Е46 320д VS 725tds
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
BAYRON написа:Ще направя още едно включване по темата.
Както един колега спомена единствената прилика на двата двигателя е дизеловото гориво.![]()
Едната е 6 пък другата е 4 цилиндрова и мисля от там тръгва спора със усещането и вървежа.
Този който е карал 6-така и знае как върви трудно се съгласява с обратното мнение. просто на ТДС-са му трябват обороти да се поразвърти и чак тогава показва мускули. Докато д-то по- бързо реагира на настроението на водача, но пак казвам само защото е 4 цилиндъра и работата на мотора е в друг ритъм. Като тръгнат колите 320 не блести с нищо пред тдс-са дори му отстъпва. със 150те коня д-то ще има разлика макар и да не съм карал такава, но съм карал 163 е90 и има разлика .Обаче нова кола и кола на 15 години все ще има разлика .Аз дълбоко се покланям на ТДС-са защото е един сполучлив мотор на БМВ, а БМВ има доста сполучливи двигатели и той е един от тях. От 84-85 до излизането на тдс-са през 92 година /по-горе сбърках бях написал 91/ БМВ са извървяли толкова много път че подминават мерцедес който има 40 годишна история на дизела в леките автомобили. Подминават го не само в динамика а и в надеждност. Забележете подчертавам надеждност. Вярно е че поостаряха и станаха капризни относно подръжката, но това не е трактор ЮМЗ това е БМВ и иска пари за подръжка.
320 е46 кола съчетала лукса с усещането на пътя.Но всяко съчетание води до компромиси. Ако искате 100% усещане е30 е колата съвсем сериозно с еднае 30 318 ис съм усещал това което с е90 и с 250 да я карам не мога да усетя . Дано да ме разберат колегите БМВ е кола в която и в гаража да седя пам ми е кеф и затова аз БМВ та неща да сравнявам аз всички ги обичам![]()
:bowdown:
П:С за сведение е38 725 е 1850 кила какви два тона и половина толкова е X5
725тдс е един разкошен автомобил. а е46 е истинска красавица било то и 316-ка.
Приятна вечер
абе не е като да не караме дизели и да знаем колко е сполучлив като става въпрос за разход/вървеж ... друго си е 320д ... за това може с ръка на сърцето да кажа няма такъв разход/вървеж ... така че тея дизели ТДСки нещо не са доизпипани .. за тоя си вървеж и двигатели другите марки са доста по добре

- Niki Lauda
- Е36 фен
-
- Кара: каквото има
TDS-ката с доста стар мотор жече така че просто няма база за сравнение.Докато при 320D мотора прави революция за BMW след 2001 това е един от първите мотори на BMW с comon-rail.
Niki Lauda
добре де коя марка в началото на 90-те е конурент на тдс-са
винаги новото е по добро от старото тук не споря все едно да споря че 2.4 е по добър от ТДС-са.
Ако сравнявате хубаво и ново 320 с някой котурний ТДС щото вече повечето са такива съм съгласен. Но аз съм фен на 6 цилиндровия двигател било то и ТДС.
"А за капризността на двигателя"също имам резерви към такива изказвания. За 1500 лева ще направя такава профилактика на ТДС че ще го направя "нов"а накомънрейла мога да купя две дюзи. Така че ако трабва да правя нещо сериозно по двигателя сумата се умножава по 2 по 3.
ПС Когато си купувам дизел си приготвям мин 20-30% повече от цената на бензиновия еквивалент
винаги новото е по добро от старото тук не споря все едно да споря че 2.4 е по добър от ТДС-са.
Ако сравнявате хубаво и ново 320 с някой котурний ТДС щото вече повечето са такива съм съгласен. Но аз съм фен на 6 цилиндровия двигател било то и ТДС.
"А за капризността на двигателя"също имам резерви към такива изказвания. За 1500 лева ще направя такава профилактика на ТДС че ще го направя "нов"а накомънрейла мога да купя две дюзи. Така че ако трабва да правя нещо сериозно по двигателя сумата се умножава по 2 по 3.
ПС Когато си купувам дизел си приготвям мин 20-30% повече от цената на бензиновия еквивалент

