Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от niki_future » 10 Окт 2014, 15:00

don't be написа:Koлеги търся си кола спрях се на тези не искам голям мотор а хубаво 2.0 дизел 150 коня няма . парите са ми до към 6000 с регистрация , попаднах на тези две.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7qkmhd

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7qni6q

Но втората е автоматик и ме притеснява колко ще вдигне разхода и да задължително ще се слага ГИ след месец два.

Колега,
Има доста хубави e46 320d 150 к.с., но не и в бюджета, в който се ограничаваш...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 10 Окт 2014, 15:14

Това е бюжета няма повече . Ще ходя да ги гледам утре , може би ще си сложа главата в торбата с първата. Има едно 328 седан ми го дават за 3000 бона с проблем в мотора ще го мисля и него.
За милиони-няма закони.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 10 Окт 2014, 16:13

don't be написа:Това е бюжета няма повече . Ще ходя да ги гледам утре , може би ще си сложа главата в торбата с първата. Има едно 328 седан ми го дават за 3000 бона с проблем в мотора ще го мисля и него.

viewtopic.php?f=46&t=377177
Виж тази годината и е супер,има си доста екстри и ако е читава си е направо оферта,автомата да не те плаши.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Окт 2014, 16:31

hotride написа:Даже се носят легенди, че от 320и до 328и разхода на гориво бил еднакъв на всичките. Аз лично не мога да го повярвам това нещо, твърде нереално ми се струва.

Не е легенда, но не е и еднакъв - 1-1.5л е разликата, което не е малко, но на фона на разликата във вървежа е все едно нищо ...

пп. моя опит е 320и вс 330и
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Окт 2014, 17:57

hotride написа:
Даже се носят легенди, че от 320и до 328и разхода на гориво бил еднакъв на всичките. Аз лично не мога да го повярвам това нещо, твърде нереално ми се струва.

На базата на какво ти се струва нереално ? Опит с подобни мотори или официални данни на производителя... според които двете коли горят еднакво ?
328и
Разход на гориво (в града) 12.5 (14.9) л./100 км.
Разход на гориво (извън града) 7 (7.2) л./100 км.
320и
Разход на гориво (извън града) 6.8 (7.2) л./100 км.

Според мен ако са натоварени колите (2-3 човек + багаж+ климатик или или изкачвания) 28цата може да даде и по-нисък разход.
Вместо да се чудиш дали са легенди , другия път използвай гугъл - ще ти отнеме около 20 секунди :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 10 Окт 2014, 18:34

hotride написа:За другата е къде къде по надежден, но е доста умрял като вървеж, направо ще се отчаеш... Според мен най-добре да търсиш 6 цилиндров. Даже се носят легенди, че от 320и до 328и разхода на гориво бил еднакъв на всичките. Аз лично не мога да го повярвам това нещо, твърде нереално ми се струва. Мисля, че по каталожни данни 320и 170 к.с. ми изглеждаше някакъв среден вариант, но пък за него се говори, че харчи масло. В крайна сметка гледай колата да е цялостно запазена и поддържана, уцелиш ли такава който и мотор да е ще си доволен. Поздрави! :yes:

Колега ти все едно каза , че 80% от колите у форума са умрели отктъм вървеж и хората са отчаяни докрай :mhihi:
Хайде качи се на някое M43TUB19 било то 104 или 116 коня и тогава се изказвай така крайно. Това все пак е почти 2 литра мотор , незнам как ще па е толкова умрял :mhihi:
Не казвам , че 116то коня е супер бърз мотор , но за обикновенно каране е много пъргав. Карал съм Б28 и мога да ти кажа , че по борд и колонка харчеше 7-7.5 извънградско , така че разхода не е хич притеснителен при нормално каране. Повече трябва да те притеснява според мен данъка ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d sedan '04
Мечтае да кара: e46 CSL

Мнение от hotride » 10 Окт 2014, 18:58

acho.rs написа:
hotride написа:
Даже се носят легенди, че от 320и до 328и разхода на гориво бил еднакъв на всичките. Аз лично не мога да го повярвам това нещо, твърде нереално ми се струва.

На базата на какво ти се струва нереално ? Опит с подобни мотори или официални данни на производителя... според които двете коли горят еднакво ?
328и
Разход на гориво (извън града) 7 (7.2) л./100 км.
320и
Разход на гориво (извън града) 6.8 (7.2) л./100 км.

Според мен ако са натоварени колите (2-3 човек + багаж+ климатик или или изкачвания) 28цата може да даде и по-нисък разход.
Вместо да се чудиш дали са легенди , другия път използвай гугъл - ще ти отнеме около 20 секунди :yes:

Изразявам лично мнение "Аз лично не мога", не ангажирам никой с нищо. Тия сайтове с данни съм ги гледал... гледал нямаш си на идея колко, даже имам извадка в екселски файл правена (по други причини и не само с БМВ мотори) лично от мене на базата на сайтове, техн. книжки и форуми относно каталожните данни, но това е друга тема. Не се чудя дали са легенди, казвам, че се носят такива. И аз мисля, че 328цата би дала по-добър разход. :)

don_gori написа:
hotride написа:За другата е къде къде по надежден, но е доста умрял като вървеж, направо ще се отчаеш... Според мен най-добре да търсиш 6 цилиндров. Даже се носят легенди, че от 320и до 328и разхода на гориво бил еднакъв на всичките. Аз лично не мога да го повярвам това нещо, твърде нереално ми се струва. Мисля, че по каталожни данни 320и 170 к.с. ми изглеждаше някакъв среден вариант, но пък за него се говори, че харчи масло. В крайна сметка гледай колата да е цялостно запазена и поддържана, уцелиш ли такава който и мотор да е ще си доволен. Поздрави! :yes:

