Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от streetracing12 » 17 Фев 2015, 23:41

BMW Power ACM написа:Някой гледал ли е тази?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8vrofc

Звъняхме му, цена не сме коментирали изобщо, попитах за това "чудо" вместо оригиналната конзола защо е там изобщо, но не можа да ми даде отговор. Написаното в обявата звучи добре, докато не погледнеш всичките коли на въпросната автокъща:
http://globus.mobile.bg/
Тук се вижда ясно, че 90%-та от колите му са обявени като взети от първи собственик, гаражни, на реални километри, закупени и сервизирани в представителства, всичките са с оригинални бои, без удари и още там някои все ЕДНАКВИ неща. Звучи ми КРАЙНО невероятно. На всичко отгоре на тая бялата, която би трябвало за тези пари да е наистина перфектна, уж без удари, а на снимки 2 и 3 се вижда ясно как предната броня в дясната си част под фара изобщо не влиза както трябва и зяпа. На живо кой знае как ще е.
Та някой гледал ли е тази кола и изобщо някакви мнения за нея ако може.

Бая си лъже търговеца...
-колата е 23.10.2003 а не 2004г.
-колата по ВИН излиза с този цвят Orientblau Metallic попринцип не знам защо в обявата пише оригинална боя.. явно не си вярва сигурно за много други неща лъже аз не бих се занимавал с тази кола

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 18 Фев 2015, 1:23

Кой нормален търговец ще седне да ви проверява колата по ВИН дали не е случайно 2-3-5 месеца по-стара като производство, спрямо дата на регистрация?
Живеете в някакъв измислен свят.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 18 Фев 2015, 1:31

Кой нормален търговец пише 100% оригинална боя и снима синьото бомбе? :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Фев 2015, 10:01

По принцип се гледа датата на първа регистрация - така правят и в КАТ и в НАП, и в банката или лининговата фирма, реалната дата на производство ги интересува само малка част от купувачите, предимно в този форум. Нормално продавачът да напише датата в италианскаия или какъвто е там талон, а не да рови да разбере точно кога е слязла от конвейра.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 18 Фев 2015, 11:41

Leon написа:По принцип се гледа датата на първа регистрация - така правят и в КАТ и в НАП, и в банката или лининговата фирма, реалната дата на производство ги интересува само малка част от купувачите, предимно в този форум. Нормално продавачът да напише датата в италианскаия или какъвто е там талон, а не да рови да разбере точно кога е слязла от конвейра.

Именно. :yes:
Ама ходи го обяснавай на хората. Не била 2005-та година а била 2004-та, 12-ти месец. И се прави проблем, че се лъже с една година. Ненормална работа. :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 18 Фев 2015, 12:37

Причината да напише,че боята е оригинална най-вероятно е заради готовия шаблон който ползва като описание на колите си,иначе едва ли би снимал VIN-a на бомбето. За да се направи по-обективна преценка за автмобила си е нужно посещение и проба.Едва ли продавача ще знае за колата нещо повече от купувача,нали и той я е взел след оглед и проба.Общо взето и на коректните и на некоректните джамбази стоката им е това до което а успели да се доберат на цена която им позволява да се впишат в нашия пазар,та и да им остане нещо.Дет се казва на техен жаргон:"това което изпадне".

Потребител
Аватар

Мнение от kbeemer » 18 Фев 2015, 14:06

Само, че доста от търговците у нас не само знаят къде са слабостите на стоката им, ами и собственоръчно са ги прикрили доста умело.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Фев 2015, 21:14

Благодаря за отговорите колеги, изобщо не мисля да се разхождам за тази кола, но по принцип ми хвана окото и заради не ниската цена, на каквато са повечето кошове у нас. Ще чакам нещо друго да се покаже вероятно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Мнение от Dream_BMW » 18 Фев 2015, 21:23

kbeemer написа:Само, че доста от търговците у нас не само знаят къде са слабостите на стоката им, ами и собственоръчно са ги прикрили доста умело.

Разбира се,кой не би го направил. Аз като си продавах колата бях се вманиачил да бъда супер коректен и като пратя допълнително снимки на забележките и направени от близо,всички кандидати на които го направих както са ентусиазирани и сериозни и още ги чакам. Колата я купи съсед който я знае от както я купих и изобщо не обърна специално внимние на забележките. Идеята ми е,че когато купуваме се хващаме в дребните детайли а 10 годишна кола не може без такива забележки. Ако е пребодисана пък проблема е що е пребоядисана и що бомбето различен цвят.Никой няма да ти признае,че има проблем колата,щото няма да я купиш.Аз съжалих няколко пъти,че съм бил коректен.Никой не оцени този факт,сякаш колите които са си взели вместо да е моята са нямали такива забележки.

Потребител
Аватар

Мнение от sonic86 » 18 Фев 2015, 21:26

Имаше една готина 330-ка пусната преди два-три дни в Пловдив. Вече е взета, честито! Аз я изтървах...

Какво мислите за тази:
http://www.mobile.bg/11422530574261620

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Фев 2015, 10:03

Dream_BMW написа:
kbeemer написа:Само, че доста от търговците у нас не само знаят къде са слабостите на стоката им, ами и собственоръчно са ги прикрили доста умело.

Разбира се,кой не би го направил. Аз като си продавах колата бях се вманиачил да бъда супер коректен и като пратя допълнително снимки на забележките и направени от близо,всички кандидати на които го направих както са ентусиазирани и сериозни и още ги чакам. Колата я купи съсед който я знае от както я купих и изобщо не обърна специално внимние на забележките. Идеята ми е,че когато купуваме се хващаме в дребните детайли а 10 годишна кола не може без такива забележки. Ако е пребодисана пък проблема е що е пребоядисана и що бомбето различен цвят.Никой няма да ти признае,че има проблем колата,щото няма да я купиш.Аз съжалих няколко пъти,че съм бил коректен.Никой не оцени този факт,сякаш колите които са си взели вместо да е моята са нямали такива забележки.

Моите впечатления са малко по-различни. Поддържаната кола винаги се намира кой да я оцени, стига да не бързаш с продажбата или да не си финансово притиснат. Поне моят опит е такъв, но и не съм продал кой знае колко коли...
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от cupomax87 » 19 Фев 2015, 11:20

Здравейте колеги искам да ви попитам дали някой е гледал въпросната кола или ако не кажете мнение за нея. Търся си е46 автомат за около 5000 лв. http://www.cars.bg/c1060351

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39 530D Exclusive Editio 2003
Мечтае да кара: БМВ Е46 330CD 2005
Детайли за колата: ЗА КАКВО Е СЛОЖЕНА ТАЗИ ГРАФА КАТО НЕ МОЖЕ ДА ПИШЕМ В НЕЯ !!!

Мнение от gogo_05 » 19 Фев 2015, 13:23

Колеги какво ще кажете за това купенце.
Да не е на някои колега и знае ли нещо повече за нея.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8w9z81
BR
Георги Марков
Изображение
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Фев 2015, 14:28

gogo_05 написа:Колеги какво ще кажете за това купенце.
Да не е на някои колега и знае ли нещо повече за нея.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8w9z81

първо:

Изображение

второ:

кое в тази кола струва 13,000 лв?

трето:

продавача е малоумен! :kuku:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 19 Фев 2015, 14:39

Що да е малоумен бе?
Щом има хора, които въобще се замислят да дадат 13к за Е46 не М-ка, то въобще не е малоумен. :D

ПредишнаСледваща

Назад към E46