Интересен въпрос за лайтмодула?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: Интересен въпрос за лайтмодула?

Мнение от pazokolarov » 29 Окт 2010, 23:21

milennyc написа:Сега малко :OT: , сори ама съм си свикнал да пиша в този подраздел. Та Х5 с автоматични(не говоря за дневни) светлини не гаси фаровете! Т.е на тъмно и на светло все си светят. Датчика си е ОК, някой да е имал този проблем с Е46? Щото си е еднакво ....

Да нямаш активирани дневни светлини?
Изображение
ИзображениеИзображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 30 Окт 2010, 6:49

Ако лайт модула верно е еднакъв - аз съм с дневни, но като съм на позиция Ауто - гаснат и се пускат според това колко е затъмнено :confused:

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Окт 2010, 7:06

slitter написа:
zlati79 написа:да използвам темата-понеже заглавието й е насочено към лайт модула!
та предстой ми ъпгрейд към оригинален ксенон, дали модула ми ще го подкара
в смисъла че е като този номер 3 на схемата - http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=61&fg=35
дали може да мине с барникане със софт или ще трябва да го сменям с друг!?

Ще го подкара, ама зависи какво си направил. Ако само фарове слагаш ксенонови по-добре недей да прекодираш модула към ксенон, щото ще спрат да се движат фаровете от бутона за регулиране. Това, защото оригиналният ксенон сам определя нивото в зависимост от наклона, натоварването и т.н. Ако си сложил датчиците за ниво в окачването, действай, ама ако не си, просто си купи залъгалки и ги включи между захранването и оригиналния баласт, който не се различава много с китайските и остави така!

според мен по-добре прекодирай за ксенон и си готов
едно ниво - голяма работа, като го нагласиш веднъж едва ли ще ти трябва
а може и да го добавиш - купуваш един кабел за 40-50лв, намираш датчиците и при повече късмет трябва да стане ...
преди прекодирането на модула при мен десният фар не винаги тръгваше от първия път, купих залъгалки - пак същата работа, дори ми стоят още т.е. използвани са само за проба

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 03 Ное 2010, 1:04

Някой регулирал ли е нивото на оригинален ксенон без потенциометър на лайтмодула (номер 5) да сподели, че ми се налага да си вдигна късите.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 03 Ное 2010, 8:12

Аз - да. (нямам потенциометър на лайт модула - с Ауто съм) - регулирах го...3-4 пъти на ръка от врътките докато остана хем доволен, хем не заслепявам.

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Ное 2010, 17:17

аз съм го регулирал много пъти :mhihi:
от врътките на фаровете - вътрешните,
външните са за наляво/надясно

///Мтусиаст
Аватар

Мнение от rve » 12 Ное 2010, 23:21

Нещо съмнителни ми са тия фарове напоследък. Една нощ както си бяха ниски и им свикнах, а и беше трафик по магистралата по едно време забелязах, че са се вдигнали от само себе си на нормална височина (далечина). Следващите няколко дена си бяха на същата височина, докато днес пак "забодоха" поглед надолу. Като си отработват цикъла надолу-нагоре при палене осезаемо се двигат много по-малко. Какво може да влияе - сензорите по окачването?

П.С. Нищо не съм регулирал все още.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Ное 2010, 0:27

да, може да ги провериш дали са наред
Предния като свалиш гумата се вижда, а задния на канал най-лесно
Имат рамена, които се продават отделно т.е. ако са прецакани се сменят

///Мтусиаст
Аватар

Мнение от rve » 15 Ное 2010, 0:33

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=05

Гледам са различни парт номера предния и задния, а за въпросните рамена вероятно имаш предвид тягичките 5 и 9, които на мен ми се виждат регулируеми, поне 9 на задния така я и пишат. Явно няма да е зле да залегна и да видя какво какво е положението. Честно казано, така като го гледам ми се струва по-логично от тези сензори да се регулира нивото отколкото от самите фарове.

