Осветление във вратите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D

Re: Осветление във вратите

Мнение от MuTaJlaKo » 04 Юли 2010, 17:23

Наистина така със светлини на дръжките и кората е мн красиво .... само че вече се омотах малко и да си попитам значи за корите отдолу, се взима ток от 15-6 пин, а за дражките от плафонът ли ? за да може когато я отключиш само тогава да светят и после да изгаснат ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 04 Юли 2010, 17:24

bmw20009 написа: Аз искам да си сложа светещи диотчета в крата(понеже мойта няма такива оригинални), та мисълта ми е от къде да взема ток, та когато свети копето да светят и тези в кракат :driving:
Цитирам:
pazokolarov написа: ... (белите светодиоди)вземаш + от плафоните в краката. Ако нямаш такива тръгваш от пасажерската врата. Под жабката намираш от генералния модул червен кабел със синя ивица. Зад климатика минава черна тръба за прокарване на кабели към лявата част на купето (намира се точно до таралежа).
Минус вземаш от всеки кафяв кабел - в случая от розетката на снопа кабели на врата.
А можеш да си вземеш ток и от плафона над предните седалки. Сваля се плафона, сваляш и кората около колоната покрай предния джам, за да пуснеш кабел надолу - ето как. За улеснение може да свалиш и сенника над пасажерската седалка, за да си помогнеш за прекарването на кабела над мекия таван. Все пак, както го е описал pazokolarov ми се вижда по-лесно. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 05 Юли 2010, 14:33

:oops: Ако на някой оранжевите диоди му светят постоянно, и се е водил по моето описание, причината не е в неговата работа, а в мен - защото съм идиот :banghead: :oops:
:!: За оранжевите диоди (нощните светлини), от снопа кабели до кормилната колонка трябва да търсите
сив кабел с червена ивица,
а не както бях написал зелен със синя ивица! :!:
Коригирал съм си поста на 2-ра стр.
Хиляди извинения на подведените! :oops: :oops: :oops: (Няма притеснения за токов инцидент или нарушение на работата на някой модул, просто оранжевите ще светят постоянно, а не както е замисъла - само при включване на фаровете.)
Колеги, които са цитирали поста ми (Слави и bmw20009) нека го коригират, ако не ги затруднява.

И пак се извинявам!
Последна промяна pazokolarov на 06 Юли 2010, 21:37, променена общо 2 пъти
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 05 Юли 2010, 15:44

pazokolarov написа::oops: ... Хиляди извинения на подведените! ...
Спокойно, няма безгрешни хора :) Хубаво е, че си се усетил навреме и да предупредиш хората :yes:
:arrow: Аз все пак, да припомня - за оранжевото осветление, може да се вземе ток и от буксата на касетофона, там пиновете са ясни и може да стане като директно се набутат в буксата при другите :yes:

П.П. Онзи ден ми се обади един колега да ме разпитва кое как по осветлението. Той обаче искаше част от диодите да му светят само когато е отворена вратата. Някакви идеи от къде трябва да се вземе сигнал за тая работа... :dunno:
Последна промяна vassil_bk на 05 Юли 2010, 21:25, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 05 Юли 2010, 17:24

Както е писал колегата pazokolarov взима се от червения кабел със синя ивица ... ще светят, когато светят и главните плафони :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 05 Юли 2010, 19:18

MuTaJlaKo написа:Както е писал колегата pazokolarov взима се от червения кабел със синя ивица ... ще светят, когато светят и главните плафони :)
Е нали искаше да светят само като ти е отворена вратата... Главните плафони светят и при други обстоятелства :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MuTaJlaKo » 05 Юли 2010, 19:43

Еми когато се отвори врата си свети главния плафон, така че ще свети и долноят за краката няма начин да се отделят може и да има но ще е много сложно .. на мен зорът ми беше да разбера точно кой кабел е, за да може като свържа диодите на дръжките когато отключвам да светят и после да изгаснат а не постоянно :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 14 Юли 2010, 16:16

:OT: Знам, че не е много за тук, ама не се сдържах... Голямо пробиване и стъргане падна, ама вече стоповете за мъгла светят и от двете страни :lalala:

