Зимни гуми е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Зимни гуми е46
Незнам за мястото но моя професор казваше гуми след 45та седмица- НЕ! 

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Gqbriel написа:Незнам за мястото но моя професор казваше гуми след 45та седмица- НЕ!
Това и аз съм го чувал плюс,че годността и в склад е 3 или 5години.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Gqbriel написа:Незнам за мястото но моя професор казваше гуми след 45та седмица- НЕ!
Искаш да кажеш произведени след 45-тата седмица на годината? Летните ми са 52-ра

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
А сети се де - празниците и самия край на годината,настроението като цяло е по лежерно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Това ще ми е 8ма зима с BMW...експериментирал съм и с нискобюджетни и със скъпи гуми...
За себе си съм разбрал едно - по-хубаво от чисто нова зимна гума - няма!
Като се абстрахираме от чисто финансовата страна - остава тази с начина на мислене
Като съм разговарял с приятели...май се делим на три вида собственици на БМВ (относно зимните гуми).
1. Тези с втора ръка гуми на по 1-2 сезона (доста добри гуми)
2. Тези с нови гуми, който гуми после се карат 2-3-4 сезона, хвърлят се и се вземат нови.
3. Последната категория, който като мен купуват чисто нови гуми веднъж, карат ги през зимата, а преди следващият сезон ги продават, доплащат още малко и пак си купуват нови гуми...по този начин от няколко години насам карам само и единствено с чисто нови гуми.
Предвид това, че ги слагам и махам навреме - продаваните гуми са в перфектно състояние на не повече от 4000-6000км (който пробег в зимният сезон не ги амортизира особено, което означава, че пазарната им цена е с около 25-35% по-ниска от тази на нова...и се продават безпроблемно). (за пример - 4те ми гуми с Continental TS 850 ми излезнаха 720 лева (пазарна цена над 900лв.), тази година ги продадох на 500 лева, ще доплатя още 200-250 лева и отново ще съм с чисто нови гуми)...доплащането е в размер на 4 гуми втора ръка със сносен грайфер (70-80%), но на 2-3-4 години, което не ме устройва особено.
В крайна сметка - пътувайки доста през зимата (за въпросните 3-4 месеца навъртам около 5000км) - предпочитам да съм спокоен и в града и извън него.
4. .... винаги има и 4ти вид - тези, който по една или друга причина карат с галоши, летни гуми, гуми на по 5-6-7-8-9 години от производството им...не мисля да ги коментирам.
За себе си съм разбрал едно - по-хубаво от чисто нова зимна гума - няма!
Като се абстрахираме от чисто финансовата страна - остава тази с начина на мислене

Като съм разговарял с приятели...май се делим на три вида собственици на БМВ (относно зимните гуми).
1. Тези с втора ръка гуми на по 1-2 сезона (доста добри гуми)
2. Тези с нови гуми, който гуми после се карат 2-3-4 сезона, хвърлят се и се вземат нови.
3. Последната категория, който като мен купуват чисто нови гуми веднъж, карат ги през зимата, а преди следващият сезон ги продават, доплащат още малко и пак си купуват нови гуми...по този начин от няколко години насам карам само и единствено с чисто нови гуми.
Предвид това, че ги слагам и махам навреме - продаваните гуми са в перфектно състояние на не повече от 4000-6000км (който пробег в зимният сезон не ги амортизира особено, което означава, че пазарната им цена е с около 25-35% по-ниска от тази на нова...и се продават безпроблемно). (за пример - 4те ми гуми с Continental TS 850 ми излезнаха 720 лева (пазарна цена над 900лв.), тази година ги продадох на 500 лева, ще доплатя още 200-250 лева и отново ще съм с чисто нови гуми)...доплащането е в размер на 4 гуми втора ръка със сносен грайфер (70-80%), но на 2-3-4 години, което не ме устройва особено.
В крайна сметка - пътувайки доста през зимата (за въпросните 3-4 месеца навъртам около 5000км) - предпочитам да съм спокоен и в града и извън него.
4. .... винаги има и 4ти вид - тези, който по една или друга причина карат с галоши, летни гуми, гуми на по 5-6-7-8-9 години от производството им...не мисля да ги коментирам.
- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Доста изчерпателен отговор,и най добре е да се карат с чисто нови зимни.А колега може ли да кажеш колко цола са ти зимните джанти.То при мен по малко от 17 ки не влизат така ,че съм личен от по евтини гуми
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Да покрепим Димитроф. Гумата е само една Continental ContiWinterContact TS 850... с 4нови и за този сезон.. цената е около 1600лв за 4тирите 225/45/17
Ако изключим галошите или остарял ДОТ гума, всеки карал с такива и други може лесно да направи разлика.
Не го казвам само аз и по най-различни тестове тази гума е ТОП.
Ако изключим галошите или остарял ДОТ гума, всеки карал с такива и други може лесно да направи разлика.
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
сигурен съм, че са хубави гуми, не съм ги карал,
но цифрата е брутална според мен,
аз карах с нокиан 225/45 17 и да ви кажа бях доста доволен,
а съм карал и по-сняг бая и магистрално и бързо и тн.
не виждам как ще се получи почти 2 пъти повече каквото и да е
от гумата при почти двойната разлика в цената ...
но цифрата е брутална според мен,
аз карах с нокиан 225/45 17 и да ви кажа бях доста доволен,
а съм карал и по-сняг бая и магистрално и бързо и тн.
не виждам как ще се получи почти 2 пъти повече каквото и да е
от гумата при почти двойната разлика в цената ...
Последна промяна K_Ilkov на 01 Окт 2013, 15:31, променена общо 1 път

