Зимни гуми е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Зимни гуми е46

Мнение от Gqbriel » 29 Яну 2017, 23:40

Остай ние само боклуци караме,щото сме източна европа,та нали..

Sent from my iPhone using Tapatalk
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 31 Яну 2017, 10:38

Ще взема тия дни едни Barum Polaris 3 205/55/16. Един колега ги има останали от стара кола. Дот края на 14, на една зима карани, съхранявани са грижливо, за 220 кинта четирите. Че вече 7ма зима бутам едни Toyo snowprox и си усещам, че са за смяна. Не знам Барума колко са добри, но при условие, че ги карам по 4 месеца в година (сумарно грубо), все няколко зими ще ги търкалям :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 31 Яну 2017, 13:48

ужасни гуми по мое мнение ... едвам ги изтраях тая зима ... верно не са първа младост , но никога не са били ок ... и ШУМЯТ поне при мен (не са неравномерно износени) ... НИКОГА няма повече да си взема от тях

за момента съм доста доволен от SnowAce AW08 (B на мокро, 69 децибела)... метнах ги предни ... тихички, спират доволно добре върху заледено ... за смешните пари които струват (под 80лв на гума) нямам намерение да се оглеждам за други марки и гуми освен ако не ме изкарат само 2 сезона

и на една преднячка ги качихме преди 2 месеца ... излиза си колата от кофти парко места, добра управляемост има ... пак тихички спрямо предишния комплект барум който беше

ако не ми пречеше цената бих си вземал Conti , но като си с бюджет и евтинките гуми вършат работа ... а като нямаш гуми (познат) с 4х4 мицубиши спейсрънър ... се въртя 3 пъти по улиците на лед щото си перка с незнайно кога купувани различни!!! летни гуми ... то било 4х4 нямало толквоа голямо значение гумите ... та хора всякакви

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 31 Яну 2017, 14:18

Сложих ги вече. Ще ги видим :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 31 Яну 2017, 14:49

Който веднъж е карал с Barum повече не повтаря. Аз тая зима заложих на nexen. Доволен съм предвид цената(по ниска от барум и сава) и това, че ще ги карам само 2-3 месеца.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 31 Яну 2017, 15:00

Като ви чета тук, почва да ме хваща яд, че съм взел Нокиана и че съм дал 160лв/гума за 16-ки...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 31 Яну 2017, 15:15

dextuar написа:Като ви чета тук, почва да ме хваща яд, че съм взел Нокиана и че съм дал 160лв/гума за 16-ки...

Няма проблем, стига да ги караш. Аз за 3 месеца от които само 2 седмици сняг не искам да набивам една торба пари, при положение, че за нокиан(не че бих взел такива) трябва да броя 220 за гума и след това цяла година да гният в избата. Зависи от размера, колега си зе 15ки конти за 100лв бройката. И при мен ако пасваха не бих се замислял за марката...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 31 Яну 2017, 15:23

bioz написа:
dextuar написа:Като ви чета тук, почва да ме хваща яд, че съм взел Нокиана и че съм дал 160лв/гума за 16-ки...

Няма проблем, стига да ги караш. Аз за 3 месеца от които само 2 седмици сняг не искам да набивам една торба пари, при положение, че за нокиан(не че бих взел такива) трябва да броя 220 за гума и след това цяла година да гният в избата. Зависи от размера, колега си зе 15ки конти за 100лв бройката. И при мен ако пасваха не бих се замислял за марката...

Еми аз ги карам само зимата, за лятото си имам летни :dunno: Ама като им правя само 5-6к км макс на сезон, се чудя, дали си е заслужавало, вярно не съм закъсвал, ама тука всяка марка за по 80лв гумата я изкарахте да е като снегорин, та затова се чудя дали си заслужава

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Яну 2017, 16:18

То на сняг всички са почти перфектни, ама... като стъпи на мокро или сухо и се вижда коя гума колко струва. Нексен карах преди 2 месеца на едно е60 530хд, на задната ос бяха само. Еми на потегляне с пълен десен от едно малко кръстовище направи доста атрактивен дрифт, с много малко газ от моя страна (колкото да потегля, аз дори не очаквах) и включено ДСЦ. После на яко ръчка и спортен режим ми изтърва пак задницата. Как да я карам тая гума 4 месеца на сух асфалт... Може на конкретната кола така да се държат, не знам. Но факт - бяха доста свежи, да не кажа нови. Не бих купил.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 31 Яну 2017, 16:27

Dirty M5 driveR написа:То на сняг всички са почти перфектни, ама... като стъпи на мокро или сухо и се вижда коя гума колко струва. Нексен карах преди 2 месеца на едно е60 530хд, на задната ос бяха само. Еми на потегляне с пълен десен от едно малко кръстовище направи доста атрактивен дрифт, с много малко газ от моя страна (колкото да потегля, аз дори не очаквах) и включено ДСЦ. После на яко ръчка и спортен режим ми изтърва пак задницата. Как да я карам тая гума 4 месеца на сух асфалт... Може на конкретната кола така да се държат, не знам. Но факт - бяха доста свежи, да не кажа нови. Не бих купил.

Факт е, че за тия пари няма как да са перформанс. Все пак са взети да издрапам от снега не да правя обиколки на пистата.. па и аз не карам печка с много нютони :mhihi: До сега не съм имал проблеми на снега, нито на сухо... В крайна сметка всеки се простира според чергата си...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Яну 2017, 16:31

Никой не говори за писти... Представи си тая кола да я кара някое момиче (както беше в случая. Ходела с нея до университета :mhihi: ) и си потегля от кръстовището, като прави завой. Явно беше леко влажно под някоя гума и задницата просто се плъзна. Вероятно бях натискал газта 2см. За мен е недопустимо.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 31 Яну 2017, 17:51

Dirty M5 driveR написа:Никой не говори за писти... Представи си тая кола да я кара някое момиче (както беше в случая. Ходела с нея до университета :mhihi: ) и си потегля от кръстовището, като прави завой. Явно беше леко влажно под някоя гума и задницата просто се плъзна. Вероятно бях натискал газта 2см. За мен е недопустимо.

Колега, да не си говорим глупости. И аз карам ХД и ти гарантирам, че ако не е било лед, няма как да тръгне задницата с МАЛКО газ, ако ще да е с най-измислените гуми на света.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Яну 2017, 18:11

Не беше лед, даже нямам спомен да е било и мокро. Става дума за декември месец началото, когато дневните стигаха 5-6-7 градуса. Специално се загледах, за да видя какви са гумите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 31 Яну 2017, 21:51

bioz написа:

Логиката ти е вярна до момента, в който ти се наложи да спреш внезапно! С нокиана ще си спрял, а с ментенцето ще си минал през... Да не дава Господ.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 31 Яну 2017, 22:41

vvasilev1 написа:
bioz написа:

Логиката ти е вярна до момента, в който ти се наложи да спреш внезапно! С нокиана ще си спрял, а с ментенцето ще си минал през... Да не дава Господ.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

Е значи с барумки и сави и тем подобни евопейски боклуци може, а с корейски не може? Е познай карал съм и с такива барума например на е36 с големия м40 113коня се пързаляше като колегата с 530д-ката. Нокияна не го знам, но като му гледам цената бих заложил на конти в тоя ценови сегмент.

http://www.moderntiredealer.com/news/71 ... utomobiles

ПредишнаСледваща

Назад към E46