Колега ти все едно каза , че 80% от колите у форума са умрели отктъм вървеж и хората са отчаяни докрай :mhihi:
Хайде качи се на някое M43TUB19 било то 104 или 116 коня и тогава се изказвай така крайно. Това все пак е почти 2 литра мотор , незнам как ще па е толкова умрял :mhihi:
Не казвам , че 116то коня е супер бърз мотор , но за обикновенно каране е много пъргав. Карал съм Б28 и мога да ти кажа , че по борд и колонка харчеше 7-7.5 извънградско , така че разхода не е хич притеснителен при нормално каране. Повече трябва да те притеснява според мен данъка ;)

Тук си прав моя е грешката, неправилно съм се изразил. Всеки има представа за вървеж и т.н., според моите представи са умрели. :yes:
Все пак държа на това, че в крайна сметка ако уцелиш колата да е цялостно запазена и поддържана и откъм мотор и др., какъвто и да е мотора ще си доволен. Поздрави! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 10 Окт 2014, 19:55

Мнението ми ще е доста офтопик, но пък може да помогне на някой.

Едно време, не помня кой, беше казал нещо много умно - "Е46 под 200 коня е мъртва работа" и е доста прав :yes: Аз карам 46-ца малко над 200(с доработките) и вече грам не ме впечатлява, така че вие си преценявайте. Ако търсите нещо което ще "карате" и ще търсите удоволствие от шофирането, се насочете към ПОНЕ 2.8(макар според мен да влиза в категория "приятен за каране", а не в категория "бърз"). Ако ви се вози, вземайте нещо от малките приятелчета. Но да говорите, че 1.9 бензин е пъргаво.. не, не, не се съгласявам :)

Поздрави :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Окт 2014, 20:14

тия 200+ коня от м52б28 на врачка ли ходи да ги определи?

аз съм на съвсем различно мнение за вървенето, достатъчното и т.н., назад пак бях писал че чак един колега се засегна лично.
смятам дискутирането на точно тази тема да се забрани веднъж за винаги. (говоря за "вървежа") не води до нищо положително.
писах пост за М43Б19 като мотор, подръжка, разход и т.н., но го изтрих, то толкова писано има.. а никой не чете, или поне като се задават въпроси да са ясни, с конкретен отговор (без въпроси от сорта "кой мотор е по-здрав")
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 11 Окт 2014, 6:08

Моля, не ми отваряйте работа със спорове за вървеж. Писано е много пъти, че съотношението вървеж/разход за голям мотор винаги е по-добро, но на който му харесва как върви 318-ка, си купува такава. Ако иска да се информира колко върви - има други теми и лс.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 11 Окт 2014, 8:25

Търси се само купе или седан , когато купя кола ще се похваля .
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 11 Окт 2014, 10:28

don't be написа:Търси се само купе или седан , когато купя кола ще се похваля .

Колега Гледа ли ги двете коли от Габрово? Едната съм я яиждал (тъмната), не е лоша като цяло, на шоф. седалка имаше прогорено от цигара. Иначе бих те посъветвал да не си вземаш n42b20 2.0 143hp. Патил съм от този мотор. За дизелите не мога да дам мнение но за бензиновите е46, според мен си струват само m43 и m52tu моторите. В момента карам 323 и съм много доволен.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 11 Окт 2014, 12:42

luizov написа:

Колега Гледа ли ги двете коли от Габрово? Едната съм я яиждал (тъмната), не е лоша като цяло, на шоф. седалка имаше прогорено от цигара. Иначе бих те посъветвал да не си вземаш n42b20 2.0 143hp. Патил съм от този мотор. За дизелите не мога да дам мнение но за бензиновите е46, според мен си струват само m43 и m52tu моторите. В момента карам 323 и съм много доволен.

Не колега парите са в банката а през седмицата не мога да отида да ги видя , ако не намеря друго след 2 седмици ще ги гледам и аз искам 323 но няма до тези пари този мотор е много хубав и много се желае.
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 323ci M52tuB25
Мечтае да кара: ///M3 e30

Мнение от luizov » 11 Окт 2014, 15:25

don't be написа:
luizov написа:

Не колега парите са в банката а през седмицата не мога да отида да ги видя , ако не намеря друго след 2 седмици ще ги гледам и аз искам 323 но няма до тези пари този мотор е много хубав и много се желае.

Съветвам те да не бързаш, винаги изпада нещо читаво за по-прилична цена. Моето го взех за 5500 лв. регистрирано, вярно не е някакво супер изпълнение 323ci с обикновения салон, но е адски потдържано, бих казал направо гаражно, но докато го намеря обиколих цяла България, бях се нагласил да дам доста повече пари, но когато не бърза човек нещата се получават. Успех :yes:

Ето една прясна обява, и колата изглежда доста свежо http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7qxwej
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 11 Окт 2014, 19:35

Вижте какво изкочи , струва ми се не реално . Пък и един приятел имаше постоянно тампони по дифа , демферен маховик , 6 дузи 2400 те така :kuku: . А цената е трепач.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=7qx0xb
За милиони-няма закони.

ПредишнаСледваща

Назад към E46