Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i Е36 touring

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от basic » 24 Апр 2018, 13:33

Здравейте колеги,търсенето продължава макар че за малко да се фърля :D на една c200 компресор и да изневеря на любимата марка,но само времето ще покаже.И така ще съм много благодарен за всяко мнение и съвет най вече за първата.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=6ul61z

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Апр 2018, 13:57

terorero написа:Е сигурно се е качил на Е90/60 човека и вече всичко на долу е дърто и се кара предимно от мизерници :lol:

:yes: :mhihi:

Някои хора си мислят, че автомобила прави човека, а всъщност е точно обратното :yes:

И в Ролс да седнат, се таа, брат...
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 24 Апр 2018, 21:24

terorero написа:Е сигурно се е качил на Е90/60 човека и вече всичко на долу е дърто и се кара предимно от мизерници :lol:

Не, не съм се качил на е 90/60. Кое му е остаряло ли:
1. Визия.
2. Концепция на моторите.
3. Екстрите.
4. Преди около 1-1,5 г. от БМВ сложиха е-39 в класик карс, много скоро и е-46 ще е там.
Парите са си ваши, ако искате давайте и по 20 000 за обикновено 320, 20 годишен модел.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330д

Мнение от hitar_potar » 25 Апр 2018, 0:08

1. Е46-ми ежедневно ме кара да трепкам, щом я видя. Но визията е субективно нещо, хора всякакви.
2. Какво й е на концепцията на моторите, че нещо не вдявам? Единственото различно, ако правилно те разбирам, е, че бензинките са атмосферки, докато болшинството сега са турбо-мотори (които за сметка на това са мънички, мъничкиии...). Дизелите са си турбо-такива, както и настоящите (да не говорим пък на м57 слава на какъв мотор му се носи).
3. Посочи ми, моля те, Рено лагуна 2013/2014, или пък форд/ситроен/дачия/пежо/лексус от тоя клас големина с електрическо рекаро-алкантара. :)
4. Какво е това “класик карс” на БМВ и толкова ли е лошо да попаднеш в него?
Сега нека си говорим реално - тука едва ли има хора, които ще дадат 20 бона за обикновено 320. Обаче има такива, които ценят модела и биха кихнали сериозна цифра за даден екземпляр, не от чиста фенщина или простотия, а защото са убедени, че ако екземпляра е читав, то ще ги изкара много време и много км. А това за някои е по-важно от годината на производство! :) И да кажа, карал съм новичка Дачия 2014/2015 модел преди време, когато бе на 20-30к км - спор няма, върви леко и харчи малко, щото е лекичка, а и 1.5 дизела на Рено не е лош, ама го нямаше солидното усещане и комфорта на морално остарялата ми е46-ца, не беше толкова бърза, вратите й се затваряха с много по-ламаринено хлопване, и почваше леееекинко да се забелязва износване тук там... това при 20-30к км... :dunno:
Сори за спама!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320d
Мечтае да кара: Ferrari
Детайли за колата: M47D20 6MT

Мнение от NeRoX » 25 Апр 2018, 9:52

basic написа:Здравейте колеги,търсенето продължава макар че за малко да се фърля :D на една c200 компресор и да изневеря на любимата марка,но само времето ще покаже.И така ще съм много благодарен за всяко мнение и съвет най вече за първата.

Най-вече зависи от реалното техническо състоянието на двата автомобила. Това е нещо, което може да се прецени на място или в сервиз от човек, който има някакъв опит от тези автомобили. Аз лично бих пренебрегнал някакви технически недостатъци и бих взел 325Xi-то. Екстрите на колата са значително повече и визията е съвсем различна, както от вътре така и от вън. 2.5 литровия мотор със сигурност ще доставя по-голямо удоволствие и то ще е осезаемо. Стига да не те притеснява X-Drive-а, разбира се. Аз лично повече не бих карал BMW шестак на ГАЗ, но това си е мое мнение и тема на друг разговор...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 25 Апр 2018, 10:52

1. Визия - на милиони хора им харесва много повече, отколкото днешните легени на повечето марки.
2. Концепцията на моторите - Предпочитам от тия стари и здрави мотори, вместо новите например 0.9 литров ташак с три цилиндъра, турбина и заводска газ.
3. Екстрите - Онзи ден даваха реклама на новата Дация Сандеро с най-висок клас оборудване Степуей. Жена ми ме попита защо наблягат в рекламата, че има автоматичен климатик и дали семейната ни 46-ца има такъв. Без коментар тук повече...
4. Дали колата е в класик карс или не, може само да говори много. След като според разбиранията на повечето тесногръди и първосигнално мислещи е "дърта", но пък е все още много търсена и ценена - говори само по себе си, че колата си заслужава.

