Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Re: Демпферна шайба - проверявайте
adko001 написа:Имай напредвид, че всяка различна от оригинала ще ти излезе по-скъпаа тази просто няма да я коментирам, която ти е предложил магазинера, който, цитирам: "не е имал рекламации", ами много ясно, че не е имал, как иначе да си продава нещата и той трябва да яде хляб. Пак ти казвам - с всяка шайба, различна от оригинала ще се "наиграеш" и ще се нервиш излишно след един кратър период от време след смяната. Не си чешам езика, а говоря от опит. Успех.
Колега продавача го познавам много добре и досега никога не ме е подвел относно избора на марка авточасти.На мене ми е пределно ясно че Кортеко като марка е по добре от тази алтернативна марка,но цената е също много добра(185лв).Та въпроса ми беше дали някой е позвал такава демпферна шайба и какви му са впечатленията,а не дали продавача се опитва да ми пробута някакъв боклук.Също така ми каза и за марката Дайко че била голям боклук и имал рекламации за въпросната шайба.И още един въпрос с каква сила се стяга болта като се сложи новата шайба.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
adko001 написа:Имай напредвид, че всяка различна от оригинала ще ти излезе по-скъпаа тази просто няма да я коментирам, която ти е предложил магазинера, който, цитирам: "не е имал рекламации", ами много ясно, че не е имал, как иначе да си продава нещата и той трябва да яде хляб. Пак ти казвам - с всяка шайба, различна от оригинала ще се "наиграеш" и ще се нервиш излишно след един кратър период от време след смяната. Не си чешам езика, а говоря от опит. Успех.
Послушай колегата !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Gancho написа:adko001 написа:Имай напредвид, че всяка различна от оригинала ще ти излезе по-скъпаа тази просто няма да я коментирам, която ти е предложил магазинера, който, цитирам: "не е имал рекламации", ами много ясно, че не е имал, как иначе да си продава нещата и той трябва да яде хляб. Пак ти казвам - с всяка шайба, различна от оригинала ще се "наиграеш" и ще се нервиш излишно след един кратър период от време след смяната. Не си чешам езика, а говоря от опит. Успех.
Колега продавача го познавам много добре и досега никога не ме е подвел относно избора на марка авточасти.На мене ми е пределно ясно че Кортеко като марка е по добре от тази алтернативна марка,но цената е също много добра(185лв).Та въпроса ми беше дали някой е позвал такава демпферна шайба и какви му са впечатленията,а не дали продавача се опитва да ми пробута някакъв боклук.Също така ми каза и за марката Дайко че била голям боклук и имал рекламации за въпросната шайба.И още един въпрос с каква сила се стяга болта като се сложи новата шайба.
Хем познаваш продавача много добре и знаеш, че няма да те подведе, хем искаш мнение да ти кажат, че се опитва да те подведе.
Решавай - или залагаш на сигурното, или залагаш изпитанието на човека, който го познаваш.
Предвид темата, че е от 41 страници и аз вътре не намирам едно мнение на човек, който си е купил евтина алтернатива и да е останал доволен, демек да е изминал поне няколко десетки хиляди километри, ти да питаш дали да пробваш. Не го намирам за логично. Но пробвай, пък после ще споделиш дали е ОК или не. Лошо няма.
Лично моя съвет, подтикнат само от чисто любопитство, е да пробваш и да дадеш мнение. Така знанията предадени тук ще са по-големи, било то позитивни или негативни. Пък знае ли човек, може да намериш тази част, която да е евтина и да е читава.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз не виждам смисъл да се купува оригинал, като оригинала е кортеко и е на половин цена, или реално взимаш оригинал за половин цена.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
iv4o9999 написа:аз не виждам смисъл да се купува оригинал, като оригинала е кортеко и е на половин цена, или реално взимаш оригинал за половин цена.
Няма доказателства на тази теория, колега.
До момента безусловно доволни от смяната на тази скъпа част са само тези, който са купили OEM шайба.
Все пак ако наистина се търси компромиса е добре да се пробва с кортеко, стига да е сигурен доставчика и да не излезе някой ментак.
Като гледам как е залято с менте на Лемфьордера...