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Ное 2010, 13:52

Ето какво представлява 9

Изображение
Няма какво да му се регулира, просто виж дали действат
Като се свиват и разтягат т.нар. датчици или сензори дават някакви данни и лайтмодула определя височината на фаровете.
Иначе тези "сензори" регулират фаровете в определени граници, от там нататък или по-скоро началното ниво се дава с врътките на самите фарове

///Мтусиаст
Аватар

Мнение от rve » 15 Ное 2010, 23:55

Аха мерси, сега ми стана по-ясно :yes:

///Мтусиаст
Аватар

Мнение от rve » 28 Дек 2010, 22:11

Не мисля, че си струва да пускам отделна тема затова да вмъкна тук.

Преди известно време десният ксенон почна да трепти. Викам си, тръгнала е крушката. Да, ама спря от самосебе си. Като ходихме с Runnaway към сбирката във Воденицата пък щракнах лампата за четене и тя затрептя по същия начин. После не го е правила. Днес пък левият преден габарит се разтрептя, като се прибрах излязох да погледна и беше спрял да трепти, но десният ксенон пак беше поел щафетата.

Дали лайтмодулът не ми върти номера, защото не виждам друга връзка между всички тия "осветителни тела" :dunno:

А да и друго - от повече от месец фаровете ми пак "се вдигнаха" на нормалното си ниво без каквато и да е интервенция.

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 19 Яну 2011, 12:41

Колеги,реших и аз да ползвам темата....купих си ЛЕД стопове...и в последствие разбрах,че ми трябва лайт модул за тях...какво е решението купувам от същия човек неговия фейсов модул и го прекодирам или може и без....
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 03 Май 2011, 10:22

slitter написа:
zlati79 написа:от доста време следя обявите за продажба на оригинални ксенон фарове с лупи и съм стигнал до извода че тука във форума нивата могат да варират от 900-1000 до към 600лв. слядях и ebay сайтовете и използвах случея че брат ми се пребира от щатите така че успях да спечеля един американски търг за въпросните за 350долара, което в комбинация с ниския долар в момента и с това че няма да плащам транспорт до Бг. се ядва.
За съжеление при транспорта от продаваче, явно се е вупело едното горно уше /вижда се на снимката/ :(
Иначе много сложни ми се виждат на пръв поглед тия залагалги.Не може ли да се направи нещо с поялника и магазина за ел. компоненти. Аз лично си бях направил една интервенция преди трафчето на светещите рингове по една тема от тука и беше супер?

Колега, залъгалките варират с цени 10-15-до20лв/бр. Хубавото в случая е, е всичко е plug and play! В смисъл само се включват буксите, които са идентични с твоите и няма нужда нито от рязане, нито от изолир банд, нищо - само включваш и толкова. Тва ти е най-безболезнения и интелигентен вариант, щото преправянето на кабелите и магеренето почти винаго води до усложнения и разни проблеми. Са, може да си сложиш в двигателния отсег и 55 ватова кружка да свети, за да не отчита грешка, вързани паралелно, ама не си струва хамалогията и селянията, която ще се направи! Разбира се както си решиш го направи, но... А колкото до препрограмирането на лайт модула, пак сам прецени - тогава няма да имаш нужда от залъгалки никакви, щото модула вече ще работи на 35 Вата, няма да има грешка на таблото, но със сигурност няма да ти работи потенциометъра за настройка на нивото на фаровете!

Здр, колега. Аз ползвах такива залъгалки и наистина върешеха чудесна работа. Смених си лайт модула с такъв след 2001, понеже сложих диодни стопове и в момента фаровете ми мигат като дискотека :confused:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Потребител
Аватар
Кара: E 46 320D 03 Automatic
Детайли за колата: 2003
Automatic

Мнение от strahil95 » 14 Ное 2011, 20:58

Да използвам темата и аз та да не се роят нови ...
Преди време препрограмирах лайтмодула си към ксенон поради инсталация на афтърмаркет (естествено грешките отизчезнаха но за сметка на невъзможността да ползвам потенциометъра за нивото) За целта ползвах DIS - retrofit и т.н.

Сега ми се прииска отново да репрограмирам модула обратно към нормални фарове (най вече за да накарам потенциометърът за ниво да работи), но нещо не мога да де ориентирам как.

Ако някой знае нека сподели има ли такава опция в ДИСА (иле ако не къде).
Благодаря!

PS Колегата Димитров добре е предупредил по горе че няма смисъл от това което съм направил и съм съласен ама малко късно... та ако няко знае как да каже!

ПредишнаСледваща

Назад към E46