AGR-клапана- със или без него-
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kok4o написа:Последно какъв е ефекта от изолирането на AGR?Има ли послетцвия за мотора при изолирането на е46 320д 136кс?
Има

Si non confectus, non reficiat.
- kok4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
- Мечтае да кара: MMMMMMM
- starterwrc
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: М3 Е46
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
starterwrc написа:Белите дробове на баварката са по-чисти, а оттам ти си направи заключението!

при мен загряваше нормално т.е. малко по бавно, но в крайна сметка дава грешка. Чистя я и след 10км пак е там. За това за сега съм го включил да работи
Видях грешката инпа-та
дис едва ли някога ще подкарам 
Видях грешката инпа-та

Последна промяна © на 13 Юли 2009, 23:00, променена общо 1 път
- milennyc
-
-
© написа:при мен загряваше нормално т.е. малко по бавно, но в крайна сметка дава грешка. Чистя я и след 10км пак е там. В крайна сметка за сега съм го включил да работи
Видях грешката инпа-тадис едва ли някога ще подкарам
Ееееееееееееее ела до Пловдив на кафе и ще го подкараме спокойно.
А точно че загрява по бавно и дава грешка. И определено върви по добре когато е чист клапана. И аз съм БЯХ с изключен но сега може и да напускам Е46

- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
Някой може ли да ми обясни защо постоянно АГР-а записва грешка в компа а НЕ е изолиран и е чист(беше си чист като я купих колата,-но не съм гледал колекторите как са).Чистя грешката мина 10км и пак.И имам едно неприятно заглухване на мотора като дам газ а иначе се анбира добре.Дали има нещо общо и защо трупа грепки постоянно?
- milennyc
-
-
© написа:тя и инпа-та едва се държи, днес да търся тия живи данни и нещо стана (на немски)и после нямаше палене
добре че си спомних последователността за чистене на грешки и запали
За Е46 понякога минава на немски.... макар че е на АНглийско уж

- milennyc
-
-
tOnkO_lOnkO написа:Някой може ли да ми обясни защо постоянно АГР-а записва грешка в компа а НЕ е изолиран и е чист(беше си чист като я купих колата,-но не съм гледал колекторите как са).Чистя грешката мина 10км и пак.И имам едно неприятно заглухване на мотора като дам газ а иначе се анбира добре.Дали има нещо общо и защо трупа грепки постоянно?
Не е от грешките колега, като ги изчистиш върви ли по добре?! Търси другаде проблема и най вероятно е клапана за управление на турбото, променлива геометриа или дебитомер..... а може и още куп други неща
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
milennyc написа:tOnkO_lOnkO написа:Някой може ли да ми обясни защо постоянно АГР-а записва грешка в компа а НЕ е изолиран и е чист(беше си чист като я купих колата,-но не съм гледал колекторите как са).Чистя грешката мина 10км и пак.И имам едно неприятно заглухване на мотора като дам газ а иначе се анбира добре.Дали има нещо общо и защо трупа грепки постоянно?
Не е от грешките колега, като ги изчистиш върви ли по добре?! Търси другаде проблема и най вероятно е клапана за управление на турбото, променлива геометриа или дебитомер..... а може и още куп други неща
ами той си е чист.и колата върви добре просто глъхне,-нацхе набира много добре,-не пуши,нямам разход на масло всичко е на 6 просто глъхне и си мислех дали не е от АГР-а защото единствените ми грешки са свещ и АГР.А аз съм с 136 к.с нали съм без променлива геометрия?
- milennyc
-
-
tOnkO_lOnkO написа:Някой може ли да ми обясни защо постоянно АГР-а записва грешка в компа а НЕ е изолиран и е чист(беше си чист като я купих колата,-но не съм гледал колекторите как са).Чистя грешката мина 10км и пак.И имам едно неприятно заглухване на мотора като дам газ а иначе се анбира добре.Дали има нещо общо и защо трупа грепки постоянно?
Прегледай всички маркучета за вакуума, другия вариант е да ти е прецакан управляващия клапан( Presure converter) и последния е да е скъсана самата мембрана на егр. Но щом ти набива грешка значи не работи, нищо, че е закачено всичко.
- tOnkO_lOnkO
- кандидат ентусиаст
-
а каква е тази мембрана на АГР-а?Някой може ли да я покаже на схема и за какво служи.
Под управляващ клапан разбираш клапана на турбото нали?

Мембраната е "балончето" на самия егр, там дето забиваш маркучето, а за клапана да същия като на турбото, но си е съвсем отделен(взаимно заменяеми са доколкото знам). Тръгни по маркучето от егр-а и ще стигнеш до клапана
.
Който е пропуснал тази тема да я прегледа, интересна е : http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=156992
Почистването на това филтърче на клапана за егр ми оправи изпушването при педал до ламарината. Но ще го сменям скоро за по сигурно
.

Който е пропуснал тази тема да я прегледа, интересна е : http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=156992
Почистването на това филтърче на клапана за егр ми оправи изпушването при педал до ламарината. Но ще го сменям скоро за по сигурно