Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Зимни гуми е46
Имаше отлични отзиви за Дънлоп Уинтър Спорт 5.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
numizmat написа:Колеги, моля за съвет. Щ се купуват 4бр. нови гуми, а размерът ще е 225/55/16. Ще се купува висок клас - Континентар, Мишлин, Дънлоп, Гудийър. Благодаря
Моят опит сочи,че континентала е топ!Но след като миналата зима си направих експеримент и си купих Дейтън малко ми се промени мнението относно гумите

И аз съм с този размер.
Две поредни зими,първата с мишлен алпин5 за 800лв,а втората с дейтън за 340лв.Мога да кажа,че дейтънчето се представи по-добре

Да не говориме,че всеки сезон да ги продавам все ще съм си с нови гуми на смешна цена,която ще трябва да доплатя!Това при скъпите гуми няма как да стане,защото няма кой да ми ги плати по 200лв/бр след първата зима

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
И аз пробвах дейтън и съм с тях. Не винаги евтиното е некачествено.
Благодаря, а някой карал ли е с Dunlop 5? Adac тази година ги слагат на първите места, при 16 и 17. Дори са една идея по-евтини от Michelin 5 i Continental
- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
Някой да препоръча или да има мнение за 195-65-15 чивати зимни гуми ?
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Тази година сефте ще съм с тоя размер и доста се чудих, основно между KLEBER KRISALP HP3 и FALKEN Eurowinter Hs01 (бюджета беше към 400 лв). Повече клонях към Falken-a, но в крайна сметка заради теста на ADAC, излязъл наскоро, избрах Kleber. Иначе ако ти се дават повечко пари избора е ясен - Continental TS860
Kaто компромисен вариант - Nokian Wr D4. Средна цена, много добра на сняг, но не толкова на мокро.

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Колеги, предстои ми купуване на 4 бр. зимни гуми - 225/45/17. Колебая се между 2 марки Debica Frigo HP2 на 129 лв. и DAYTON DW510 EVO на 110 лв. с шарка подобна на Michelin и Continental. Според вас кои да взема и кои са по-добри?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
streetz написа:Тази година сефте ще съм с тоя размер и доста се чудих, основно между KLEBER KRISALP HP3 и FALKEN Eurowinter Hs01 (бюджета беше към 400 лв). Повече клонях към Falken-a, но в крайна сметка заради теста на ADAC, излязъл наскоро, избрах Kleber. Иначе ако ти се дават повечко пари избора е ясен - Continental TS860Kaто компромисен вариант - Nokian Wr D4. Средна цена, много добра на сняг, но не толкова на мокро.
За нокиан-а бих казал обратното - идеална на мокро, не толкова добра на сняг.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 10 Окт 2017, 11:49, променена общо 2 пъти
iNfoster` написа:Колеги, предстои ми купуване на 4 бр. зимни гуми - 225/45/17. Колебая се между 2 марки Debica Frigo HP2 на 129 лв. и DAYTON DW510 EVO на 110 лв. с шарка подобна на Michelin и Continental. Според вас кои да взема и кои са по-добри?
Моето мнение е, че Debica frigo е по-добрата гума.
Sent from my Lenovo A2020a40 using Tapatalk
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
dextuar написа:За нокиан-а бих казал обратното - идеална на мокро, не толкова добра на сняг.iNfoster` написа:Колеги, предстои ми купуване на 4 бр. зимни гуми - 225/45/17. Колебая се между 2 марки Debica Frigo HP2 на 129 лв. и DAYTON DW510 EVO на 110 лв. с шарка подобна на Michelin и Continental. Според вас кои да взема и кои са по-добри?
За кои Нокиани говориш - WR A3, WR D3, WR A4, WR D4, Hakkapelita?
Както съм писал преди имам опит с WR A3 и WR D3. Първите спяха на 330ката, драпах навсякъде (дори преди да сложа шпера). Вторите бяха върху Тойотата на бащата и той също остана страшно доволен, а не е като да не копа из снеговете. И двата модела бяха отлични и на сняг и на мокро, като честно казано мисля, че А3ката се справяше една идея по-добре на мокро от D3ката, но все пак и размерите им бяха различни- 225/45/17 за първите и 195/65/15 за вторите.
Надявам се тази седмица да ми пристигнат WR A4ките и съответно първия сняг, за да споделя бива ли ги или не на е60.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Wierdo написа:dextuar написа:За нокиан-а бих казал обратното - идеална на мокро, не толкова добра на сняг.iNfoster` написа:Колеги, предстои ми купуване на 4 бр. зимни гуми - 225/45/17. Колебая се между 2 марки Debica Frigo HP2 на 129 лв. и DAYTON DW510 EVO на 110 лв. с шарка подобна на Michelin и Continental. Според вас кои да взема и кои са по-добри?
За кои Нокиани говориш - WR A3, WR D3, WR A4, WR D4, Hakkapelita?
Както съм писал преди имам опит с WR A3 и WR D3. Първите спяха на 330ката, драпах навсякъде (дори преди да сложа шпера). Вторите бяха върху Тойотата на бащата и той също остана страшно доволен, а не е като да не копа из снеговете. И двата модела бяха отлични и на сняг и на мокро, като честно казано мисля, че А3ката се справяше една идея по-добре на мокро от D3ката, но все пак и размерите им бяха различни- 225/45/17 за първите и 195/65/15 за вторите.
Надявам се тази седмица да ми пристигнат WR A4ките и съответно първия сняг, за да споделя бива ли ги или не на е60.
Грешния колега съм цитирал. Говоря за WR D4.
- Amigo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW i8
streetz написа:Тази година сефте ще съм с тоя размер и доста се чудих, основно между KLEBER KRISALP HP3 и FALKEN Eurowinter Hs01 (бюджета беше към 400 лв). Повече клонях към Falken-a, но в крайна сметка заради теста на ADAC, излязъл наскоро, избрах Kleber. Иначе ако ти се дават повечко пари избора е ясен - Continental TS860Kaто компромисен вариант - Nokian Wr D4. Средна цена, много добра на сняг, но не толкова на мокро.
За тези пари можеш да вземеш и Hankook, които не са лоши. А за 450-460 лв ако ти се дават можеш и континентал да вземеш.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Amigo0o написа:За тези пари можеш да вземеш и Hankook, които не са лоши. А за 450-460 лв ако ти се дават можеш и континентал да вземеш.
Взех Клебера вече, уикенда ще ги инсталирам, вързаха се общо 350 лв. Иначе много исках да дам повече пари за гуми, но нямах желание

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
От няколко дни метнах ganz neu Michelin Pilot Alpin 18-ки на комбито. Отдавна не съм карал с Мишлен и ще ми бъде любопитно как ще се представят като застудее и падне сняг.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
Дали има разлика в качеството между BF GOODRICH GFORCE WINTER2 и KLEBER KRISALP HP3 ? Гледам, че са идентични гуми с различна марка.