Кора под челно стъкло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Re: Кора под челно стъкло
Здравейте колеги,
И на мен ми предстои смяна на тази кора, че мойта се е раздробила много от слънцето и не прилича на нищо. Та имам 2 въпроса... за момента съм решил да си я взема от Дару Кар. Но гледам, че в платените обяви също се предлага. Та дайте мнение тази от колегите също е читава?
Дригия ми въпрос е дали трябва да и сложа малко силиконче преди да я поставя, че ефекта от новата ми се струва, че ще бъде същия като този със старата. Не мисля, че чак толкова би уплътнила ако само я натегна.
Поздрави!
И на мен ми предстои смяна на тази кора, че мойта се е раздробила много от слънцето и не прилича на нищо. Та имам 2 въпроса... за момента съм решил да си я взема от Дару Кар. Но гледам, че в платените обяви също се предлага. Та дайте мнение тази от колегите също е читава?
Дригия ми въпрос е дали трябва да и сложа малко силиконче преди да я поставя, че ефекта от новата ми се струва, че ще бъде същия като този със старата. Не мисля, че чак толкова би уплътнила ако само я натегна.
Поздрави!
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
B.Alexandrov написа:Здравейте колеги,
Поздрави!
Здравей, моята я взех от Дару на цена 97лв. с ДДС и съм много доволен. Нанесох един много фин слой безцветен монтажен силикон по стъклото, но наистина съвсем фин (почти нищо) и кората прилепи и заспа точно както си трябва, но можеш и без, предполага се, че с времето сама ще си улегне и ще прилепи за стъклото, стига всичките щипки да щракнат и да се захванат

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
Моята също беше много зле.Явно на всички Е 46 е така.Намерих втора употреба но здрава(много рядко се случва) и я взех за 50 лв.Сега всичко е ОК.
Както бях писал по напред в темата моята си я взех от Дару с малко отстъпки за членове и преди да дигнат цените на корите
На колегата от форума сигурно е същата, но сигурно и цената е подобна.
Силикон не съм слагал и си пасна перфектно

На колегата от форума сигурно е същата, но сигурно и цената е подобна.
Силикон не съм слагал и си пасна перфектно

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Loris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 M54B22
- Мечтае да кара: E90 330i
Не се занимавай с втора употреба, изпекани на слънцето по няколко години...
Мойта я взех от елит ауто или нещо подобно. за 90лв.... за монтаж ми взеха 30лв, а не е труден. В кобра знам, че взимат по 15-20лв за монтаж.
Поздрави.
Мойта я взех от елит ауто или нещо подобно. за 90лв.... за монтаж ми взеха 30лв, а не е труден. В кобра знам, че взимат по 15-20лв за монтаж.
Поздрави.
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Е защо пари за монтаж като се монтира много лесно? Свалят се чистачките и останалото е на щипки.Кората излиза без никакъв проблем.На чистачките имаш да отвиеш по един болт и също излизат без проблем.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Loris написа:Не се занимавай с втора употреба, изпекани на слънцето по няколко години...
Поздрави.
30 лв за монтаж на тая кора

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
Тогава в дарукар ми казаха,че е около 130 - 140 лв за това купих втора употреба.Ако има за 80 - 90 никога не бих се занимавал със стари боклуци но вече е свирено.Ако се разпадне и тази тогава ще купя нова ако е на такава цена разбира се.Поздрави.
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
bmw_320d_150 написа:Е защо пари за монтаж като се монтира много лесно? Свалят се чистачките и останалото е на щипки.Кората излиза без никакъв проблем.На чистачките имаш да отвиеш по един болт и също излизат без проблем.
Ами много просто - има хора, които нямат дори отверка, камоли други инструменти да си разгобяват по колите, виждал съм да карат кола в сервиз за смяна на изгорели крушки отзад, които осветяват регистрационните номера, ама това са си единични случаи... Иначе е лесно, да, при добро желание и инструменти става за 10-15 минути

п.с. за корите най-добре да са нови, защото тези по 50-60лв. втора употреба не се знае дали на първото лято няма да "цъфнат", дори и да си изглеждат перфектни, на пръв поглед.
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
какви 130-140 лв..аз я взех мойта за 88 лв с отстъпката 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
88 лв е супер цена но аз не ползвам отсъпка.Иначе и аз бих взел за тези пари вместо за 50 лв стара но вече съм я взел така или иначе.Като се нацепи цялата ще купувам нова.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
преди 4-5 месеца си купих оригинална от колега от форума за 90лв.Пасна перфектно.ако някой го интересува от кой колега е купих нека драсне л.с ще му кажа 

- B.Alexandrov
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E30-ка, настрани у завоите
Номенклатурен номер : 51718208483
Описание : КОРА ПОД ЧЕЛНО СТЪКЛО
Ед.цена (с ДДС) : 104.11 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Това е цената към днешна дата колеги, къде ги видяхте тези 130-140 лева?
За втората ръка, напълно подкрепям колегата, че няма никакъв смисъл да се дават пари за нещо, което също е пред разпад. Но това си е мое мнение.
Тези дни да видя малко свободно време и ще я сменям.
Поздрави!
Описание : КОРА ПОД ЧЕЛНО СТЪКЛО
Ед.цена (с ДДС) : 104.11 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Това е цената към днешна дата колеги, къде ги видяхте тези 130-140 лева?
За втората ръка, напълно подкрепям колегата, че няма никакъв смисъл да се дават пари за нещо, което също е пред разпад. Но това си е мое мнение.
Тези дни да видя малко свободно време и ще я сменям.
Поздрави!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
bobi_81xx написа:преди 4-5 месеца си купих оригинална от колега от форума за 90лв.Пасна перфектно.ако някой го интересува от кой колега е купих нека драсне л.с ще му кажа
И аз на толкова ги давам.

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Само да добавя, преди да падне ключа на темата, - няма никакъв смисъл да се слага силикон,лепило, маджун
или каквото е да било друго на подменената кора ... тя е с по-скоро декоративна цел и лятото се нагрява достатъчно за да изпари всичко мазано под нея ...