Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
ако може да ударите едно рамо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Проблем със сигнала от първи антидетонационен датчик.
- NemaSmisal
- Потребител
-
- Кара: 320D Touring `03
Здравейте колеги,ето и моя проблем,error 2 успях да намеря в темата , остава само error 1.
Благодаря предварително

Благодаря предварително

Здравейте.
Имам питане за една стойност,
колата е бмв с двигател н42б20
а некоректната стойност е заградена в червено на снимката
Благодаря предварително.
Имам питане за една стойност,
колата е бмв с двигател н42б20
а некоректната стойност е заградена в червено на снимката
Благодаря предварително.
- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Не мога да го прочета хубаво, но мисля че е входящият клапан за Ваноса.

Ако нема у глава, има у Google.
crankshaft adaptation inlet bank 1 grad kw
това пише и има удивителна
преди числото
преди числото
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bio81 написа:crankshaft adaptation inlet bank 1 grad kw
преди числото
записва ти датчика на смукателния вал от към рейката с дюзите, но тази грешка не означава не пременно развален датчик може вала да е мръднал и да иска презацепване или разтегната верига или проблем в зъбното колело и т.н.
Благодаря за отговора.
Четох в нета че за този мотор препоъчвали да се смени обтегача на веригата номер 7 от схемата ( http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-C ... ain/#pos_7 ).
Искам да попитам мога ли да карам така докато минат празниците и къде мога да отида да я погледнат
Може и на лично да ми пишеш
Благодаря отново за отговора
Четох в нета че за този мотор препоъчвали да се смени обтегача на веригата номер 7 от схемата ( http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-C ... ain/#pos_7 ).
Искам да попитам мога ли да карам така докато минат празниците и къде мога да отида да я погледнат
Може и на лично да ми пишеш
Благодаря отново за отговора

- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
Здравейте колеги.честита нова година,да сте живи и здрави! Някой би ли ми препоръчал от каде да си купя кабел за диагностика,трябва ми за е46 и е36
- NemaSmisal
- Потребител
-
- Кара: 320D Touring `03
smilen82 написа:Здравейте колеги.честита нова година,да сте живи и здрави! Някой би ли ми препоръчал от каде да си купя кабел за диагностика,трябва ми за е46 и е36
Честита нова 2015 година,
ето ти линк към друг колега , за който има добри коментари : viewtopic.php?f=133&t=375159&p=3957535&hilit=%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8#p3957535

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Здравейте колеги! За много години!
А го купих оттук http://sklad66.com/cms/BMW-OBD-USB.html и работи идеално, пристига на следващия ден.
Та аз имам следните проблеми, ако може някой да удари едно рамо:
1. Грешка 0000СЕ KOMBI: Outside-temperature sensor. Пробвал съм с друг датчик - същата работа. Показва +50 С. Когато температурата се качи над +9 С започва да показва вярно и не дава грешка. Падне ли под +9 градуса - +50. Моят датчик на друго Е46 работи перфектно. Ето и картинка от диагностиката:
Излиза че самият сензор работи, а на дисплея излиза +50.
Моля, ако имате идея къде може да е проблема и как може да се разреши, помагайте!
2. Грешка 000020 IHKA: AUC heating. Знам, че най-вероятно грешката е в датчика за миризми, но при колегите с прецакан датчик им излиза AUC sensor. Моля, ако има някой с грешка като моята да сподели! Просто искам да съм сигурен преди да започна да свалям сензора, че така прилично са го скатали при дизелите...
Благодаря предварително за помощта!
smilen82 написа:Здравейте колеги.честита нова година,да сте живи и здрави! Някой би ли ми препоръчал от каде да си купя кабел за диагностика,трябва ми за е46 и е36
А го купих оттук http://sklad66.com/cms/BMW-OBD-USB.html и работи идеално, пристига на следващия ден.
1. Грешка 0000СЕ KOMBI: Outside-temperature sensor. Пробвал съм с друг датчик - същата работа. Показва +50 С. Когато температурата се качи над +9 С започва да показва вярно и не дава грешка. Падне ли под +9 градуса - +50. Моят датчик на друго Е46 работи перфектно. Ето и картинка от диагностиката:
Излиза че самият сензор работи, а на дисплея излиза +50.

Моля, ако имате идея къде може да е проблема и как може да се разреши, помагайте!
2. Грешка 000020 IHKA: AUC heating. Знам, че най-вероятно грешката е в датчика за миризми, но при колегите с прецакан датчик им излиза AUC sensor. Моля, ако има някой с грешка като моята да сподели! Просто искам да съм сигурен преди да започна да свалям сензора, че така прилично са го скатали при дизелите...

- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
Искам да се консултирам с вас за резултати от диагностика. Днес си проверих мотора, понеже ми светна индикацията за изхабени накладки. Аз се съмнявам в задния датчик, понеже точно дясното колело ми задържаше и беше ошкурило малко накладките, но все пак реших да видя какво ще излезе.
Изкара ми три грешки, за които четох в интернет, но не можах много добре да разбера какви са, опасни ли са, как се отстраняват.
Грешките са: 4501, 43F1 и 4AB2.
Да уточня, че нямам никакви проблеми с колата. Пали си нормално, поддържа си нормална работна температура, няма загуба на мощност или друго.
Изкара ми три грешки, за които четох в интернет, но не можах много добре да разбера какви са, опасни ли са, как се отстраняват.
Да уточня, че нямам никакви проблеми с колата. Пали си нормално, поддържа си нормална работна температура, няма загуба на мощност или друго.
- oci
- старши ентусиаст
-
xaxo написа:Искам да се консултирам с вас за резултати от диагностика. Днес си проверих мотора, понеже ми светна индикацията за изхабени накладки. Аз се съмнявам в задния датчик, понеже точно дясното колело ми задържаше и беше ошкурило малко накладките, но все пак реших да видя какво ще излезе.
тия грешки с какво ги четеш

датчика за износени накладки на диагностика не излиза ще трябва да си провериш датчиците и буксите и кабели до тях те са два на предно ляво и задно дясно колело.
- oci
- старши ентусиаст
-
NGneer4eto написа:Здравейте колеги! За много години!smilen82 написа:Здравейте колеги.честита нова година,да сте живи и здрави! Някой би ли ми препоръчал от каде да си купя кабел за диагностика,трябва ми за е46 и е36
Излиза че самият сензор работи, а на дисплея излиза +50.![]()
2. Грешка 000020 IHKA: AUC heating. Знам, че най-вероятно грешката е в датчика за миризми, но при колегите с прецакан датчик им излиза AUC sensor. Моля, ако има някой с грешка като моята да сподели! Просто искам да съм сигурен преди да започна да свалям сензора, че така прилично са го скатали при дизелите...![]()
по първи въпрос провери буксата и кабелите до датчика може да се окислила и затова така да ти прави проблеми.
По втори за АУЦ сензора заминал му е нагревателя на сензора и ще трябва да го смениш, не е трудно сменя се за 1 минута без да се свалят корите сменил съм поне 30 такива датчика.