ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525d AT

Мнение от Jenerala » 27 Юни 2008, 15:18

angel.tr написа:Ура,ся като се заслушах и мойто си тупка леко на 1-ва. Тъкмо взех да се притеснявам да не са ми пробутали дефектно! :lol:

:mhihi: Добре дошъл в клуба :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexandrovi » 27 Юни 2008, 15:24

и аз,и аз ми може да си направим клуб на ,,тупкащите задници,, много сме силни сме. :bgflag:

Потребител
Аватар

Мнение от emol » 30 Юни 2008, 9:54

моята също тупка на първа, а е на 57000 км. маслото в диференциала е като ново. Изобщо има ли някой на който не му тупка, нека да пише за да знаем дали да се филмираме с този проблем, или това не е проблем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 30 Юни 2008, 10:50

според мен всички говорите за различни видове тупкане. Колите са ни със задно е при включване на скорост няма как никъв звук да не идва изотзад. И той също може да се тълкува като тупкане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexandrovi » 30 Юни 2008, 12:10

kasabov написа:според мен всички говорите за различни видове тупкане. Колите са ни със задно е при включване на скорост няма как никъв звук да не идва изотзад. И той също може да се тълкува като тупкане.
...недей така колега,това не са жигули за да е нормално на е36-цата никога не съм чувал шумове отзад.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60,530Д
Мечтае да кара: влака

Мнение от ivo752 » 30 Юни 2008, 19:10

alexandrovi написа:
kasabov написа:според мен всички говорите за различни видове тупкане. Колите са ни със задно е при включване на скорост няма как никъв звук да не идва изотзад. И той също може да се тълкува като тупкане.
...недей така колега,това не са жигули за да е нормално на е36-цата никога не съм чувал шумове отзад.
Да бе те и Жигулитата не тупкат току-така :mhihi:
Последна промяна ivo752 на 30 Юни 2008, 19:18, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rdk » 01 Юли 2008, 13:47

Scouser написа:Питайте Стоян7777 обаче това тупкане е много лошо. По принцип от скапаните тампони на дифа се разцепва дъното на багажника от рамата на колата и се получава тупкане. При на Стоян случея дилъра излезна печен и БМВ си платиха за чялостно сменяне на пода на бажника и заварки и подкрпяне и тн. Знам че беше нещо от рода на $5000-$6000 работа. В БГ съм съгурен че ще е по-евтино но пак си е голяма играчка.
Ето ви малко четиво.

при мен излезна че е точно това
500 - 600 лв ще е оправянето

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Юли 2008, 9:10

alexandrovi написа:и аз,и аз ми може да си направим клуб на ,,тупкащите задници,, много сме силни сме. :bgflag:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: тва ми хареса "тупкащите задници"

е тука има една тема на колегата lubenti дето каза, че много лесно решил проблема със смяна на един тампон ше видиме дали ше даде още подробности точно кой, че и аз съм се разтупкал нещо :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 03 Юли 2008, 9:44

Колеги... днес взех тампоните отзад, взех нови амортесьори, подложка за тях, плаващи втулки (буренцата), нови прахоловители...
При мен не се чуваше това тупкане, а направо си скъсах тампона !
Сложих 17"ките с чисто нови гуми, взех да я мъча колата и след няколко дрифт-а направо ги изпокъсах отзад !

Оказа се че ми е подсилена ламарината (там където гние и се къса)
Проблема е че за смяната на тези тампони ми взеха 80 лв... и почти цял ден работа... майстора ми каза че се сменяли супер гадно...

Сега ми остана само проблема с реглажа на задния мост - някой може ли да каже къде могат да ми направят наистина читав реглаж ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kopchev » 03 Юли 2008, 10:23

Колега, къде ти извършиха тази услуга, че и аз съм за сервиз,а не мога да я търпя така

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 03 Юли 2008, 10:31

kopchev написа:Колега, къде ти извършиха тази услуга, че и аз съм за сервиз,а не мога да я търпя така

Горе при Килията в люлин

Потребител
Аватар

Мнение от peter_dilov » 09 Юли 2008, 14:55

И аз имам същия звук при 1ва и задна като при вкючване на задна си е направо тътен :) ама ми казаха в сервиза че е тампон тва и скоро ще сменям дискове и накладки и ще оправя и тоя проблем. А вие кво разправяте че не във всеки сервиз може да се направи смяната на тоя тампон тва вярно ли е защото момчето от моя сервиз каза че няма проблеми не било толко сложно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rappa » 10 Юли 2008, 12:17

пичове, да споделя и аз :

купих си 330д преди година и непомня за тоз тътен ама нешто ми виеше бех сигурен че е диф та си купх нов. слойих го и вие :mhihi:
едната поуоска замяташе с не повече от 1.5 -2 мм. не ми се верваше да е от нея ама нова и на подемника. тръгвам вие :mhihi: :mhihi:
та ми писна и си купих висящ лагер и карето от към диффа. немаха признаци но като сложих новите и заспа. по това време го видехме и тампона на диффа тоя тегавия и него го купих ама ми е оште в багажника :mhihi: :mhihi: .

та по едно време ми се чува това от което се оплаквате и вие:
1ва и "туб" глухо не на метал и доволно дразнешто викам си е го е тампона се скъса и сега ща неща ше го сменя. днеска утре може би 2-3 седмици и ми се струва че се засилва. ама нема време и карам
неколко старта и стана непоносимо(пилот спорт 255/35 18' нови са отзад)

когато я дигнах на крика не ми се верваше единия тампон между моста и купето се беше ИЗТРЪГНАЛ от купето(тампона здрав а планката за която се завива болта беше изтарбушила ламарината от долу) :shock: :shock: :shock:

на ръчна на подемкита 1ва -задна имаше поне 7-8см луфт

не взех решение веднага и отедох в ДАРО 3-4к (смяна на пода :kuku:) и тава ми беше достатъчно:
на подемника един ден демонтаж на всичко от зад
на следващия АРГОН и много добър заварчик поне си личеше точно как е седяла планката секви лазила за корозия и зглабяне и реглаж и край. :mhihi: :mhihi:

заводско тези планки ги заваряват с точкови заварки 4 точко :mhihi:

аз я обиколих от всякъде с аргона и мисля че е поздраво от заводското 8) 8)

всичко това го пиша за да знаете че не боли толкова :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rdk » 10 Юли 2008, 12:46

после се налага реглаж на заден мост .. а?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rappa » 10 Юли 2008, 14:58

е аз го свалих, остава и регулиран да го монтирам :mhihi: :mhihi:

между другото много съм даволен от реглажа в Дианата на ботевградско (немат много работа и не третупкват нещата :winky:

успех

ПредишнаСледваща

Назад към E46