Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от Maxmadness » 18 Яну 2013, 19:06

Нищо общо с примера ти колега..незнам къде какво си чел по другите форуми,но в UK форума има тема от 100 страници,и всяко второ устройство има проблем...аз нямам Enco,предстои ми закупуване на Dynavin,но се натъкнах на Enco случайно и заради цената реших да разглеждам..Просто не си заслужава нервите и времето :yes: предпочитам да дам повече пари за Dynavin,да го монтирам и да се кефя,от колкото да дам няква средна сума от 700-800лв и после сяка вечер да вися във форума за да разбера това и онова защо не работи..да не говорим,че на всеки 5 устройства,едно идва "Мъртво"..сиреч не се включва изобщо.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 18 Яну 2013, 21:26

Колега, май си ме разбрал погрешно :) . На мен enco не ми плащат да ги защитавам или препоръчвам.

По скоро и аз търся правилният избор. Искам навигация с андроид също като теб.

Тая същата тема съм я чел и аз цялата, но сякаш все има лъч светлина и последната версия май е читава.

Плюс това днес получих инфо, че и динавин-а, май напоследък правил бая проблеми и той и там имало кофти партиди.

И аз не знам вече кое е по добро. Но само ако пали тоя енцо, софтуера ще си го оправя все пак е андроид, ще си го флашна ако трябва. Само хардуера да работи и да има wifi.

Хардуерно енцото е 2 пъти по добре от динавин-а (включително и екрана). Рискът с него е че си купуваш котка в торба ако не палне ходи се оплаквай...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 18 Яну 2013, 21:38

При Бабуна,ако е имало проблем със Динавин винаги е бил заменян..а ако наистина си чел въпросната тема във фанатиците,ще видиш че Jolly и компания ги боли фенера за клиентите им...за Динавин аз тука поне в темата не съм видял някой да има проблем с устройството..всичките ми познати които имат динавин никой не ми се е оплакал :dunno: и съм склонен да вярвам,че и да е имало проблеми с динавина,то те са били първите партиди или по точно първите модели силно силно се съмнявам да има проблем с последната версия Д99 андроид..все пак там е тествано и самото OBC,тъй че на самия софтуер е обърнато повече внимание според мен..незнам колега,аз те съветвам да седиш далече от Enco.Имаше 1 момче със едни комбита наточени като подписи,и беше написал че си е поръчал Еnco и дошло "мъртво"..и после въпросната Jolly е спряла да му отговоря на емайлите и така си е останал с една кутия и неработещо устройство :yes: всеки сам преценява за себе си..аз предпочитам да си купя от Бабуна Динавин Д99 и да съм спокоен защото разчитам на неговата коректност,и знам че ако има проблем той е насреща..а така от нета като си го поръчаш и нещо не е наред кво правиме?.. пиеш 1 студена вода и после в джаза. :dunno:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nedialkov » 18 Яну 2013, 21:46

Абсолютно е така. И аз това съм ти написал горе. не се съмнявам в коректността на Бабуна, пазарувал съм от него. Факт е и гаранцията за която забравяш просто.На мен ми се иска обаче да си я ръчкам тая джаджа здраво. Смисъл ще си инсталвам софтуери и тн. А хардуера на динавин- а е доста доста по слаб. Ако искам само едно iGo и да не ръчкам и той ще ми свърши работа...

В същото време сумата за коя да е от двете не е малко 800-900 за енцото и 1200-300 за динавина. Един вид никой не рискува да сложи 800 лв и ако стане стане.Това че на тия не им пука, не е много така виж последното мнение във въпросната тема как обещават.

Ще го помисля още малко, но ако успея да сваля драстично от обявената цена, може и да рискувам ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Яну 2013, 21:50

какъв е екрана на Enco ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 18 Яну 2013, 22:00

So, it's time to put Enco's feet to the fire. I have created a Paypal dispute, and requested a refund of half of my purchase price. Half of the radio works fine, and the half that provides the GPS functionality is crippled by a software bug, and short-sighted engineers who left no method for updating or patching Android. It's only fair that I'm compensated for that half.

Та какво викаш..то само да тръгне аз ще си го флашна? :dunno:
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nedialkov » 18 Яну 2013, 22:03

На това и аз попаднах току що..... много е кофти това. То обезсмисля инвестицията като цяло. Аз не искам един дървен екран за 1000 лв в колата. Ако е така имам си телефон дето има тъпата навигация....

Дори тука е отворил тема пича и питакак да се вкара в boot режим

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2087886

Това е много смислено:

This being said the ENCO problems are not to be minimized and with painbreak I'm probably one of the idiots doing the beta test for them, but the problems are "only" software related and if they give us root access they will be solved in 2 weeks, and the product exists, so they are closer to give ME (because I can't speak for anybody else) the solution I want (an android 4.xx system) than anybody else I can think of at the moment.

И точно тия дни явно са го натиснали за root достъп и ако го даде ще е добре ако ли не .... ще си карам с касетофона и ще купувам галакси 3:D

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 18 Яну 2013, 23:25

На мен лично ми омръзна да слушам радио,защото тъпото СД нещо не иска да чете дискове,а пък със афтърмаркет СД ми седи яко грозно ...
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 19 Яну 2013, 20:57

Колеги някой продава ли Dynavin?
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Мнение от bituv » 21 Яну 2013, 19:06

здравейте колеги обяснете ми на разбираем език това как става http://www.youtube.com/watch?v=BEdKaKnuiKk
само да добавя става въпрос за е53 2006г с динавин съм д99 андроид
благодаря ви

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 21 Яну 2013, 19:36

bituv написа:здравейте колеги обяснете ми на разбираем език това как става http://www.youtube.com/watch?v=BEdKaKnuiKk
само да добавя става въпрос за е53 2006г с динавин съм д99 андроид
благодаря ви

Ами има едно приложение за Андроид, казва се Torque. Хората масово го инсталират на смартфони с Андроид, но в случая понеже и на Динавина върви Андроид може (вероятно) без проблеми, да се инсталира направо на Динавина без нужда от какъвто и да е телефон. Динавина има bluetooth, чрез който се установява комуникацията с едно друго устройство - bluetooth адаптер ELM327. То от своя страна трябва да се включи към OBD2 конектора на колата. Съответно от това приложение трябва да се свържеш с адаптера и горе-долу е това... Успех :D
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Яну 2013, 19:48

С оригиналният ром това е трудно, т.е. аз не съм си и играл кой знае колко, но свързавнето на usb hub не ми се отдаде и оставих юсб-то за WiFi адаптера. Човека пише, че е с M3Evolution R1.221 Dynavin Android Rom, който по-принцип струва 30 долара под формата на дарение, но доста хора го плюят. Все пак е рутнат и може да пуска андроид 4,0,4 приложения, което е голям плюс

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bituv » 21 Яну 2013, 19:57

благодаря за отговора колега само ми кажи според теб с блутууд ли е по добре или през usb.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bituv » 22 Яну 2013, 23:22

колеги кажете коя програмка е най-добра и коя версия и от къде да я дръпна.благодаря ви

Слави
Аватар

Мнение от © » 23 Яну 2013, 7:11

Аз съм свързвал само с блутут, директно чрез юсб не знам дали въобще ще може. Програмата се казва Torque, има я в Гугъл плей, платена, по форумите се намира кракната. Ето и темата в нашия форум viewtopic.php?f=34&t=275824

ПредишнаСледваща

Назад към E46