Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
Re: Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
някакви идеи?дали е от помпата или от някой от датчиците на рейла или на помпата?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Един приятел имаше същия проблем и беше от презареждане на акумулатора. Умни са тия колички, пазят се.

djssss написа:някакви идеи?дали е от помпата или от някой от датчиците на рейла или на помпата?
Не, от човека, който ти е МАП-вал колата.
Обратно при него и да си оправя малко бакиите. Кажи му да прочете още малко как да ти отстрани този проблем.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- djssss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61-530XD LCI
- Мечтае да кара: кюрьосити
да има го и това в зара:( но не ми се искаше да е там проблема:(
- svetliol
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 40d
- Мечтае да кара: Всички коли на света!
Днес колата ми направи следния проблем - по време на движение заби муцуната (изгасна) за около 1 секунда и продължи. След това като че ли нямаше мощност и набираше на леки тласъци (може и да не са били много леки, щом жена ми усети разликата
). След като спрях и изгасих за момент се оправи.
Проблема го имаше на газ и бензин, от което изключвам проблем с горивото.
Сега я погледнах набързо с INPA-та и видях записана посочената грешка. Вероятно това е проблема, защото през последната седмица ми направи проблема с гасненето общо 3 пъти, колкото е и грешката.
Сега идва и дилемата ми - след няколко дни заминавам на море (от София съм) и искам да преценя колко е голям риска да тръгна с този проблем.
Знам, че задължително трябва да го сменя, но ми се иска да си купя оригинален от Дару Кар, а тази инвестиция ми идва малко извънредно преди морето.

Проблема го имаше на газ и бензин, от което изключвам проблем с горивото.
Сега я погледнах набързо с INPA-та и видях записана посочената грешка. Вероятно това е проблема, защото през последната седмица ми направи проблема с гасненето общо 3 пъти, колкото е и грешката.
Сега идва и дилемата ми - след няколко дни заминавам на море (от София съм) и искам да преценя колко е голям риска да тръгна с този проблем.
Знам, че задължително трябва да го сменя, но ми се иска да си купя оригинален от Дару Кар, а тази инвестиция ми идва малко извънредно преди морето.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!
Привет колеги
Чуствам някак си мудна колата(Е46-320Д-2004) и направих тест с ДИС на air sistem, и ми изкара да проверя АГР-ра и Дебитомера, но как мога да съм сигурен на 100% за дебитомера, че е АУТ?
Тествал съм го под товар на 3000-оборота в движение дава с 100-150-еденици повече от искането, това с ИМПА, иначе теста с ДИС-са е тук
https://www.youtube.com/watch?v=86GYSuzNoGE

Чуствам някак си мудна колата(Е46-320Д-2004) и направих тест с ДИС на air sistem, и ми изкара да проверя АГР-ра и Дебитомера, но как мога да съм сигурен на 100% за дебитомера, че е АУТ?
Тествал съм го под товар на 3000-оборота в движение дава с 100-150-еденици повече от искането, това с ИМПА, иначе теста с ДИС-са е тук
https://www.youtube.com/watch?v=86GYSuzNoGE
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Откачаш буксата на дебитомера и пробваш вървежа.

Ако нема у глава, има у Google.
От два дена карам с откачен и някак си е по пъргава примерно при набиране на трета или пета предавка, колата поема а преди трябваше да превключвам, както и при потегляне сега е по адекватно, преди първо забиваше, но не винаги.Разхода не се е променил, даже май е по нисък.
Колеги след диагностика ми излезе: 15 power on reset. Какво ще рече?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Manuel написа:Колеги след диагностика ми излезе: 15 power on reset. Какво ще рече?
Това е в евс-а нали?
Падал ти е акумулатора или си му откача клемите.
Карай си колата ти отделя повече време да и търсиш кусури от колкото да я караш
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Откачал е акумулатора,нали я обръща.

Ако нема у глава, има у Google.
oci написа:Manuel написа:Колеги след диагностика ми излезе: 15 power on reset. Какво ще рече?
Това е в евс-а нали?
Падал ти е акумулатора или си му откача клемите.
Карай си колата ти отделя повече време да и търсиш кусури от колкото да я караш
Еми колега все я гледам, че почна се разваля и да ме оставя по средата на нищото

Здравейте колеги,
Ще пусна линк тук към темата с моя проблем и данните, които съм извадил от диагностиката, за да не спамя тази тема.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=394641
Ще се радвам ако хвърлите едно око и кажете дали има стойности, които ви се виждат проблемни.
Поздрави,
Васил
Ще пусна линк тук към темата с моя проблем и данните, които съм извадил от диагностиката, за да не спамя тази тема.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=394641
Ще се радвам ако хвърлите едно око и кажете дали има стойности, които ви се виждат проблемни.
Поздрави,
Васил
RTFM
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колеги някой с подобен проблем? Става въпрос за Е65, на трета кутия вече излизат тия грешки, кутията влиза в авариен режим, гаси се, при ново палене няма проблем до следващия път. Къде е този датчик, възможно ли е да е заминал на трета кутия вече или да търсим проблема другаде? Ето грешките:
И следващата е в задната централа на еърбега, чистя грешката, няма проблем през деня и на другия ден сутринта пак излиза.
Централата ли е за смяна, защото четох че май в нея е проблема. Мерси!
И следващата е в задната централа на еърбега, чистя грешката, няма проблем през деня и на другия ден сутринта пак излиза.
Централата ли е за смяна, защото четох че май в нея е проблема. Мерси!

Здравейте колеги!
Имам и аз две грешки , които постоянно се показват след изтриване.
Значи става въпрос за Р0301 и Р1250?
Какво означава това?
п.п. Не знам дали това точно е раздела за следващия въпрос? Ако не е се извинявам предварително.
Става въпрос,че на газ на място, ниските обороти постоянно играят? Е има моменти ,ама редки, когато се успокояват за кратко?
С газов инжекцион съм, ако е важно. Постоянно е правена диагностика и настройки на газовия инжекцион и нищо и нищо. Ужас. Няма оправия и това си е.
Моля помогнете.
Имам и аз две грешки , които постоянно се показват след изтриване.
Значи става въпрос за Р0301 и Р1250?
Какво означава това?
п.п. Не знам дали това точно е раздела за следващия въпрос? Ако не е се извинявам предварително.
Става въпрос,че на газ на място, ниските обороти постоянно играят? Е има моменти ,ама редки, когато се успокояват за кратко?
С газов инжекцион съм, ако е важно. Постоянно е правена диагностика и настройки на газовия инжекцион и нищо и нищо. Ужас. Няма оправия и това си е.
Моля помогнете.