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз ги гледах двете една до друга, разликата е никаква и двете са плътни отзад не са със спици ако мога да се изразя, номерата по тях не помня дали ги сравнявах но всичко е еднакво, може и да греша разбира се, но ще видим моята дали ще изкара още 220 хиляди

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Здрвейте отново.Както преди няколко дни ви споделих че и моята шайба е вече пътник и ще се наложи смяна,та от днес вече съм с нова на фирмата AUTLOG(немска),купена с отстъпката за 185лв.При свалянето на старата видях голям зор.
1.Почнах с удължено рамо(тръба около 1мет.) и не ми се получиха нещата.
2.С пневматичен пистолет за автомобилни гуми-пак не стана.
3.С рамо на стартер-пак дърво.
4.Най накрая взехме по-голям пневматичен пистолет(едвам се мушна м/у радиатора и шайбата),и нещата се получиха от първото натискане на спусъка
Като развих болта ми направи впечатление че не е намазан с никакво лепило(шайбата е оргинална и не е развивана досега),след това като почнах да зглабям аз си намазах болта и със същия як пистолет го завих така че да няма мърдане.Ефекта с новата шайба наистина е много приятен за ухото-колата започна да мърка,нямаше ги неприятните паразитни шумове и вибрации в купето.Да видим сега колко ще ме кара тази шайба.Пускам и снимки на старата оргинална(на 195000км) за да добиете представа за състоянието и.Забревих да снимам новата,но поне снимах опаковката й.Дано съм ви бил полезен
1.Почнах с удължено рамо(тръба около 1мет.) и не ми се получиха нещата.
2.С пневматичен пистолет за автомобилни гуми-пак не стана.
3.С рамо на стартер-пак дърво.

4.Най накрая взехме по-голям пневматичен пистолет(едвам се мушна м/у радиатора и шайбата),и нещата се получиха от първото натискане на спусъка

Като развих болта ми направи впечатление че не е намазан с никакво лепило(шайбата е оргинална и не е развивана досега),след това като почнах да зглабям аз си намазах болта и със същия як пистолет го завих така че да няма мърдане.Ефекта с новата шайба наистина е много приятен за ухото-колата започна да мърка,нямаше ги неприятните паразитни шумове и вибрации в купето.Да видим сега колко ще ме кара тази шайба.Пускам и снимки на старата оргинална(на 195000км) за да добиете представа за състоянието и.Забревих да снимам новата,но поне снимах опаковката й.Дано съм ви бил полезен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
Ако Дайкото е истинско кара много,аз съм с Дайко и вече 10месеца никакви проблеми.Има и доста ментаци от тази марка,та така.За цената си аз съм доволен.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Вчера смених маслото и при пипане установих, че шайбата е мнооого зле. Днес я смених. Показвам в какъв вид е старата. Просто късмет, че не ме остави някъде. Иначе не съм имал никакви признаци, че си е заминала.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Ами не знам дали Дайкото е било истинско или не. Отивам в сервиза, казват ми 350 лева - ОК и така 6-7 месеца, докато ме остави на улицата. Беше се отделила металната от гумената част, беше ми захапало ремъците (бяха мармалад) и те така!!!
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
трета годинка ми кара оригиналната, днес след като мих колата я погледнах и ...
нямаше следа от употреба след вече около 50к км., както казват хората, по-евтино от оригиналното НЯМА! 

Братоци сложих Дайко ! Реших да рискувам в името на науката и прежалих 233 лв.
. Ще ви държа в течение какво се случва.
.

.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Tilkov написа:Братоци сложих Дайко ! Реших да рискувам в името на науката и прежалих 233 лв.![]()
![]()
. Ще ви държа в течение какво се случва.
.
Курбан си дал вече колега...поне да беше пробвал с corteco.