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 14 Юли 2010, 16:26

vassil_bk написа::OT: Знам, че не е много за тук, ама не се сдържах... Голямо пробиване и стъргане падна, ама вече стоповете за мъгла светят и от двете страни :lalala:

Колега дай по-подробно инфо как го направи :P

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 14 Юли 2010, 17:18

DoesNot написа:Колега дай по-подробно инфо как го направи :P
За съжаление нямам снимки. Ще се опитам да обясня... Ако има въпроси - питайте, ще помагам с кавото мога:

1. Сваля се кората от вътрешната страна на багажника. Държи се на щипки, които като се повдигнат с плоска отверка се вадят лесно. Няма нужда да се свалят всичките.
2. Сваля се дясната планка, на която се държат крушките. Държи се на щипка и с натискане се измъква от гнездото. Там ще видите, че място за крушка има, но е затапено от ламарината. Трябва да се пробие доста точно и да се изрежат краченца, от самата ламарина, които да се подвият навътре, за да може крушката да се захване от тях. Може и да не го правите така, просто аз така реших да го направя...
3. Вади се куплунга от левия вътрешен стоп и се измъква кабелчето, което захранва лявата крушка. Не помня какъв беше цвета. Те са само 3 кабелчета, така че лесно ще разберете за кой става въпрос (кафявото е маса, синия с жълтата ивица е за задната и остава третия). По спомен май беше най-долния, от към бронята, но проверете за всеки случай... На него запоявате ориентировъчно 1.5 метра кабел, който да отиде от левия до десния стоп, през капака на багажника и след това си го връщате на мястото в куплунга. Другия край на кабела, ако имате клема си я запоявате на края на кабела и я мушкате в десния куплунг, ако не - запоявате кабела директно на планката с крушките, като гледате да е на пътечката, която захранва крушката за десния стоп за мъгла.
4. Слагате си крушката и сглобявате обратно кората.

Това е :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 29 Юли 2010, 22:11

Ще ми се да възобновя малко темата...

:arrow: Някой знае ли от къде да хвана сигнал при отваряне на всяка врата? Както и да се прави разлика между различните врати, а не просто да показва, че има отворена врата? Пак ми се въртят разни мухи из главата... :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 29 Юли 2010, 22:36

Разкажи по-подробно за мухите, че така е трудно да ти отговори човек :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 30 Юли 2010, 11:25

pazokolarov написа:Разкажи по-подробно за мухите, че така е трудно да ти отговори човек :mhihi:
Хаха :) Амиии идеята ми е следната:
Ще ми се да добавя червено осветление долу в ъгъла на корите на вратите, което да показва, че съответната врата е отворена. Обаче искам да свети само това, което е на отворената врата. Демек, ако отворя някоя врата, да светне джаджата само дето е на нея. Като я затворя да си угасне веднага. Не го искам да е вързано с централния плафон, защото той свети и при други обстоятелства. Просто ми се ще да разбера борд компа от къде разбира коя врата е отворена като ги показва на малкото дисплейче над кормилото...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 30 Юли 2010, 13:10

След доста ровене май открих всичко което е необходимо за освелението.

Това са диодите за интериора 3мм 12волта оранжев
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... le_ID=8298

Това е цокъла за 3мм диод
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=10095

Това са диодите за дръжките на вратите 5мм 12волта бели
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=12209
или виолетов
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=12208

Това са цокълите за 5мм диод
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... le_ID=8366
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... le_ID=6481
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=10107

Дано съм бил полезен на някой :yes:
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 30 Юли 2010, 14:22

mustang1986 написа:...
За хората близо до Разград си е направо перфе :yes:

Гледам, че ти колега си от Димитровград, та мога да ти препоръчам един магазин. В Стара Загора е, но това си е доста близо до теб:
http://tpetrov.com/search.php?maincat=% ... %D0%98&p=0
http://tpetrov.com/search.php?p=40&main ... t=&s=&ord=

А също така и Елимекс (даже имат магазин в твоя град):
http://elimex.bg/

ПредишнаСледваща

Назад към E46