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- cecko93
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 323ciA
- Мечтае да кара: BMW E92 M3
Колеги може ли мнение за Nexen Winguard Sport 225/45/17 ? 

- mustang1986
- ентусиаст
-
cecko93 написа:Колеги може ли мнение за Nexen Winguard Sport 225/45/17 ?
Виж това дали ще ти е от полза:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nexen ... -Sport.htm

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Този сайт който си дал колега действително е готин. Мненията на хората е хубаво да се прочетат. Аз летните тука преглеждах като купувах и действително както казаха така и се държат.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е ся... била само една гумата. Не е само една, има доста други предостатъчно добри гуми, някои от тях и на страхотни цени. Въпроса е гумата да е читава, което ще рече с определената дълбочина на протектора и нужните качества на каучука (да не е изпечена т.е.).
А това за гумите след 45-та седмица... не знам, на мен ми се струва малко несериозно. Все едно всичко, произведено към края на годината - автомобили, компютри, обувки и т.н. да е с понижено качество.
А това за гумите след 45-та седмица... не знам, на мен ми се струва малко несериозно. Все едно всичко, произведено към края на годината - автомобили, компютри, обувки и т.н. да е с понижено качество.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
И аз така мисля за това с 45-та. Щот на хората лятото около почивките много им се работи така ли

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
bscsystem написа:Да покрепим Димитроф. Гумата е само една Continental ContiWinterContact TS 850... с 4нови и за този сезон.. цената е около 1600лв за 4тирите 225/45/17
колега нещо се обърка май. да, супер е гумата, но не това е топ модела зимна гума на Континентал. TS 830 P е зимната пърформанс гума на марката. 850-ката е по-достъпен модел, който се прави в максимум 17 цола и скоростен индекс V, за разлика от 830 P, където има и 20-ки и скоростен индекс W...
разгледай сайта на производителя - http://www.continental-tires.com/www/ti ... ter-tires/
ContiWinterContact™ TS 850 - New winter tyres for compact and mid-size cars
ContiWinterContactTM TS 830 P - winter safety for high-performance vehicles
използваните цифри малко подвеждат, но затова има буквата P (има и само TS 830).
тази цена не знам, къде я намерихте 1600лв, но едва ли има по-висока от нея. 225/45/17 e около 300лв е без никакви отстъпки. аз днес за 1200лв монтирах Dunlop WinterSport 4D 225/40/18. Колебаех се между тези и Continental TS 830 P. Въпреки, че има 4-5 марки, където няма как да объркаш с избора на гуми...Вече е въпрос на наличност, цена и т.н.
Относно срока на съхранение - мисля, че до 3 години на склад гумата се води за чисто нова. Може и повече да са...Задните ми летни гуми бяха стояли 2 години в Дианата в София и в това няма нищо лошо...Сега ако някой кара по 4-5 000км на сезон може и да се напъва за нов дот, но аз обикновено ги износвам и ги продавам за без пари на някой приятел...Летните им забих 26 000км това лято и другото още толкова и за боклука...Зимните са ми с ДОТ от преди 1 година и това въобще не ме впеталява понеже за 3 зими ще са за продажба или боклука...Някой като се запъне, за ДОТ-а ако не е от ония ден едва ли не не ставали за нищо...преди 5 години бай Дошо не беше чувал що е ДОТ

"Чемодан, вокзал, Москва"
- mustang1986
- ентусиаст
-
Аз до колкото съм запознат Тс850 е наследник на Тс830.А това за 45тата седмица е да се избягва да се купува гума стояла повече от година-не ,че е произведена в края на годината 
http://www.youtube.com/watch?v=7BUVivilUGo

http://www.youtube.com/watch?v=7BUVivilUGo