Маркер за всякакъв вид боя(отстраняване на драскотини)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Re: Маркер за всякакъв вид боя(отстраняване на драскотини)

Мнение от Rundev » 23 Юни 2010, 10:22

Вчера дойде ОРИГИНАЛЧЕТО ето го и него :) Днес е много кофти времето да мия колата,та да и изкочат кусурите и да снимам "преди" , "сега" дали действа наистина,но тези дни ще има снимков материал :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 25 Юни 2010, 21:00

....време е за резултата а той е ............. Оригиналът ДЕЙСТВА !!! :yes: :yes: :yes: Значи оригиналчето действа както казах в предните постове до може би 95 % при леките драскотини,според моите стандарти :lol: Ето и снимките тип "Преди" и "След" . Да поясня за мазничкото което на някой драскотини си личи доста!!! Ако задържите маркера натиснат доста повече от необходимото (за по дълбоки драскотини) си оставя доста мазничко което съхне задължително около 48 часа и за предпочитане на слънце за максимални резултати."Мазничкото" може да бъде забърсано и с памучен парцал,говоря за излишното(аз съм го оставил за да се слее добре драскотината с боята).Като цяло драскотините изчезват напълно в леките си разновидности (както казах в по-предните си постове).Не е желателно колата да се кара докато не е изсъхнало и запечатало драскотината,защото полепва прах!!!(Направих тая грешка :mhihi: ) Ако боравите внимателно с меркера,т.е. неслагате толкова мазничко като мен :mhihi: резултата е много добър,нито мазничко се вижда нито драскотина,т.е. перфето :mhihi: Резултата според мен не е като по телевизията но ме удовлетвори :yes: Заключение - Ако преди сте виждали драскотините си от 1 метър и очите ви са били все там,след правилната употребата на маркера,ще ви трябва 20,30 санта "за да я намерите" :yes: :yes: т.е. обстоен внимателен поглед (за незнаещи къде е драскотината трудно биха разбрали че е драскотина) Ето и снимките.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 25 Юни 2010, 21:11

Най-после мнение от 1-ва ръка :yes:
Сега чакаме да видим колко време ще издържи пущината върху драскотините :mhihi:

Няма ли вариант да се ползва някоя силиконова шпатолка за премахването на излишното количество и после кърпа около корекцията?
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 25 Юни 2010, 21:20

pazokolarov написа:Най-после мнение от 1-ва ръка :yes:

Няма ли вариант да се ползва някоя силиконова шпатолка за премахването на излишното количество и после кърпа около корекцията?

Еми колега мазничкото е въпрос на избор :) аз си го понамазах повечко(задържах маркера натиснат) иначе както казах можеш да направиш така че дори и с единично нанасяне да няма мазно,въпрос на избор :) За да запечата "лака" които е изсипал маркера,иска силно слънце 48 часа и никакво напрашаване(направих грешката и я поправих ) :) Сега ще видим,дали след правилното изпълнение на инструкциите,ще си стои запечатано или след 2,3 мивки ще падне и ще иска ново нанасяне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 25 Юни 2010, 21:26

Резултатът е задоволителен, но и драскотините не са много дълбоки. Подобни драскотини си ги махнах с абразивна и полираща паста от Практикер. За дълбоките май си трябва боя.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 25 Юни 2010, 21:39

b_velev написа:Резултатът е задоволителен, но и драскотините не са много дълбоки. Подобни драскотини си ги махнах с абразивна и полираща паста от Практикер. За дълбоките май си трябва боя.

О да тва съм го казал 20 пъти в тая тема колега :) Все пак маркера не е боя :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: sl 63 amg black series

Мнение от samuil_m3 » 06 Юли 2010, 16:25

Rundev написа:
pazokolarov написа:Най-после мнение от 1-ва ръка :yes:

Еми колега мазничкото е въпрос на избор :) аз си го понамазах повечко(задържах маркера натиснат) иначе както казах можеш да направиш така че дори и с единично нанасяне да няма мазно,въпрос на избор :) За да запечата "лака" които е изсипал маркера,иска силно слънце 48 часа и никакво напрашаване(направих грешката и я поправих ) :) Сега ще видим,дали след правилното изпълнение на инструкциите,ще си стои запечатано или след 2,3 мивки ще падне и ще иска ново нанасяне.

