Предни носачи на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Re: Предни носачи на Е46
Няма ли някой който е карал поне година с носачите на Mayle със сменяемите шарнири, да сподели мнение. Моите шарнири също са заминали, а в по - малките градове въпроса с рециклирането е направо табу.
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Ама това с рецеклирането не отпадна ли като вариант?
По-добри варианти -
1) припиляване на носача и слагане на усилени къси шарнири от Е36 (дългите не се сменят, но те и по-рядко се скапват, затова пък е по-евтино)
2) Купуване направо на мейле със сменяеми шарнири...
Аз направих първото и като се скапят следващия път - Мейле
Рециклирането отпадна като вариант за мен, предвид цената - труд за рециклиране + труд за сваляне и слагане, за нещо, което ако майсторът не е добър...
По-добри варианти -
1) припиляване на носача и слагане на усилени къси шарнири от Е36 (дългите не се сменят, но те и по-рядко се скапват, затова пък е по-евтино)

Рециклирането отпадна като вариант за мен, предвид цената - труд за рециклиране + труд за сваляне и слагане, за нещо, което ако майсторът не е добър...
- plamen7814
- Потребител
-
- Кара: 320D 99г. Е 46
zmeyan написа:Ама това с рецеклирането не отпадна ли като вариант?
По-добри варианти -
Това с препиляването може ли някой да го опише в общи линии,сигурно ли е ?
А носачите на мейле като качество има ли отзиви.
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Ами то е писано по форума за припиляването, аз гледах как става и мога да твърдя, че е сигурно на 100%, но е нужна преса (за избиването на стария и набиването на новия), менгеме и ъглошлайф. Шарнирите от Е36 са с едни ушички, които не позволяват да легне на мястото на носачи от Е46. Затова с ъглошлайфа се отнема полудъга широка около 3-4мм, дълбока около 2-3мм и дълга около 4см. Добре е обаче да се сменят и левия и десния, което оскъпява малко труда. Цена общо - около 200лв - труд и части. Труда включва и свалянето на шарнирите, което понякога може да се окаже доста тегава операция (при рециклиране обикновено майстора иска носачите - т.е. труда по свалянето се заплаща допълнително).
- s_spasov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i '99
Аз лично предпочетох варианта на Мейле със сменяемите шарнири, но нямам отзиви, защото си ги возя в багажника още

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Ето и моя ред дойде. Мисля и аз вземам на Мейле със сменяеми шарнири
Колегите които карат с такива защо се ослушват ами не дадат някое мнение 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
viewtopic.php?f=34&t=242602
Разликата между обикновените носачи и М-ковите е в капсулата на късия шарнир,който се прее--ва най-често!Много по-здрав е!!!Понеже мисля да си рециклирам оригиналните за всеки случей,говорих с майстор и той ми каза,че рециклираните ги правят на принципа на М-ковите!В М-ковите е истината!
p.s.отново благодарности на Dimitroff за съветите!
Разликата между обикновените носачи и М-ковите е в капсулата на късия шарнир,който се прее--ва най-често!Много по-здрав е!!!Понеже мисля да си рециклирам оригиналните за всеки случей,говорих с майстор и той ми каза,че рециклираните ги правят на принципа на М-ковите!В М-ковите е истината!

p.s.отново благодарности на Dimitroff за съветите!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
За рециклирането на късите шарнири - ясно! Но какво правим с дългите шарнири? Дори и с носачите на Меле.
За сега никой май не е намерил подходящ заместител, или поне не е споделено във форума
За сега никой май не е намерил подходящ заместител, или поне не е споделено във форума

- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
pazokolarov написа:За рециклирането на късите шарнири - ясно! Но какво правим с дългите шарнири? Дори и с носачите на Меле.
Утре ще си монтирам новите носачи и тампони Мейле. Купих ги от lavitian и ми каза, че разполага, както с къси, така и с дълги сменярми шарнири.
- starterwrc
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: М3 Е46
Карам с Мейле със сменяеми шарнири вече около 7мес.(от Laviatan) + задни тампони Мейле, засега нямям проблеми. Това е като информация от мен. Дано съм бил полезен!
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Карам 7-8 месеца със носачите на Мейле със сменяеми шарнири + усилени биалетки на Мейле.
За момента да чукам на дърво нямам ядове с тях.Дано остана доволен и занапред. Като се има на предвид , че съм в район извън града с много дупки .. даже бих казал, че Трапове е по-точната дума.
За момента да чукам на дърво нямам ядове с тях.Дано остана доволен и занапред. Като се има на предвид , че съм в район извън града с много дупки .. даже бих казал, че Трапове е по-точната дума.
- cfk
- младши ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
- Мечтае да кара: BMW
Предстои ми смяна на носачи и за да не пускам нова тема някой знае ли как се демонтират и по-специално средния шарнир този с дългия болт, понеже отдолу е капсулован 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Колеги някой да има наблюдение над марката носачи Febi!
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
shark1986 написа:Колеги някой да има наблюдение над марката носачи Febi!
===========================================
Ако ще съм ти полезен - беше ми се разбил десния шарнир и заради него смених целият носач, препоръчаха ми и взех Febi - мисля ,че струваше 230 лв

- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
shark1986 написа:Колеги някой да има наблюдение над марката носачи Febi!
Да -Аз- 20 000км и капут при това не са мъчени