Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от vicho » 30 Яну 2012, 22:01

първата кола се продаваше преди около няколко месеца за горе-долу същата цена и я някой тогава я купи веднага - за 1 ден :roll: не знам защо пак я продават, но може да има сериозна причина

-----

другите не си струват поне според мен :no:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 30 Яну 2012, 23:11

Здрастииии :mhihi:

Малко да поразпитам и аз относно 330i, ci. (M54B30) - 231 к.с дето е. Разход знам, че зависи от стила на шофиране, ма като гледам колегите го докарват с малко над разхода на 320ка Е36. Регистрация, данък т'ва онва, както и некви вродени болести? С два термостата ли е? Нещо по-специфично по ходавата част, освен носачите с шарнирите? Ръчка. По възможност да не е SMG. (не знам дали всички са така или не).
тенкЮ :yes:
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Потребител
Аватар
Кара: e91 330xd

Мнение от tsotsomanski » 30 Яну 2012, 23:28

Ами разхода е много относителна величина що се отнася до реалния живот. Моя разход се движи в градски цикъл най-често около 14-15/100 и извънградско иколо 9-10/100. Тези показатели мога да ги направя с литър надолу при старание от моя страна и с доста отгоре ако се стъпва яко на газта. Двигателя е с два термостата, общо четири ламбда сонди, два катализатора и т.н., но за мен лично подръжката на автомобила е приемлива спрямо удоволствието, което доставя. Ръчната скоростна кутия преди фейса е с 5 предавки, а след фейса с 6. Освен SMG-то се предлага и нормална автоматична трансмисия. Предполагам, че при нея разхода ще се качи с 1-2 литра за сметка на комфорта, но според при 330ci едва ли той ще е водещия фактор при избора на екземпляр.
Лично мен най-много ме дразнят как са направени уплътненията на вратите при купе версията. Много тъпо са измислени, струват скъпо и като цяло са проблемни. Знам, че някои колеги ги лепят и нямат проблеми, но аз все още не съм предприел тази интервенция. Като се затопли сигурно ще ги оправя. Дано някои от по-знаещите дадат съвети за залепването.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 31 Яну 2012, 5:54

Bavarcho написа:кво дефинираш под грамотно написана обява? съвсем сериозно питам без да се заяждам, кое ти привлече толкова вниманието в писаното?

Грамотният човек, пише грамотно - без правописни грешки, слага запетаи там където трябва и си подрежда мислите добре като пише. Е тази обява по това се различава от 90% от обявите. Грамотният човек е поне средно интелигентен, интересува се, чете и вероятно поддържа добре автомобила си. Към това като прибавим и снимките на колата, на които изглежда доста запазена, към това като прибавим и цената (въпреки че вероятно доста хора ще кажат МНОГО Е) на мен ми се вижда адекватна - има голяма вероятност това да е автомобил в категорията "читава бройка", сиреч струва си да се провери на място. Понеже 2 пъти купувам автомобил от частно лице, а не от авто-къща, което според мен има доста плюсове, та в тези случаи има голямо значение какъв е продавача, по него можеш да разбереш доста за автомобила :idea:

Потребител
Аватар
Кара: 330xd avtomat

Мнение от Nikolay VT » 31 Яну 2012, 10:49

До колегата Тасков.Дали щее D или ГИ,разхода е еднакьв.Газ 11.5-12 а нафта 6-6.5 средно и като сложиш 1000 лв минимум за ГИ и също така,че палиш и караш от време на бензин,смятай?!Споделям ти го от опит не е научна фантастика.И ако цената е сравнително ниска,не се притеснявай.Защото можеш да купиш също така някоя напудрена "мърша" за 2-3 бона горница.Успех и да се похвалиш .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530D xDrive

Мнение от Ciki » 31 Яну 2012, 11:31

BLShark написа:...И ако може да кажете някое мнение и за тази http://www.cars.bg/u471733

Преди около 2 месеца (ноември ако не се лъжа) я гледах тази кола много обстойно...покарах я и някак си не ме грабна... имаше нещо което ме притесняваше иначе бях готов с парите които тогава бяха близо 15к.