колега какъв е резултата след дъждовете
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 07 Юли 2010, 8:54

Добре, ако драскотината се запълни с лак с четчица и след като изсъхне лака понеже ще си личи мястото, и се мине на водна шкурка, а после 74 и 76 на 3М с машината дали ще се заличи ? Говоря за по дълбоки драскотини.. Дори, ако е необходимо първо база и после лак..
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 07 Юли 2010, 12:31

spower написа:Добре, ако драскотината се запълни с лак с четчица и след като изсъхне лака понеже ще си личи мястото, и се мине на водна шкурка, а после 74 и 76 на 3М с машината дали ще се заличи ? Говоря за по дълбоки драскотини.. Дори, ако е необходимо първо база и после лак..

И аз питам ,как би изглеждало след туширане ...
А! и някой да каже впечатления от ония маркери дето се продават в Бриколаж
Тая боя от маркера ,на каква основа е и какви са резултатите след време ???
:duel:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 20 Юли 2010, 22:33

Така,за колегите които питат дали се измива с вода.Значи 3 седмици след нанасянето на драскотините с маркера имаше измиване (нормално с авто-шампоан,търкане....) и забелязах че докато пръскам с маркуча,там където съм нанесъл с маркера,водата се отдръпва :D все едно съм сложил скъпа вакса. :D След мивката,драскотините си останаха притъпени(да видим докога) :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: самолет

Мнение от maskivan » 21 Юли 2010, 11:07

Rundev написа:Не не колеги,говорите за евтините маркери с даден цвят.Точно тях нямах предвид.Значи този който гледах на рекламата е безцветен и е за всички бои! СКЪП е не е 5,10 лева.Умищлено разрдраха калник доколкото си спомням с пирон,и веднага след него с маркера...... изобщо не си личеше :shock: :shock: :shock: Ако помогнат и други колеги със рекламата или поне по коя телевизия беше,за да дебна там,ще го издира в нета и ще си го порачам и ако наистина върши работа ще е от полза на всички ни.С булсатком сме ако тва може да помогне на "разследването" :lol:

Колега ,този маркер за който говориш е слаково покритие и върши работа само ако ти е надраскан лака,същия си го поръчах,донесаха ми два и съжелявам,за по дълбоки драскотини не става,по-добра работа върши пастирането и по евтино излиза... :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 21 Юли 2010, 19:25

откъде да си купя ,цветна паста за черен металик НА ВОДНА ОСНОВА ???
имам деруги ,но неискам да боядисвам - искам оригинал да остане боята,
обикн. паста нищо неможе да заличи ,цветна трябва но на водна основа (за да е възможно боядисване след това)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 22 Юли 2010, 10:38

gocho_ написа:откъде да си купя ,цветна паста за черен металик НА ВОДНА ОСНОВА ???
имам деруги ,но неискам да боядисвам - искам оригинал да остане боята,
обикн. паста нищо неможе да заличи ,цветна трябва но на водна основа (за да е възможно боядисване след това)

..а аз питам това да ти изглежда тема за "пич боядисай ми колата" че задаваш неуместни въпроси.Има си бутон "Нова тема" и пускаш със заглавие "цветна паста за черен металик НА ВОДНА ОСНОВА " колега.Не ме разбирай погрешно,но се мъча да бъда полезен относно въпросните маркери,както каза един колега "от първа ръка"
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 22 Юли 2010, 12:30

намя да коментирам изказването ти ... :|

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 22 Юли 2010, 12:34

Значи към 50-60 кинта се връзва това маркерче??? Екстра - ако пак ще правиш поръчка брой ме.
:bchug:
Si non confectus, non reficiat.

ПредишнаСледваща

Назад към E46