Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Е46 - Разход гориво!
Dimitroff написа:Kalinski написа:320д автомат 136 к.с. + чип
От Варна съм ( демек киломтрични задръствания тип София )
Жега :
градско :11л
извънградско : 9л
нормално каране :
градско : 9л
извънградско : около 6л (около, но това около винаги е 6+ и никога 5.8 примерно-мотае се около 6.5-7)
Моята е същата 2000г., 136+чип+спртен филтър+махнати катализатори...единствената разлика е, че аз казвам разхода за София.
Повярвай ми колега - има разлика от ПОНЕ 2 литра (за мен това си е огромна разлика) между автомат преди фейса и ръчка след фейса.
Близо месец по-късно....
Автомобил: Е46 320 дизел(150к.с.) , ръчка, без чип, обслужена от-до (2003 на 147 000км.)!
Дестинация: София (от караулката) - Стара Загора (до колелото)
200+ километра магистрала.
Гориво: Ромпетрол Дизел.
Потдържана скорост: автопилот на 120км/ч през всички 200 и няколко километра (не ме питайте как...ебаси ужаса, нооо в името на експеримента - удържах!!)
Външна температура от +6 до +8 градуса.
Трафик: почти нулев

Кой вярва, кой не вярва - 4.0 / 100км по борд (засичан е - не лъже борда)
Разполагам със снимков матерял + 4 клипа с фотоапарат, който ще кача като се прибера в София...
2ма души, малко повече от половин резервоар, без багаж...за 280км средния разход ми е 4.3 / 100...
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Dimitroff написа:Dimitroff написа:Kalinski написа:320д автомат 136 к.с. + чип
Моята е същата 2000г., 136+чип+спртен филтър+махнати катализатори...единствената разлика е, че аз казвам разхода за София.
Повярвай ми колега - има разлика от ПОНЕ 2 литра (за мен това си е огромна разлика) между автомат преди фейса и ръчка след фейса.
Близо месец по-късно....
Автомобил: Е46 320 дизел(150к.с.) , ръчка, без чип, обслужена от-до (2003 на 147 000км.)!
Дестинация: София (от караулката) - Стара Загора (до колелото)
200+ километра магистрала.
Гориво: Ромпетрол Дизел.
Потдържана скорост: автопилот на 120км/ч през всички 200 и няколко километра (не ме питайте как...ебаси ужаса, нооо в името на експеримента - удържах!!)
Външна температура от +6 до +8 градуса.
Трафик: почти нулев![]()
Кой вярва, кой не вярва - 4.0 / 100км по борд (засичан е - не лъже борда)
Разполагам със снимков матерял + 4 клипа с фотоапарат, който ще кача като се прибера в София...
2ма души, малко повече от половин резервоар, без багаж...за 280км средния разход ми е 4.3 / 100...
Не че е заяждам Колега, но ти си отличник. При каталожни данни от БМВ при 90км/ч - разход 4.6л, а при 120км/ч - разход от 5.4 л, а ти си успял при 120 км/ч - 4.0 - едно голямо браво имаш от мен.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Отличник-мотличник .... и аз не вярвах, но...
Имам 4 клипа на 125, на 160ти, на 185ти и на 204ти километър от магистралата...заснет разход, средна скорост, оставащи километри...всичко.
В София съм сложил гориво за 30 лева...не го изгори за 280км...
Наясно съм, че може някой колеги да не вярват, но пък за сметка на това имам клиповете + човек в колата, който може да потвърди.
Пак казвам - от Лукойл след караулката до колелото на Стара Загора не съм пипнал газта или спирачката - 120 през ЦЕЛИЯ път...
Имам 4 клипа на 125, на 160ти, на 185ти и на 204ти километър от магистралата...заснет разход, средна скорост, оставащи километри...всичко.
Наясно съм, че може някой колеги да не вярват, но пък за сметка на това имам клиповете + човек в колата, който може да потвърди.
Пак казвам - от Лукойл след караулката до колелото на Стара Загора не съм пипнал газта или спирачката - 120 през ЦЕЛИЯ път...
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
jeki_tdi написа:както писах върнах се от германия 320 150 к дизел не повярвах на разхода викам си тва ще е от нафтата в германия или румъния - но тука съм вече от сряда и градско съм минал 400 км като пълен до горе и пълня после разхода е няма и 6 литра колата има оригинална печка как варви ли тя по време на работа на мотора не ми е ясно още -= колата е с зимни гуми чисто ножи 205 50 16 ако има значение - нафтата е от омв алпин .на борда си показва 5.5 разход . и най -важното мотора е на 300.000 км оригинални и има още 500 км по борд за инспекция масла филтри като гледам по книжката на колата е карано само с 0в40 масло оригинално на бмв и го е смениал на 25.000 км
Здраво ги карат дизелаците там-300 000 ,и моята е на толкова ,колега но и при мен разхода си е нормален.Явно немеца наистина е съвестен стопанин и си гледат колите.Да са ни живи и здрави-то ако само нафта сипваме ,нека си гори колкото иска.Турбинката ти как е на тия километри

