Маховик-ужас

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Маховик-ужас

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 28 Май 2012, 14:24

Gqbriel написа:
BMW 318 CI Coupe написа:За луфт - не знам дали има, момчетата от сервиза не ми казаха, но не съм и питала.
Петната не зная дали може да са от един теч на семеринга, който също ще сменя.
Реших да сменя всичко,след като смятам да си карам колата,а и много колеги са се разочаровали ,след като са сменили само съединителя.

Тоя семеринг не може да омасли нищо друго освен кардана и отодлу под колата (ако няма кора) - семеринга е от другата страна на скоростната кутия да кажем към задните колела,съединителя към двигателя...
Незнам аз ли се лъжа от тези снимки,но изобщо не ми харесва тоя съединител...все едно притискателния диск не е "лягал" добре....
При бензините - за да усетиш маховик трябва да почти щета...при дизелите е доста по-различно...но около 200к ако има възможности демпфер,маховик трябва да се сменят - поне това е моята гледан точка...горе долу средно ще дойдат,точно тези км...на 2 смени на съединител..или нещо подобно...

Съединителя беше много зле,просто колата ми е била супер ината и ме е чакала да го сменя (ах красавицата ми тя :D ). Не зная дали е лягал съединителят добре - аз имах леко придърпване, което не беше болка за умиране, но много ме дразнеше и изнервяше.

:OT: - Ми то кора имаше, ама по стечение на обстоятелствата вече не е цяла. Сложих 18-ки и по-големи гуми, които ми изтъркаха калниците,след което си замина и част от кората.

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 28 Май 2012, 14:25

Ivo_Borisov написа:Семеринга който се сменя обикновено при кутиите е този горе на лоста. Две кутии съм свалял досега и на двете беше отишла тази горе. А другата към кардана си беше добре. Май точно за тази на лоста говореше колежката и нея е снимала. :roll:

Снимала съм точно там,където беше проблема :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от BMW 318 CI Coupe » 28 Май 2012, 14:28

mitaka7 написа:Много хубаво решение. :yes:

Резултат след смяна на съединител, маховик и семеринг-
Съединителя стана доста по-мек при натискане, предавките-много по-плавни и точни, няма никакво придърпване. Много по-комфортно се кара-определено!
Супер,че случих на сервиз в Бургас :smoke:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 28 Май 2012, 14:29

BMW 318 CI Coupe написа:
mitaka7 написа:Много хубаво решение. :yes:

Резултат след смяна на съединител, маховик и семеринг-
Съединителя стана доста по-мек при натискане, предавките-много по-плавни и точни, няма никакво придърпване. Много по-комфортно се кара-определено!
Супер,че случих на сервиз в Бургас :smoke:

Я сподели едно лично за този в Бургас - докато съм там лятото да знам :mhihi: че ми е малко тъмна индия :bchug:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Май 2012, 15:40

И 2те се сменят най добре. Повече пари ама правилно похарчени. На е36цата като я взех смених демпферния маховик + съединителя и вече след 45К си зацепва като в ден 1ви.

Предишна

Назад към E46