Потребител
Аватар

Мнение от Nikembala » 25 Апр 2018, 12:34

Nikembala написа:Здравейте!

Докато разглеждах за кола (320D с 6-степенна скоростна, комби) попаднах на една малко стара обява, но все пак да попитам за мнение:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11520204033517350&slink=6t3atf

Излгежда като да си има всичко необходимо + доста екстри, макар и малко износени...

Да ме притеснява ли пребоядисването?

Благодаря за отговорите : )

Благодаря за коментарите! Всяко мнение е от значение!

Истина е, че малко висока идва цената. Истина е, че колата идва на години и километри.
Но истина е, че и всичко по колата радва окото и сърцето, което мисля е от съществено значение винаги.

Днес ще взема ВИН-а и задлъжително ще мине през сервиз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 25 Апр 2018, 19:33

Темата е за друго, но понеже ме изкараха само забравил се с някаква малко по-скъпа кола, ще уточня в момента на карам БМВ, а кола според нуждите за човек с едно малко дете, и дано всичко да е наред много скоро още едно. Да се върнем за моето мнение:
1. За класик модел говоря според сайта: realoem.com
2. Имал съм и е36 и е46 и може ли да ми кажете таблото(осветление, визуално, и т.н),подлакътника, седалките, корите по вратите с какво толкова се различават? Управление на климатроника, стъкла и т.н.
3. До преди фейса екстрите и двигателите какви са разликите? Да не говорим за М54. Всички му знаем болежките.
4. Системите за сигурност - asc има при е36.
5. Визията - харесва или не това са тенденциите и е46 е вече е далеч от това. Не казвам, че е грозна.
6. Вичо, не ме познаваш за да коментираш за това какъв човек съм, но ти преди колко време продаде твойта и за колко пари? А твойта е една от най-красивите е46 и няма нищо общо с тази 320D.
7. И защо сравнявате премиум автомобил за времето си с Дачия?
Да не говорим, че и собственици на е60, което е класи над е46 си казват, че е60 може да се каже, че е морално остарял. Поровете се във форума да не кажете, че си измислям.
Изразявам лично мнение и както казах, ако искате давайте и по 20 000 лева или евра за такъв автомобил.
ПС: не говоря за М - ките. Те са друго измерение.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 26 Апр 2018, 8:43

sin_fen написа:6. Вичо, не ме познаваш за да коментираш за това какъв човек съм, но ти преди колко време продаде твойта и за колко пари? А твойта е една от най-красивите е46 и няма нищо общо с тази 320D.

Аз към теб не съм се обръщал и поста ми не беше насочен към теб, сори, ако е изглеждало така, но наистина това ми е мнението (за автомобила и човека). Напротив, винаги съм бил близко или на твоето мнение. Извинявай още веднъж.

Моята е46-ца беше ПОЧТИ в топ състояние с прилични екстри/вървеж/разход... цена/качество... да, продадох я евтино , но после автокъщата я препродаде на реалната цена(висока, само след дни), аз за джамбаз не ставам, убедил съм се :)

Тоя продавач с 20-ската за 8к не го коментирам, спал е на течение :mhihi:

Неоспорим факт е, че Е46 е една от най-добрите и успешни коли, еле па хубавите :angel: ... и продължава да се кара...

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от cww » 26 Апр 2018, 11:15

Оня ден я видях в Суходол. Вече не беше толкова хубава :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320i Е36 touring

Мнение от basic » 26 Апр 2018, 12:35

NeRoX написа:
basic написа:Здравейте колеги,търсенето продължава макар че за малко да се фърля :D на една c200 компресор и да изневеря на любимата марка,но само времето ще покаже.И така ще съм много благодарен за всяко мнение и съвет най вече за първата.

