, нови свещи и лули и какво ли още не. Абе с 2 думи, мотора е в перфектно състояние.
Разхода ми в града обаче така и не падна под 18-20 на бензин, и 23-25 на газ. Само ако хвана зелената вълна на някой дълъг булевард пада до 15-16.
Извън града обаче разхода ми си е нормален: 10 при каране до 120, към 140 отива на 12, а при 160-170 отива към 14+ (това е разхода на бензин, а на газ наистина ми качва 10-20% отгоре)
Общо взето доста са ни "жадни" конете, ама нали знаете, който го е страх от мечки да не ходи в горатаАз лично след ремонта си я карам на бензин и ако Марешки задържи цените на бензина такива мисля направо да разкарам газовото
Конете не са изобщо жадни, тъп е автомата в Е46. Аз съм с ръчни и вече навъртях към 16 000км със среден разход ми е 11,2/100 , като за първите 5000км беше дори 10,5/100. Това смесен разход, защото вече само това ме интересува . Няма дурга бензинова кола с пълно АВД от тия години, че и след това с такава динамика да дава такъв разход

- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Наскоро прекарах 3 дни в София (от петък до неделя) и там разхода ми падна на 13 градско, а във Варна под 17-18 не пада. На къси разстояния и по-спортно каране ми дава 22-23. Да е жив и здрав Марешки, че свали цените на бензина и откакто ремонтирах мотора си я карам на бензин 

- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Колеги, някой сменял ли е задни пружини на хикса си? Едната е счупена и ще ги сменям, а намирането на алтернативни нови е голям филм.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
mi6obmw написа:Колеги, някой сменял ли е задни пружини на хикса си? Едната е счупена и ще ги сменям, а намирането на алтернативни нови е голям филм.
Сменях, но сложих оригинални. Не ми се занимаваше да експериментирам с боклуци. Пружините са с 4 бели точки (на едната - 2+2 едни над други са точките). Номер 3353 6 750 758. Сменят се за норматив и е елементрарно. Специално за XD ако търсиш не ОЕМ не съм сигурен че ще намериш. Аз бях питал тук-там, но не можаха да предложат. Бяха ми счупени и двете и не исках да отлагам. Поръчах си оригинални и сега задницата е перфектна. Много по-малко лашка като слизам от гърбиците и се стабилизира по завоите.
- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
На мен от бмв ми дадоха този номер: 33536756976, по който излиза само Sachs, като алтернатива. Но е 238мм висока, а сегашните ми са 250мм и имат една бяла маркировка?!
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
Аз си взех H&R комплект, но Eibach предлагат комплекти или единични, стандартни или по-ниски.
Ето линк и на други Lowtec :
https://www.n2o-tuning.com/tieferlegungsfedern/bmw/3er-typ-e46-touring-allrad/

Ето линк и на други Lowtec :
https://www.n2o-tuning.com/tieferlegungsfedern/bmw/3er-typ-e46-touring-allrad/

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
mi6obmw написа:На мен от бмв ми дадоха този номер: 33536756976, по който излиза само Sachs, като алтернатива. Но е 238мм висока, а сегашните ми са 250мм и имат една бяла маркировка?!
Да, колега. Най-вероятно си със седан. Пропуснахме да уточним. Моята е комби и са доста по-трудни за намиране. Придържай се към това, което са ти казали от БМВ. Това са твоите пружини. Ако си седан мисля, че ще намериш нормални заместители.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
И аз искам да сменя пружините, защото на моята са сложени някакви сини пружини, с които хем вози, като каруца, хем ми се струва ниска! Ако на някой му се намират оригинални за комби хi нека пише:)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Здравей те!!!
От модератор: Здравейте
От скоро съм собственик на BMW e46 330xd 184к.с.автомат,колата ми харева доста бяга много и стабилна на пътя,имам едно тупкане от зад,като я купувах ми казаха,че е гумено каре на кардана,чувасе само на ниски обороти при подаване на гас или като включа на задна.Цената на карето е около 150лв на SWAG а BMW сервиз 240лв.някой сменял ли е това каре или има възможност да има и някой друг тампон разбит,още не съм качвал на канал понеже все няма време.
От модератор: Здравейте
От скоро съм собственик на BMW e46 330xd 184к.с.автомат,колата ми харева доста бяга много и стабилна на пътя,имам едно тупкане от зад,като я купувах ми казаха,че е гумено каре на кардана,чувасе само на ниски обороти при подаване на гас или като включа на задна.Цената на карето е около 150лв на SWAG а BMW сервиз 240лв.някой сменял ли е това каре или има възможност да има и някой друг тампон разбит,още не съм качвал на канал понеже все няма време.
- dangrad
- Потребител
-
- Кара: E46 325 хi touring
- Мечтае да кара: F1
Колеги, при диагностика ми показва работа на ламбда сонди извън нормалното - свети в червено /извинявам се за лаишкия език/. Това как влияе на работата на мотора, според Вас? В сервиза казват, че колата си прави постоянни инспекции и ако не е светнал чека за сервиз, мога да карам така. Дава ми разход на газ около 12-5 - 13 извънградско при 140-150 км/ч. Мотора е 2.5хi ламбда сондите са тези преди катализатора.. И според Вас, заместителите вършат ли работа? Да допълня, че сондите са в такъв режим от преди слагане на ГИ!, ако има значение, газовата е ново поколение на A.E.B компютър..