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- mi6omga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw
моето е бензин 318 и зар4и се разли4но изван града ми пада до 6.5 7.0 а в града и до 14 на каси расотианиа например като си е все студена
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Dimitroff написа:Отличник-мотличник .... и аз не вярвах, но...
Що не вземеш да заснемеш следващият път с темпомата от Лукойл след караулката до колелото на Стара Загора, но с 90 км/ч. Ще вземеш да ни изненадаш с някой разход 3 л/100км

Успех

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Щото няма сила на света, която да ме накара да карам 200км със 90км./ч... 

колега ZOTI турбинката е добре колата е
2003 г знам ли как е изкарала толкова км нямам идея до сега трябва да се е скапала отдавна -днеска вече зех да зареждам на нащо ОМВ веднага дигна разхода майката си ебало тука в тази държава - димитров ти си бил чудо да на темпомат гори малко бмв то .
2003 г знам ли как е изкарала толкова км нямам идея до сега трябва да се е скапала отдавна -днеска вече зех да зареждам на нащо ОМВ веднага дигна разхода майката си ебало тука в тази държава - димитров ти си бил чудо да на темпомат гори малко бмв то .
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
http://jump.fm/DJNMD -125km след София
http://jump.fm/UDLFW - 167км след София
http://jump.fm/RVPKY - 184км след София
http://jump.fm/VADNX - 210км след София
Клиповете са правени с телефон, затова качеството е толкова лошо, но все пак се разчитат някой цифрички
http://jump.fm/UDLFW - 167км след София
http://jump.fm/RVPKY - 184км след София
http://jump.fm/VADNX - 210км след София
Клиповете са правени с телефон, затова качеството е толкова лошо, но все пак се разчитат някой цифрички

Последна промяна Dimitroff на 07 Мар 2010, 20:02, променена общо 1 път
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
jeki_tdi написа:колега ZOTI турбинката е добре колата е
Със сигурност турбината ти е сменяна вече поне веднъж , колкото до километрите тея коли при нормална поддръжка могат да изкарат и 2-3 пъти по толкова с малки грижи така че да не ти пука

Разход под каталожния се постига само по нанадолнище стига сте се заблуждавали. Прочетете и как се смята разхода в официалната страница на БМВ

Правил съм си експеримент и с 90 харчи точно колкото са дали (трябва обаче да си на успокоителни да караш така кола която върви с 90 при 5% натиснат педал на газта

- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Колеги някой с 320И 150к.с. може ли да сподели какъв му е разхода градско зимата, че моя е 15л/100 и ми се вижда доста а незнам дали е нормално.
- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
DiMIcha84 написа:Колеги някой с 320И 150к.с. може ли да сподели какъв му е разхода градско зимата, че моя е 15л/100 и ми се вижда доста а незнам дали е нормално.
напълно си е нормален разхода, особено зимата

все пак зависи от кой град си и как караш
DiMIcha84 написа:Колеги някой с 320И 150к.с. може ли да сподели какъв му е разхода градско зимата, че моя е 15л/100 и ми се вижда доста а незнам дали е нормално.
Това си е напълно нормално според мен

Здравейте колеги искам да попитам някой тук с 316i(105 или 116 кончета няма значение) да се изкаже относно разхода как е градско/извънградско при нормално каране и при ръчкане,ще съм много благодарен 

Колега, виж моя пост на предната страница...