Газов инжекцион - КОЛКО ????
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Re: Газов инжекцион - КОЛКО ????
Няма колега, спокойно си карай. Гелдам горе колегата vavilon има проблеми с ограничителя, при мен за сега държи. Казжам до горе и на 40л сипва макс 36.
- OkObOkO
- Потребител
-
- Кара: 1.9 TDI
- Мечтае да кара: 335d
mistyrain написа:Няма колега, спокойно си карай. Гелдам горе колегата vavilon има проблеми с ограничителя, при мен за сега държи. Казжам до горе и на 40л сипва макс 36.
Колега ако си с 40л. бутилка и ти пълни спокойно 36л., то ограничителя ти не е в норма
Трябва ~ 20% т.е. 8л. да ти остават празни и при достигане на 80% съчмата да почва да бие. Друг е въпроса, че на ГИ ти не изразходваш на 100% газта от бутилката, когато ти свършва, така както при моно инжекция, поради нужното налягане. Следователно ти слагаш 36л. и напълно вероятно 1л. в бутилката
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
mistyrain написа:Няма колега, спокойно си карай. Гелдам горе колегата vavilon има проблеми с ограничителя, при мен за сега държи. Казжам до горе и на 40л сипва макс 36.
Да, ограничителя вече тотално отказа.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Да, тя бутилката е 40.5 мисля, и 37 се изфурлих малко аз ама 35 -36 слага. тука незнам дали се е преебал защото от самото начало винаги толко е пълнила. Според мен не ми е проблема ограничителя а това какво пише на колонките. Много хора като им заредят некаде толко много газ в интерес на истината не мианват повече защото не е сипано толко а брояча лъже.
- OkObOkO
- Потребител
-
- Кара: 1.9 TDI
- Мечтае да кара: 335d
От 6г. карам нон стоп на газ и нивомера си ми работи, както първият ден. Отчита правилно и пълни нужното количество. А проблема с отчитането на колонката и количеството влезнала газ, не съм го имал от години
газ зареждам само от лукойл и омв.
Може да са заложили само 10% при твоя нивомер знам ли
Аз 6-та година повече от 80% от обема на бутилката газ не съм вкарвал

газ зареждам само от лукойл и омв.Може да са заложили само 10% при твоя нивомер знам ли

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Дам, 10% е това което неможе да се зареди. Горе колегата казва 20% ама това да неможеш да си ползваш 1/5 от бутилката ми се струва множко 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Моята 35 литрова бутилчица засега - един месец и 1500 км. не са я пълнили с повече от 30 литра. Зареждам само на големите вериги бензиностанции.
Хареса ми на Шел - Ромпетрол и ОМВ. Най-много на Ромпетрол.
Малко разхода не ми харесва от Шел за 100 км. смесено 50/50км. изхарчи 11л. газ. Градско 13.5л. газ. Бензин е 11л. градско - 8л. извънградско.
Ама като се има предвид че е изкарана буксата на умрелия дебитомер май е нормален разхода ми?
Хареса ми на Шел - Ромпетрол и ОМВ. Най-много на Ромпетрол.
Малко разхода не ми харесва от Шел за 100 км. смесено 50/50км. изхарчи 11л. газ. Градско 13.5л. газ. Бензин е 11л. градско - 8л. извънградско.
Ама като се има предвид че е изкарана буксата на умрелия дебитомер май е нормален разхода ми?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Точно така. Разхода ти е завишен от дебитомера. Ти доста пестеливо караш...дори и с развален дебитомер. 
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Аз пък съм най-доволен от Еко. Най-много км навъртам от там. Май обаче изкривихме темата...
- Демирев
- ентусиаст
-
Баси мамата и проблеми без край
На прибиране към къщи при 20 л. газ в бутилката почти на 75% пълна за три километра светна червената лампа за газта и изпищя че няма газ
Премина си всичко точно на бензин и паркирах в гаража.
На бутилката показва че е на средата пропана...гледам бушончето за газовия инжекцион здраво - ама не ще да прехвърля на газ и това си е!
Айде еби мама му че за 120 км. смесено - 60 км. градско и 60 извънградско ги няма 15 литра - ама и да не ще да мине на газ сега пък
Тоя счупен дебитомер май съвсем побърка и газовия инжекцион и настройките му
Уж всичко италианско по газ инжекцията и части над средния клас - ама пак проблеми.
На прибиране към къщи при 20 л. газ в бутилката почти на 75% пълна за три километра светна червената лампа за газта и изпищя че няма газ
На бутилката показва че е на средата пропана...гледам бушончето за газовия инжекцион здраво - ама не ще да прехвърля на газ и това си е!
Айде еби мама му че за 120 км. смесено - 60 км. градско и 60 извънградско ги няма 15 литра - ама и да не ще да мине на газ сега пък
Тоя счупен дебитомер май съвсем побърка и газовия инжекцион и настройките му
Уж всичко италианско по газ инжекцията и части над средния клас - ама пак проблеми.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Нямаш налягане...виж маркучите към "MAP" сензора да не са разкачени
или филтъра да не се е запушил - кога си го сменял последно?
а това с показанията, ако откача (на моята) например буксата на "МАП" сензора или
му извадя маркуча..започва веднага да свети червено и да пищи и обръща на бензин
П.П. провери дали отварят и двата клапана..този на сондата и отпред преди изпарителя..
или филтъра да не се е запушил - кога си го сменял последно?
а това с показанията, ако откача (на моята) например буксата на "МАП" сензора или
му извадя маркуча..започва веднага да свети червено и да пищи и обръща на бензин
П.П. провери дали отварят и двата клапана..този на сондата и отпред преди изпарителя..
Последна промяна Батман на 18 Юли 2013, 19:52, променена общо 2 пъти
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Запушен филтър на клапана ?
Ако е зададено високо налягане на газта за превключване може да остане половин бутилка газ и пак да пищи и обръща на бензин.Това е защото ако караш продължително време с висок разход на газ бутилката замръзва и налягането пада.
Винаги го слагам налягането на 0.2 - 0.3 бар така остават не повече от 2-3 литра газ и се усеща като вземе да свършва .
Ако е зададено високо налягане на газта за превключване може да остане половин бутилка газ и пак да пищи и обръща на бензин.Това е защото ако караш продължително време с висок разход на газ бутилката замръзва и налягането пада.
Винаги го слагам налягането на 0.2 - 0.3 бар така остават не повече от 2-3 литра газ и се усеща като вземе да свършва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Демирев
- ентусиаст
-
Въздушния филтър е сменен преди три седмици с масления и горивния. На 1000 км. са немски.
Направи ми впечатление че откакто откачихме буксата с колега от форума на дебитомера вървежа на колата стана много добър..но и разхода се вдигна осезаемо с над 2.5 литра. От 9.5 л. отиди на над 12-13л. газ...не карам много градско..повечето е смесено и все дълго понеу 25 км. преди да се угаси.
Направи ми впечатление че откакто откачихме буксата с колега от форума на дебитомера вървежа на колата стана много добър..но и разхода се вдигна осезаемо с над 2.5 литра. От 9.5 л. отиди на над 12-13л. газ...не карам много градско..повечето е смесено и все дълго понеу 25 км. преди да се угаси.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Нормално .По добре си намери дебитомер .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Демирев
- ентусиаст
-
То че ще купувам е ясно - ама не днес и утре че Боша златен.