Torque Android App + OBCII
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Torque Android App + OBCII
С преходник за кръглата букса става
но не е пробвано още... ако ми падне скоро някоя Е36-ца ще пробвам и ще пиша.

Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Заедно с адаптера има и диск със 7-8 различни програмки - лошото е, че само една е freeware, другите са демо версии и ще трябва да ги търся кракнати. Но пък показва адски много неща за цялата кола - направо съм в потрес![]()
Не съм вярвал, че може да се гледат толкова много живи данни и изобщо данни и това с някакво малко говненце за 20 долара...
дай по-подробно
какви данни се виждат ? и с коя програма?
- Zagy
- нафтения
-
Програмата е Torque Pro за Андроид телефони - има десетки сензори, които можеш да извадиш на няколко екрана и да си ги скролваш. Показва адски много неща. Може да чете и трие грешки. Абе голяма зарибявка е 

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Zagy написа:С преходник за кръглата букса ставано не е пробвано още... ако ми падне скоро някоя Е36-ца ще пробвам и ще пиша.
При мен не става. Адаптера съм го пробвал на друга кола (не бмв) и си работи перфектно . Може и да имам проблем с преходника.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
b_velev написа:Zagy написа:С преходник за кръглата букса ставано не е пробвано още... ако ми падне скоро някоя Е36-ца ще пробвам и ще пиша.
При мен не става. Адаптера съм го пробвал на друга кола (не бмв) и си работи перфектно . Може и да имам проблем с преходника.
До колкото четох за дизелите става само за Е46 след 2004 с този адаптър и торк.
- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Flipz написа:b_velev написа:Zagy написа:С преходник за кръглата букса ставано не е пробвано още... ако ми падне скоро някоя Е36-ца ще пробвам и ще пиша.
Заблудил си се колега. Работи си без проблеми на Е46. Пробвал съм и на 320Д 99г.
Предполагам колегата по-горе пише за Е36 с преходник за голямата кръгла букса при двигателя.
- Zagy
- нафтения
-
Работи на всички Е46 - без значение от мотор или година. Също и на Е39 (те са със същата букса). Довечера ще бъзикам мойта печка и тая на брат ми. Особено ме интересува частта с откриването на грешки - според проучването ми в нета с Torque могат и да се трият грешки. Ще видя дали ще намеря и частта с таймингите на дюзите. Според менюто има около 60-70 различни показателя, които могат да се следят в реално време.
моя го поръчах отново и го чакам да пристигне
сега само мога да чета и да се дразня от написаното

сега само мога да чета и да се дразня от написаното

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
b_velev написа:Zagy написа:С преходник за кръглата букса ставано не е пробвано още... ако ми падне скоро някоя Е36-ца ще пробвам и ще пиша.
А на Е36-ца без преходник пробвали ли сте

http://k0lee.com/2010/12/finding-the-ob ... a-bmw-e36/
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Zagy
- нафтения
-
Те и Е46-ците са със същата букса... мисля си, че би трябвало да стане....
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Amatior4o написа:Flipz написа:b_velev написа:Zagy написа:С преходник за кръглата букса ставано не е пробвано още... ако ми падне скоро някоя Е36-ца ще пробвам и ще пиша.
Заблудил си се колега. Работи си без проблеми на Е46. Пробвал съм и на 320Д 99г.
Предполагам колегата по-горе пише за Е36 с преходник за голямата кръгла букса при двигателя.
Супер. И аз поръчах моето да видим кога ще пристигне. Интередно ми е дали ще показва живи данни от дебитомера, че моят имам чувството че веч е на края на живота си и ще го проверявам скоро. Жалко че има само андроид програма.
- Tunturi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325i
- Мечтае да кара: Балканче
- Детайли за колата: M54B25
И аз се сдобих с тази екстра преди време но я ползвам с http://hobdrive.com/hobd/ (windows и windows mobilе самото elm дойде с нея) и с преходника за кръгла букса и при мен не работи а преходника си е читав карсофта си работи с него(на 320д 98г е тествано има само кръгла букса) а при коли с ОБД 16 пина няма проблем на почти всички работи засега само 1 изключение имаше но беше на кола след 2008г.
Ако някой го подкара с IOS да казва.
Ако някой го подкара с IOS да казва.
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
R_Lakov написа:http://itunes.apple.com/gb/app/dashcommand-obd-ii-gauge-dashboards/id321293183?mt=8
Това като гледам може и да работи.
Може ли някои да пробва с ифон и тази програма, дали работи джаджата.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
До колкото разбрах проблемът с iPhone не е в програмата, а в bluetooth свързването заради някаква лимитация наложена от Apple, но повечето айфони са jailbreak-нати и сигурно ще стане. Тази дашкоманд май четох е за wifi elm модула, но той бил към 100 долара. Като пристигне джаджата ще го пробвам на айфона и аз, ако ли не действаме с добрия стар андроид. Интересно ми е дали може да се върже да праща данни към лаптоп с DIS или INPA?