Най-вече зависи от реалното техническо състоянието на двата автомобила. Това е нещо, което може да се прецени на място или в сервиз от човек, който има някакъв опит от тези автомобили. Аз лично бих пренебрегнал някакви технически недостатъци и бих взел 325Xi-то. Екстрите на колата са значително повече и визията е съвсем различна, както от вътре така и от вън. 2.5 литровия мотор със сигурност ще доставя по-голямо удоволствие и то ще е осезаемо. Стига да не те притеснява X-Drive-а, разбира се. Аз лично повече не бих карал BMW шестак на ГАЗ, но това си е мое мнение и тема на друг разговор...

Напълно съм съгласен с теб,затова питам тук че може някой вече да я е гледал и да изкаже мнение,че ми е малко далечко и ми писна да си правя екскурзии за коли които на живо са супер измъчени.И ако ходя до Търново някой колега да препоръча читав сервиз за преглед?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sin_fen » 26 Апр 2018, 21:16

vicho написа:
sin_fen написа:6. Вичо, не ме познаваш за да коментираш за това какъв човек съм, но ти преди колко време продаде твойта и за колко пари? А твойта е една от най-красивите е46 и няма нищо общо с тази 320D.

Аз към теб не съм се обръщал и поста ми не беше насочен към теб, сори, ако е изглеждало така, но наистина това ми е мнението (за автомобила и човека). Напротив, винаги съм бил близко или на твоето мнение. Извинявай още веднъж.

Моята е46-ца беше ПОЧТИ в топ състояние с прилични екстри/вървеж/разход... цена/качество... да, продадох я евтино , но после автокъщата я препродаде на реалната цена(висока, само след дни), аз за джамбаз не ставам, убедил съм се :)

Тоя продавач с 20-ската за 8к не го коментирам, спал е на течение :mhihi:

Неоспорим факт е, че Е46 е една от най-добрите и успешни коли, еле па хубавите :angel: ... и продължава да се кара...

Няма за какво да се извиняваш. Това е форум и всеки си има мнение. Просто така написано малко излезна, че съм се качил на малко по-хубава кола и съм се самозабравил. Може и аз да съм го разбрал погрешно.
Никъде не съм казал, че са грозни или неуспешни. Просто вече им изтича времето все пак е 20 годишен модел.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 130i
Мечтае да кара: R35 GTR

Мнение от xen0s » 27 Апр 2018, 20:03

Здравейте колеги. Решил съм да си сменя колата и съм се спрял на е46 330i/ci. Колата ще се кара хем като ежедневка но ще е и платформа за малко или много модификации.
Quaife LSD, генерацийка няма да й се разминат на първо време, а по нататък защо не и чарджър/суап и добавка на големи спирачки.
Та имайки предвид това, определено ще искам да си я държа в топ състояние.

Четейки за модела оставам с впечатлението че има следните характерни проблеми за които трябва да се внимава:
- двигателя гори масло
- късат заден мост
- ваноса нещо се ебавал? (това не го хванах много много какво точно става)

За горенето на масло четох доста и виждам тотално различни мнения - някои хора казват че се оправя, други че дори след основен ремонт не се оправя.
В крайна сметка реших да питам тук - ако попадна на кола с двигател който гори маслко, може ли да се оправи или не?

Това със късането на задния мост ме притеснява супер много защото колата ще се ръчка на писта. До колкото разбирам проблема е решен при фейслифта?
Четейки wikipedia ми се струва че май всички 330i са от първия фейслифт нататъка (2001) - когат вкарват M54 двигателя. Така ли е това ? Аи ръждата мъчи ли ги тия коли?

Другото което ме мъчи - гледам по нашите обяви повечето 330ки все са с газово, аз газ не искам. Най малко на писта не е безопасно. Та се чудя да държа
ли колата да е задължително без газ или ако харесам някоя много, може да я взема и да се махне газовата система.

Също така, като обслужване какво трябва да се направи по двигателя, видях че е с вериги, трябва ли да се сменят, ремъци някакви има ли?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от gunson » 28 Апр 2018, 9:55

Прегледах последните 30 страници и не видях да сте я обсъждали, тази някой гледал ли я е?

https://www.mobile.bg/11511260139508086

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 28 Апр 2018, 22:52

full m pack без седалки и окачване... подредили сме някои неща и до там... :kuku: :wave: :mhihi: , чак го афишира...

март месец по вин

най-грозните и евтини 18-ски със зимни гуми и те така

цената бива... ако се търси черно купе 30-ска ръчка (може да се погледне) :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E46