При проверка по ВИН излезе, че колата ако не се лъжа беше на около 250к 2009 година...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 31 Яну 2012, 13:01

Ciki написа:
BLShark написа:...И ако може да кажете някое мнение и за тази http://www.cars.bg/u471733

Преди около 2 месеца (ноември ако не се лъжа) я гледах тази кола много обстойно...покарах я и някак си не ме грабна... имаше нещо което ме притесняваше иначе бях готов с парите които тогава бяха близо 15к.

При проверка по ВИН излезе, че колата ако не се лъжа беше на около 250к 2009 година...

някой е решил да я продаде обаче.... вчера беше 13300, днес е 12800...

ако продължава така, ще я купя аз, нищо, че не ми трябва :lol:
Последна промяна sub_eleven на 31 Яну 2012, 13:08, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2012, 13:04

sub_eleven написа:
Ciki написа:

някой е решил да я продаде обаче.... вчера беше 13300, днес е 12800

:banghead: - еми явно е на зор,но определено мисля,че си заслужава да се погледне :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: 323ci

Мнение от the_dentist » 31 Яну 2012, 13:17

the_dentist написа:Здравейте колеги, някакво мнение за тези две коли:
http://www.cars.bg/u574361
http://www.cars.bg/u496179
а и в какво точно се различат една от друга? Мерси предварително!

Мнения...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ciki » 31 Яну 2012, 13:48

Gqbriel написа:
sub_eleven написа:
Ciki написа:

някой е решил да я продаде обаче.... вчера беше 13300, днес е 12800

:banghead: - еми явно е на зор,но определено мисля,че си заслужава да се погледне :yes:

Разбира се, че си заслужава... това, че на мен не ми е харесало нещо си незначи, че на някой друг няма да му хареса... все пак колата си е поддържана и си има доволно екстри което никак не е за пренебрегване... въпреки, че е на 250к-300к+км.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2012, 13:57

Ciki написа: въпреки, че е на 250к-300к+км.
- как точно разбра че на около 300 000км ?!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 31 Яну 2012, 13:58

Ciki написа:При проверка по ВИН излезе, че колата ако не се лъжа беше на около 250к 2009 година...

Това пък как го видя с ВИН проверка :?:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2012, 14:06

latrel написа:
Ciki написа:При проверка по ВИН излезе, че колата ако не се лъжа беше на около 250к 2009 година...

Това пък как го видя с ВИН проверка :?:

Само при дилър - ако обаче колата има сервизна история :yes: иначе хабсурдно по ВИН ,ако иам друг начин искам и аз да знам... :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Ciki » 31 Яну 2012, 14:54

Във всеки оторизоран сервиз на БМВ могат да ви дадат информация за това каква е сервизната история на колата както и последно записаните километри при последното си посещение в оторизоран сервиз... Разбира се това се плаща както може и да се предположи...

@Gqbriel - рядко са колите без сервизна история... Когато кола влезе в оторизоран сервиз първото и задължително нещо което правят е да запишат км. Както и всички показатели при приемането в сервиза...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 31 Яну 2012, 15:27

Ciki написа:Във всеки оторизоран сервиз на БМВ могат да ви дадат информация за това каква е сервизната история на колата както и последно записаните километри при последното си посещение в оторизоран сервиз... Разбира се това се плаща както може и да се предположи...

@Gqbriel - рядко са колите без сервизна история... Когато кола влезе в оторизоран сервиз първото и задължително нещо което правят е да запишат км. Както и всички показатели при приемането в сервиза...

Ако са от италия не седят така нещата - на всички ни е ясно това което казваш,но говорим за въпросната :yes: ако имаш ВИН е едно...как и откъде си е твоя работа разбира се,ако действително това което казваш е така...мисля,че собственика (Ако не знае) трябва да узнае :dunno:
Не е задължително да се плаща за сервизната история :mhihi: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46