BAYRON написа:добре де коя марка в началото на 90-те е конурент на тдс-са

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
BAYRON написа:добре де коя марка в началото на 90-те е конурент на тдс-савинаги новото е по добро от старото тук не споря все едно да споря че 2.4 е по добър от ТДС-са.
не говоря за конкурентност а за вървеж/разход ... като кажа на някои че 1.7 харчи 7-8-9 градско и викат ти ебем БМВто

ако имаш данни дай да видим дизелите на другите марки колко харчат и тогава да си говорим пак ... не сам в час с колите

не ми се обсъждат много други марки, но щом искаш ще ти кажа
пряко към конкурентите мерцедес и ауди - съответно 2.5 тд на мерцедес и 2.5 тди на ауди - и двата са по 115 кс до 95г. а тдс излиза 3г. преди това. разхода на моя тдс 2.5 е 8 в града, изключвам адските задръствания напоследък.
та по въпроса вървеж и разход - извода се налага от самосебе си

пряко към конкурентите мерцедес и ауди - съответно 2.5 тд на мерцедес и 2.5 тди на ауди - и двата са по 115 кс до 95г. а тдс излиза 3г. преди това. разхода на моя тдс 2.5 е 8 в града, изключвам адските задръствания напоследък.

- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
BAYRON написа:не ми се обсъждат много други марки, но щом искаш ще ти кажа![]()
Разхода е много относително нещо, ама 8/100 в града няма как да стане, то по книга е към 10/100 за нов автомобил

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
BAYRON написа:на трета серия сори око съм подвел някой
Бате 8/100 харчи малкия ТДС

Да наистина ТДС е 6 цилиндров, но няма нищо общо с класическите 6-цилиндрови бензинови шестаци на БМВ

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- suravia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325tds
е моя трактор си горва начи
9.5-12л градско
6-8.5л извьн гр
с ново гнп и ангренаж комплект.

9.5-12л градско
6-8.5л извьн гр

с ново гнп и ангренаж комплект.
Облицовки на сгради с ал.композитни панели(etalbond)

- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
Колеги снощи се прибрах от Германия със новата седмица . Колага я карах на ход до България . Обедих се че е една невероятна кола предлагаща лукс и конфорт. По мое мнение е по добра от старата ми 320д-ка.
Става въпрос за 725 тдс . Тъмно син металик, ел пакет, климатроник, сензор за дъжд, парктроник, ел кожени седалки с подгряване и памет, ксенон , оригинална бмв ел щора, автопилот, навигация и телевизия, ченджър с 6 диска, ASC
Очаквах да е по тромава но се оказа че доста добре си се държи да пътя. Единствено е малко тромава при потеглянето ама се пак си е над 2 тона кола. Лично аз съм много доволен от ТДС мотора незнам сигурно съм случил на запазен мотор макар, че е на 240 000км .
Сичко по колат е 6 единствено трябва да и взема няколко дреболиики ако някои ги има тези неща или може да помогне драснете едно саобщение. И тарсене по моргите е вариант.Та става въпрос за:
Предното капаче кадето се завива това за дърпането
Това за дърпането
Задна лява долна лаисна която е под вратата
Капаче за задния теглич
Става въпрос за 725 тдс . Тъмно син металик, ел пакет, климатроник, сензор за дъжд, парктроник, ел кожени седалки с подгряване и памет, ксенон , оригинална бмв ел щора, автопилот, навигация и телевизия, ченджър с 6 диска, ASC
Очаквах да е по тромава но се оказа че доста добре си се държи да пътя. Единствено е малко тромава при потеглянето ама се пак си е над 2 тона кола. Лично аз съм много доволен от ТДС мотора незнам сигурно съм случил на запазен мотор макар, че е на 240 000км .
Сичко по колат е 6 единствено трябва да и взема няколко дреболиики ако някои ги има тези неща или може да помогне драснете едно саобщение. И тарсене по моргите е вариант.Та става въпрос за:
Предното капаче кадето се завива това за дърпането
Това за дърпането
Задна лява долна лаисна която е под вратата
Капаче за задния теглич
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
честито
нещата , които търсиш най-добре си ги вземи нови, не са скъпи
Явно са я дърпали наскоро , но щом си се прибрал успешно - това е важното
безаварийно отсега нататък 

- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i