Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
- Мечтае да кара: Нищо повече от това.
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Ами Кортекото ще е ,ама трябва да ме сетиш след време за да не забравя.А иначе Габи ,аз не карам толкова много ,към 5-6-7к километра на година (малко ни е градчето ,а и има служебна кола отделно) ,та си мисля ,че Кортекото е добър вариант.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Gqbriel написа:Единствения вариянт нещо да е като ОЕМ е само ако е изтрита щампата на частта..от там нататък,всичко е шанс...да по-скъпа е,много хора карат с такава,много са сменили подобни части два пъти и накрая по-евтиното излиза по-скъпо,уви не винаги финансите позволяват,но затова ти го казах така,ако ще я караш още 2 години си е добра инвестиция
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Преди две седмици си взех шайба Кортеко, онлайн, от чужбина и наистина пристигна с изтрита щампа. Има само един печат Кортеко отпред. Според майстора ми, шайбата е била предвидена за оригинална, най-вероятно (но не е изключено и да е менте). За сега се държи добре. Не усещам никакви вибрации. Заедно с нея смених и всички ремъци и ролки.
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Днес дойде шайбата. В неделя ще се сменя.При мен симптомите са повечко притрисане при палене и гасене ,и всепознатото прискърцване на метал при палене и гасене.
Върпоса ми е ,дали ще се наложи да се сменя обтегача или пистовия ремък ?
- adko001
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d '03
- Мечтае да кара: E90 V10 Hartge
VladislavHristov написа:Днес дойде шайбата. В неделя ще се сменя.При мен симптомите са повечко притрисане при палене и гасене ,и всепознатото прискърцване на метал при палене и гасене.
Ако състоянието им е "леш" няма да е лошо да ги смениш, ако са окей, не виждам смисъл..

- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Ами гледахме ги ,в много добро състояние са ремъците.Мисълта ми беше дали новата шайба ще е с леко различен диаметър.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Колега направи снимка на старата шайба да видим в какво състояние е била.Да имаме представа кога си заминава.
- dead_bmw
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: по хубави пътища
След две Дайкота първото подменено по гаранция, за второто нарпаво ми върнаха парите и 2 шайби втора употреба и аз се вкарах в як филм... Това Кортеко от къде го пазарувате, че нещо не го намирам?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Gancho написа:Колега направи снимка на старата шайба да видим в какво състояние е била.Да имаме представа кога си заминава.
Виж страница 25,там съм дал снимки на 2те (оригинална фабрична + оригинална 2013год) като имат разлика двете в задната си част..а да имаш представа ,най-лесно е като се свали...ако си решил да я проверяваш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Gqbriel написа:Gancho написа:Колега направи снимка на старата шайба да видим в какво състояние е била.Да имаме представа кога си заминава.
Виж страница 25,там съм дал снимки на 2те (оригинална фабрична + оригинална 2013год) като имат разлика двете в задната си част..а да имаш представа ,най-лесно е като се свали...ако си решил да я проверяваш,така се вижда на 100%
Мерси колега видях е твоета наистина е тръгнала да се цепи.Аз моята е проверих само визуално с едно огледалце и не ми се вижда тръгнала(нацепена) както твоята.А пък е оргинална 2002г.-има си щампа на БМВ и година на производство.Колата е на 190000км.Колко изкарват оргиналните?Питам просто да си знам кога ще и дойде времето на мойта.И заради това исках колегата по горе да направи една снимка на старата.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Когато бе на колата,не се виждаше така 
Моята я смених на около 230 000km

Моята я смених на около 230 000km
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Моята също е на 200к+ и ще се сменя.
При мен шайбата като се погледне отпред е видимо сцепена на 2-3 места.Ако при теб е така или подобно ,няма как да не забележиш.Както казах ,при мен симптомите са малко по-голям притрисане при палене и гасене ,има едно дразнещо притрисане понякога ,при рязко отпускане на съединителя или бавно натискане на съединителя.Но най-големия проблем ,който ме дразни е ,че прискърцва на метал при палене и гасене.
При мен шайбата като се погледне отпред е видимо сцепена на 2-3 места.Ако при теб е така или подобно ,няма как да не забележиш.Както казах ,при мен симптомите са малко по-голям притрисане при палене и гасене ,има едно дразнещо притрисане понякога ,при рязко отпускане на съединителя или бавно натискане на съединителя.Но най-големия проблем ,който ме дразни е ,че прискърцва на метал при палене и гасене.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Зачетох тая тема,че ми стана интересно....викам си да проверя мойта....щех да падна
Номенклатурен номер : 11232248520
Описание : SCHWINGUNGSD?MPFER
Ед.цена (с ДДС) : 935.47 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Че то ако взема 6-7 шайби....то колкото цялата кола,не е много нормално това ебаси

Номенклатурен номер : 11232248520
Описание : SCHWINGUNGSD?MPFER
Ед.цена (с ДДС) : 935.47 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Че то ако взема 6-7 шайби....то колкото цялата кола,не е много нормално това ебаси

- bmw_320d_150
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320CD
- Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
- Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.
На право си е без пари.Убавиня...... 

- dead_bmw
- Потребител
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Привет,
Някой може ли да каже горе долу цена на Кортеко шайба и от къде може да се вземе? 650лв за оригинална ми идват малко в повече точно сега. Мерси.
Някой може ли да каже горе долу цена на Кортеко шайба и от къде може да се вземе? 650лв за оригинална ми идват малко в повече точно сега. Мерси.
- VladislavHristov
- кандидат ентусиаст
-
Можеш да се обърнеш на лично съобщение към този колега memberlist.php?mode=viewprofile&u=16600